Sommerhuse i Nymindegab

Sommerhus Nymindegab

Ud mod Vesterhavet, lige syd for Ringkøbing fjord, ligger Nymindegab. Det gamle fiskerleje er i dag et populært ferieområde.

Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Nymindegab, ligesom der er spisesteder i lokalområdet.

Langs hele Holmsland Klit mod nord løber en cykelsti, der snor sig gennem landskabet og gør muligt at cykle hele vejen op til feriebyen Søndervig. Fra Nymindegab er der 24 kilometer op til Hvide Sande.

Hvide Sande er en aktiv og driftig fiskeri- og værftsby, der lægger havn til en af Danmarks største fiskerflåder. Hvide Sande blev kendt over det meste af Europa, da den lagde huse og ikke mindst fyrtårn til en kriminalserie på TV, der bærer byens navn.

Ringkøbing Fjord er et af de bedst kendte windsurfing-områder i Danmark. De lavvandede områder gør det nemt og sjovt at lære at surfe.

Omkring Nymindegab er der et vidt forgrenet net af vandre- og cykelstier, så der er fine muligheder for naturoplevelser.

Der er gode muligheder for at fiske ved Vesterhavet og i Ringkøbing fjord. Hvis man tager ind til Hvide Sande, er det muligt at stige om bord på en af de kuttere, der arrangerer ture til havs for lystfiskere. I Nymindegab er mulighed for at fiske i put and take-søer. Der er flere golfbaner i området. Den nærmeste er Henne Golfklub, der ligger 15 kilometer væk.

Nymindegab strand og natur

Stranden ved Nymindegab er en fin, bred sandstrand med høje klitter.
Blåbjerg-Nymindegab Klitplantage er en af Danmarks største plantager. I plantagen er der 20 km afmærkede vandreruter med korte og lange ture i den varierede natur. Det Blå Bjerg, som plantagen er opkaldt efter, er med sine 64 meter over havets overflade landets højst beliggende klit. Tipperne, der er et fredet fuglereservat, ligger på Tipperhalvøen i bunden af Ringkøbing Fjord.

Det er ganske få steder, man kan opleve en så særpræget natur som på Holmlands Klit, der ligger lidt mod nord. Hele vejen fra Nymindegab til Søndervig er der vand på begge sider og fredede klitarealer. Mellem klitterne er hedelandsskabet præget af spredt og sparsom skovbevoksning.

Udflugter nær Nymindegab

Nymindegab har sit eget lille museum, der har flere tilbud på hylderne. Et af dem er en udstilling om den kunstnerkoloni, der om sommeren valfartede til i området. Den er noget mindre kendt end Skagensmalerne, men dog med prominente navne som

Laurits Tuxen, Mogens Ballin og Johannes Larsen.
Fra Nymindegab er der jernbaneforbindelse til Nørre Nebel. Der kører ikke tog på strækningen, men det er muligt at leje skinnecykler og cykle frem og tilbage mellem de byer. Det tager omkring halvanden time hver vej.

På Nymindegab Redningsbådsmuseum, kan du se, hvordan redningstjenesten fungerede frem til 1975. Her står Danmarks ældste redningsbåd, der er udrustet, som når den skulle på havet for at redde søfolk.

Det fra TV-serien kendte Lyngvig fyr ligger nogle kilometer nord for Hvide Sande. Det blev bygget i 1906, og er dermed Danmarks nyeste fyrtårn. I dag har det ingen betydning for skibstrafikken, selvom det stadig blinker. Fyret er bygget på toppen af 17 meter høj klit og er i sig selv 38 meter højt. Der er 159 trin til udsigtsbalkonen, foruden de 69 trin fra foden af klitten.

På egnsmuseet Abelines Gård, en velbevaret strandfogedgård fra 1860erne der ligger på Holmsland Klit får, man et indtryk af, hvordan man levede på egnen i gamle dage.
Øverst på Holmsland Klit ligger den populære ferieby Søndervig, der har en lang historie som en af de mest populære feriebyer ved vestkysten. Siden 1800-tallet er badeglade feriegæster strømmet til byen. Søndervig har alt der skal til for at sætte krydderi på feriedagene.
Og er mulighederne i Søndervig ikke store nok, er der ikke langt ind til Ringkøbing, der udover at være en smuk gammel by også har rigtig mange gode butikker og nogle fine restauranter.

De gode handelsbyer Varde og Esbjerg er også indenfor rækkevidde. Lige nord for Esbjerg kan man se nærmere på det imponerende kunstværk “Mennesket ved havet”.

Attraktioner nær Nymindegab

Bork Vikingehavn

I frilandsmuseet Bork Vikingehavn byder vikingerne velkommen til fortiden, fortæller og viser rundt.

Fiskeriets Hus

Fiskeriets Hus i Hvide Sande er et lokalhistorisk museum med både ferskvands- og saltvandsakvarier. Museet fortæller om Holmsland Klit – både historien, men også nutiden og fremtiden.

Legoland

Forlystelsesparken Legoland ved Billund er det den største danske turistattraktion udenfor København.

Givskud Zoo

Den zoologiske have er en kombineret løvepark og zoo, hvor man i sin bil eller i en safaribus kan komme helt tæt på dyrene.