Destination

Nr. Vium

Sommerhusudlejning i Nr. Vium - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Nr. Vium, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Den hyggelige landsby Nr. Vium er omgivet af Midtjyllands dejlige, rekreative natur

Generel

I Nr. Vium får I smuk natur, fred, ro, frisk luft og masser af plads til at udfolde jer på. Den lille landsby er beliggende omkring 30 km øst for Ringkøbing Fjord. Nr. Vium er omgivet af smukke og frodige landskaber med marker, naturområder, skove, søer og Vorgod Å, som bugter sig forbi landsbyen. Området er et ideelt feriemål for lystfiskere og andre, som nyder at opholde sig i naturen. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området, og 26 kilometer herfra byder Herning på forretninger, forlystelser, spisesteder og seværdigheder (26 km).

Strande

Der er ingen badestrand ved Nr. Vium, men ønsker I at bade, kan I tage til Ringkøbing Fjord og nyde det lave, rolige vand (30 km). Vesterhavet ligger omkring 40 km mod vest og byder på lange, fine sandstrande med klitter og Blåt Flag.

Natur

Den kønne Vorgod Å løber lige forbi Nr. Vium, der i øvrigt er omgivet af frodige marker, plantager, skove, grønne områder og søer. I Bjørnslev Plantage lidt sydøst for Nr. Vium kan I opleve nogle imponerende landskabsformationer, som blev skabt af is og smeltevand for mange år siden, og følge nogle af vandreruterne i det smukke område.

Aktiviteter

Området er ideelt for lystfiskere, som her kan fiske uforstyrret i naturskønne omgivelser. Vorgod Å indeholder bækørred, regnbueørred, gedde og ål. Kulsøen ved Troldhede er åben for fiskeri i sommerhalvåret, og her er der gode muligheder for at fange en gedde (4 km mod syd). Der findes også flere Put & Take søer i området. Prøv blandt andet Højlund Put & Take ved Videbæk (9 km), Stakroge Natur & Fiskepark (16 km) eller Fahlbæk Sø Put & Take ved Skjern (20 km). Golfspillere kan afprøve banerne i blandt andet Ringkøbing, Herning og Ikast. I Herning kan I benytte en svømmehal eller besøge Baboon City - et aktivitetscenter for hele familien.

Attraktioner

Jyllands Park Zoo ved Havnstrup holder åbent i sommerhalvåret og her kan I opleve, kæle for og fodre de mere end 700 dyr fra alverden lande. Derudover kan I ride på ponyer eller prøve parkens store rutschebane, karrusellerne, minibilerne og et parktog (11 km). Ved de naturskønne hedearealer og skoven ned til Karstoft Å finder I den tidligere herregård Skarrildhus, der i dag er smukt restaureret og omgivet af en dejlig, romantisk rododendronpark med en idyllisk, gammel vandmølle (20 km).

Udflugtsmål

Besøg ’hedens hovedstad’, den hyggelige by Herning, der blandt andet er kendt som tekstil-, messe- og kulturby. Her finder I en lang række gallerier, Steen Steensen Blicher Museet, forlystelsescentret Baboon City samt butikker og spisesteder (26 km). Brunkulslejrene i Søby, som tidligere var med til at forsyne det meste af Danmark med kul, består i dag af 3000 tønder land med enestående natur, brunkulsgrave og et museum, som er indrettet i en af de oprindelige boliger (33 km). Givskud Zoo er en kombineret løvepark og zoo. Her kommer helt tæt på de vilde dyr i deres naturlige omgivelser (59 km). LEGOLAND® byder på et utal af forlystelser og aktiviteter for hele familien (57 km).
Sommerhuse i Nr. Vium