Destination

Nr. Lyngvig

Sommerhusudlejning i Nr. Lyngvig - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Nr. Lyngvig, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Sommerhusene i ferieområdet Nr. Lyngvig ligger i det smukke klitlandskab mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord. Når I holder ferie i et sommerhus i Nr. Lyngvig kan I besøge det imponerende Nr. Lyngvig Fyr og se Holmsland Klit oppefra, bade ved den brede sandstrand, surfe på fjorden og besøge byen Søndervig.

Generel

Nr. Lyngvig ligger på Holmsland Klit tangen, mellem Hvide Sande og Søndervig. Mod vest ses klitterne og Vesterhavet, og mod øst ligger Ringkøbing Fjord. Naturen omkring Nr. Lyngvig er meget smuk. Her findes bl.a. et 282 ha stor fredet område med høje klitter og et spændende dyre- og planteliv. Midt igennem dette område løber en natursti og Nr. Lyngvig Fyr er også placeret her. Fra det 38 m høje fyr, som er Danmarks højst beliggende fyr, kan I få en fantastisk udsigt over vandet og landskabet. Ved landevejen ud for fyret findes Nr. Lyngvigs ældste bebyggelse. En samling store, smukke klitgårde fra 1800-tallet, som alle er opført i røde sten og med stråtag. Den smukke, hvidkalkede kirke i Nr. Lyngvig er omgivet af lave klitter og har fjorden som baggrund. I Nr. Lyngvig findes desuden en restaurant, stort indendørs legeland og en hyggelig lille havn med fritidsbåde ved fjorden.

Strande

I Nr. Lyngvig er der bred sandstrand med enkelte sten og høje klitter. Stranden har desuden Blåt Flag. Det er ikke tilladt at køre i bil på stranden.

Natur

Det store, smukke klitlandskab omkring Nr. Lyngvig Fyr er fredet og har nogle af de højeste klitter på Holmsland klit. Mellem klitterne er hedelandskabet præget af lidt spredt skovbevoksning. Trods den barske natur lever der mange planter og dyr i klitterne og på hederne.

Aktiviteter

Ringkøbing Fjord er et af de meste kendte windsurfing-områder i Nordeuropa. Her findes derfor også 2 surf-centre. De store lavvandede områder gør det både nemt og sjovt at lære at surfe i trygge omgivelser. Området egner sig perfekt til trave- og cykelture, ikke mindst på naturstien. Ved Søndervig findes en 18-hullers golfbane. Desuden er der tennisbaner, et aktivitetscenter, en svømmehal, to badelande og ridecentre til rådighed i området. For lystfiskeren er området ligeledes attraktivt. Der kan fiskes fra kysten og i fiskesøer. Desuden arrangeres der havfisketure med kutter fra Hvide Sande.

Attraktioner

Oplev den flotte udsigt fra toppen af Nr. Lyngvig fyr. Ved foden af fyret informeres der om områdets planter og dyr. Hvide Sande ligger midt på landtangen Holmsland Klit og er Danmarks 5. største fiskerihavn. I byen oplever I en blanding af livlig aktivitet og stille charme. Fiskernes Hus i Hvide Sande er et samtidsmuseum, der bl.a. fortæller historien om fiskens vej fra Vesterhavet til forbrugeren. I Hvide Sande arrangeres der desuden fiskeriauktion for turister.

Udflugtsmål

Den gamle, kønne købstad Ringkøbing med de røde tegltage og de gamle brostensbelagte gader ligger ca. 18 km fra Nr. Lyngvig og er et besøg værd. Fuglereservatet Tipperne i bunden af Ringkøbing Fjord er et fuglemekka - tusindvis af trækfugle kan observeres her. LEGOLAND, ca. 100 km fra Nr. Lyngvig, er bygget af 50 mio. byggeklodser. Her findes masser af aktivitetsmuligheder for hele familien. Løveparken i Givskud er en kombineret løvepark og zoo. Mød mere end 1000 dyr fra hele verden på det 60 ha store areal.
Sommerhuse i Nr. Lyngvig