Sommerhuse i Nr. Vium

Sommerhusudlejning i Nr. Vium - en dejlig ferie i sommerhus

Naturelskere og lystfiskere vil føle sig godt tilpas i Nr. Vium, der ligger midt i den dejlige midtjyske natur lidt syd for Videbæk og omkring 30 kilometer øst for Ringkøbing Fjord. Her er fred, ro, frisk luft og masser af plads til at boltre sig på.

Nr. Vium er omgivet af frodige landskaber med marker, naturområder, skove, søer samt Vorgod Å, som bugter sig forbi landsbyen. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Troldhede, Videbæk eller Kibæk, og 26 kilometer væk ligger Herning med masser af forretninger, forlystelser, spisesteder og seværdigheder.

Nr. Vium strand og natur

Der er ingen badestrand ved Nr. Vium. Men 30 kilometer væk ligger Ringkøbing Fjord og 40 kilometer væk ligger Vesterhavet med de brede, hvide strande.

I området ligger Nr. Vium, Troldhede og Ahlergaarde brunkulslejer, hvor der under 1. og 2. Verdenskrig blev gravet brunkul. I dag er er de tidligere graveområder omdannet fra overvejende nøgne sandtipper til et varieret landskab med skov, skrænter, søer, mose og krat

I Bjørslev Plantage lidt sydøst for Nr. Vium kan man opleve nogle imponerende landskabsformationer, som blev skabt af is og smeltevand for mange år siden. Der er flere vandreruter i området.

Udflugter nær Nr. Vium

Nr. Vium Kirke er det der kaldes en ”kullet” kirke. Det betyder en kirke uden tårn. Stilen er romansk, og det daterer kirken til slutningen af 1100-tallet.

I Videbæk ligger Jyllands Park Zoo, der har over 500 dyr og en række forlystelser.

Herning er hovedbyen i det midtjyske. Den har et godt shoppingmiljø samt mange kulturelle tilbud.  Mod nord ligger Holstebro, der er verdensberømt for Giacometti-skulpturen “Kvinde på kærre”.

Attraktioner nær Nr. Vium

HEART

På museet HEART i Herning kan man opleve samtidskunst i verdensklasse.

Bork Vikingehavn

I frilandsmuseet Bork Vikingehavn byder vikingerne velkommen til fortiden, fortæller og viser rundt.

LEGOLAND®

Forlystelsesparken LEGOLAND® ved Billund er det den største danske turistattraktion udenfor København.

Givskud Zoo

Givskud Zoo er en kombineret løvepark og zoo, hvor man i sin bil eller i en safaribus kan komme helt tæt på dyrene.