Destination

Hvide Sande

Sommerhusudlejning i Hvide Sande - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Hvide Sande, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Hvide Sande er en blanding af byliv, fiskerihavn med aktivitet og atmosfære, seværdigheder, strand og uspoleret natur.

Generel

Ferieområdet Hvide Sande er beliggende i et naturskønt hede- og klitlandskab midt på landtangen Holmsland Klit og midt mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord. Den livlige og hyggelige handelsby har landets 5. største fiskerihavn med et stort sluseanlæg til Vesterhavet og byder derudover på interessante museer, et lysstøberi, gode indkøbsmuligheder og flere spisesteder. På havnen kan I opleve et utal af fiskekuttere, aktivitet og atmosfære. Derudover kan I overvære fiskeauktioner på havnen tidligt om morgenen eller deltage i specielle turistauktioner, som arrangeres om sommeren. Med sin natur samt sine seværdigheder og aktivitetsmuligheder er Hvide Sande er et attraktivt feriemål for hele familien.

Strande

Den lange, brede sandstrand ved Hvide Sande byder på gode muligheder for at bade, solbade og dyrke strandaktiviteter. Stranden er afskærmet af klitter med marehalm. Der er gode muligheder for at finde rav på stranden - især efter dage med stærk vind fra vest eller sydvest. Det er også muligt at bade i Ringkøbing Fjord, hvor vandet er roligere end i Vesterhavet.

Natur

Den høje klit Troldebjerg ved slusen i Hvide Sande er dækket af smuk beplantning og har stier til toppen. Herfra kan I nyde den gode udsigt over havet, indsejlingen, sluseområdet og byen. Hvide Sande er foruden Vesterhavet og Ringkøbing Fjord omgivet af store, fredede naturarealer med klitter og hede. Mellem klitterne er hedelandskabet præget af lidt spredt skovbevoksning. Trods den barske natur finder I mange planter og dyr i landskabet. På Tipperhalvøen i bunden af Ringkøbing Fjord, kan I opleve et fredet fuglereservat, hvor fugle fra hele Skandinavien tager ophold på deres rejser mellem vinterkvarter og ynglepladser. Et storartet natursceneri venter jer her.

Aktiviteter

Ved stranden i Hvide Sande kan I bade og dyrke strandaktiviteter, og skulle vejret svigte, kan I benytte byens svømmehal eller et vandland i området. I den nordlige udkant af Hvide Sande ligger windsurfing-centret Westwind med egen surfskole, og her kan I bl.a. lære at windsurfe, kitesurfe og padlesurfe. Ved Surfplads Nord kan I prøve Danmarks eneste kabeltrukne vandskibane. Fra Hvide Sande kan I, til fods eller på cykel, følge Naturstien mod syd gennem klitter og sommerhusområder til den sydlige del af Holmsland Klit. Om sommeren arrangeres der fiskeriauktioner for turister i Hvide Sande. For lystfiskeren er der gode muligheder i Vesterhavet, i Ringkøbing Fjord og i områdets Put & Take fiskeparker. I kan også tage på havfisketur fra havnen i Hvide Sande. Ved Søndervig kan I spille golf på den spændende, 18-hullers golfbane hos Holmsland Klit Golfklub (12 km). I vinterperioden kan I skøjte på Ringkøbing Fjord samt fiske gennem et hul i isen.

Attraktioner

'Fiskernes Hus - Vestkystakvariet' i Hvide Sande er et kombineret museum og akvarium. Saltvandsakvarierne rummer fisk og bunddyr fra Ringkøbing Fjord og Vesterhavet, og museet fortæller gennem interessante udstillinger historien om fiskens vej fra Vesterhavet til forbrugeren. I det hyggelige lysstøberi 'Hvide Sande Lys' kan I dyppe jeres egne stearinlys. Fra det 38 m høje Nr. Lyngvig Fyr, 6 km nord for Hvide Sande, kan I nyde den fantastiske udsigt over vandet og landskabet. Ved foden af fyret informeres der om områdets planter og dyr. Egnsmuseet Abelines Gård, en velbevaret strandfogedgård fra 1860erne, ligger meget naturskønt 7 km syd for Hvide Sande. Her får I et indtryk af, hvordan man levede på egnen i gamle dage.

Udflugtsmål

Fiske- og Familiepark West i Hee er en legeplads for hele familien. Her kan I benytte et vandland, køre gokart, klappe geder, hoppe på hoppepuder, køre med tog, lege på legepladsen og fiske i de 3 store fiskesøer (28 km). Fuglereservatet Tipperne ved Ringkøbing Fjord er et fuglemekka - tusindvis af trækfugle kan observeres her (30 km). I Bork Vikingehavn går I 1000 år tilbage i tiden. Oplev vikingeskibene i havnen, vikingegården og udstillingen. Området levendegøres i højsæsonen (38 km). Strandingsmuseet 'St. George' i Torsminde giver et indblik i dagligdagen ombord på de forliste, engelske krigsskibe 'St. George' og 'Defence'. Se de spændende fund, bl.a. kanoner, guldmønter, musikinstrumenter og våben (45 km). I Jyllands Park Zoo ved Videbæk kan I opleve, kæle for og fodre de mere end 700 dyr fra alverden lande (45 km). LEGOLAND - 'Den sjoveste legeplads for hele familien' - byder på riddere i rustning, pirater, barske cowboys, vilde indianere og meget, meget mere (103 km).
Sommerhuse i Hvide Sande