Destination

Nymindegab

Sommerhusudlejning i Nymindegab - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Nymindegab, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Nymindegab ligger ved Vesterhavet, lige syd for Ringkøbing Fjord, og er porten til landtangen Holmsland Klit.

Generel

Det gamle fiskerleje er i dag et fredelig og populært ferieområde. Her er I tæt på både hav og fjord, og I kan nyde den pragtfulde natur med bl.a. fuglereservatet Tipperne, opleve spændende seværdigheder, holde en aktiv ferie eller bare slappe af. Der er indkøbsmuligheder og spisesteder i Nymindegab. De nærmeste større byer er Skjern og Varde, der begge ligger ca. 30 km fra Nymindegab.

Strande

Nymindegab byder på en dejlig bred og hvid sandstrand med høje klitter. Stranden er ideel til afslapning, solbadning, en dukkert, strandaktiviteter og vandreture.

Natur

Landskabet omkring Nymindegab er utroligt varieret og meget unikt. Mod nord finder I den smalle landtange Holmsland Klit, hvor I kan opleve klitter og hav mod vest og Ringkøbing Fjord mod øst. En dejlig vandre-/cykelsti fører gennem tangen, sommerhusområder, Hvide Sande og helt til Søndervig. Blåbjerg-Nymindegab Klitplantage er en af Danmarks største plantager, der med lyng, skov og krat er skabt til lange cykel-, ride- eller vandreture. Det Blå Bjerg, som plantagen er opkaldt efter, er landets højst beliggende klit, som ligger 64 m over havets overflade. Tipperne er et fredet fuglereservat, som ligger på Tipperhalvøen i bunden af Ringkøbing Fjord. Fugle fra hele Skandinavien tager ophold her på deres rejser mellem vinterkvarter og ynglepladser. Et storartet natursceneri venter jer.

Aktiviteter

Ringkøbing Fjord er et af de meste kendte windsurfing-områder i Nordeuropa, da forholdene her er optimale. De store lavvandede områder gør det både nemt og sjovt at lære at surfe i trygge omgivelser. Der findes flere surfskoler omkring Nymindegab. Lystfiskere har virkelig gode muligheder her i området. Der kan fiskes langs Vesterhavskysten, i Ringkøbing Fjord, i områdets åer, i Put & Take fiskesøerne samt fra fiskekutter, som sejler ud fra Hvide Sande. Rideture langs Vesterhavet kan arrangeres i Haurvig, 14 km mod nord. I kan også opleve den ca. 8 km lange tur fra Nymindegab til Nr. Nebel på en historisk og speciel måde; med skinnecykel. Der findes flere golfbaner i området, og Henne Golfklub er den nærmeste (ca. 15 km).

Attraktioner

Ved Nymindegab er den gamle redningsstation blevet omdannet til et interessant museum, hvor I kan opleve historier om de skibe, der igennem tiderne er strandet på Vestkysten ved Nymindegab. I Nymindegab kan I se et par beviser på byens fortid som fiskerleje; små huse, som før blev brugt af fiskerne til opbevaring af fiskegarn og andre redskaber, samt en gammel fiskekutter. Egnsmuseet Abelines Gård er en 130 år gammel strandfogedgård ved Haurvig på Holmsland Klit. Her kan I få et indblik i livet på Vestkysten i første halvdel af 1900-tallet (11 km). Fuglereservatet Tipperne ligger lige nord for Nymindegab i bunden af Ringkøbing Fjord. Et fuglemekka, hvor tusindvis af trækfugle kan observeres (11 km). I Bork Vikingehavn kan I opleve et rekonstrueret vikingehus samt flere vikingeskibe (15 km).

Udflugtsmål

Hvide Sande ligger midt på landtangen Holmsland Klit og er Danmarks 5. største fiskerihavn. I byen oplever I en blanding af livlig aktivitet og stille charme. Desuden arrangeres der fiskeauktioner for turister her (21 km). Besøg 'Vestjyllands hovedstad' Esbjerg og oplev kunstmuseet, Fiskeri- og Søfartsmuseet, skulpturen 'Mennesket ved Havet', gallerierne osv. (50 km). Fra Esbjerg kan I også sejle til Fanø på 10 min. Øen er med sine gamle, idylliske bymiljøer med karakteristiske, stråtækte huse, den flotte natur og de enestående badestrande bestemt et besøg værd. LEGOLAND er bygget af 50 mio. byggeklodser. Her findes masser af aktivitetsmuligheder for hele familien (84 km). Løveparken i Givskud er en kombineret løvepark og zoo. Mød mere end 1000 dyr fra hele verden på det 60 ha store areal (91 km).
Sommerhuse i Nymindegab