Sommerhuse i Ballum

Sommerhus Ballum

Sommerhusene omkring Ballum ligger i et enestående naturområde lige ud til Vadehavet. Ballum er ikke én by, men en sammenslutning af 7 landsbyer på Hjerpsted bakkeø, der ligger på grænsen mellem marsk og de højere liggende landområder bag marsken. Øst for Ballum ligger Bredebro, mens Tønder ligger mod sydøst. Lidt nord for Ballum ligger dæmningen til Rømø og stationsbyen Skærbæk. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området, ligesom her er et par spisesteder.
Ballum er et fredeligt sted at holde ferie, men området ligger samtidig tæt på attraktioner og seværdigheder i grænselandet.

Den helt specielle natur gør område perfekt for mennesker, der trives i det fri med vandre- og eller cykelture. For lystfiskerne er der mange muligheder ved kysten, i åerne eller i en af put and take-søerne. Der er gode muligheder for at ro i kano eller kajak i området, ligesom der en del golfbaner i nærheden.

Ballum strand og natur

De bedste strande i nærheden af Ballum ligger på Rømø, hvor biler er velkomne på stranden. Den 15 km lange Lakolk Strand ligger på vestsiden af Rømø. Stranden er ualmindelig bred, så der er rig mulighed for at være aktiv med kittebuggykørsel, drageflyvning eller windsurfing.
Den nærmeste strand ligger ved Emmerlev Klev. Det er en børnevenlig strand med sandbund og lavt vand

Vadehavet mod vest er et af verdens vigtigste vådområder. Hvert år passerer over 10 millioner fugle forbi Vadehavet, ligesom man i Vadehavet finder landets største bestand af spættet sæl.
Bag digerne ved Ballum Enge kan man opleve svaner, gæs og viber. Forår og efterår kan man være heldig at overvære fænomenet “sort sol”, hvor tusindvis af skære flyver så tæt i flok, at de nærmest formørker sol.

Udflugter nær Ballum

Ved Visby 12 kilometer nord for Tønder ligger Trøjborg Slotsruin. Det er resterne af en borg opført i 1300-tallet på en 30 gange 30 meter stor banke.

Ballum Sluse er et sluseværk ved udløbet af Brede Å. Tæt på slusen ligger Ballum Pumpemøller og en lille udstillingsbygning, hvor historien om afvandingen af engene fortælles.
En tur til Mandø er en stor oplevelse. Det er den eneste ø i Danmark, der kun kan nås ved lavvande. Man kan køre i egen bil, eller lade sig transportere i en traktorbus.

Vadehavet nærmest bugner af østers. Du kan finde dem på egen hånd, men det nemmeste er at tage med på en af de mange østerssafarier, der arrangeres i sæsonen, som strækker sig fra oktober april.
Danmarks ældste by, Ribe, er indenfor rækkevidde. Den har et historisk centrum, en domkirke og adskillige museer.

Tønder mod syd er også en spændende by at besøge. Den er blandt andet kendt for sit gode handelsliv og sit hyggelige centrum. I Tønder kan man også se nærmere på den danske arkitekt Hans J. Wegner møbler, der er udstillet på et museum i byens gamle vandtårn.

Attraktioner nær Ballum

Legoland

Forlystelsesparken Legoland ved Billund er det den største danske turistattraktion udenfor København.

Givskud Zoo

Givskud Zoo er både en zoologisk have og safaripark, hvor man kan komme helt tæt på dyrene i sin bil eller i en safaribus.

Tirpitz

Museet Tirpitz ved Blåvand er bygget op omkring en gammel bunker, og har udstilliger om Atlanterhavsmuren, en ravsamling og om livet ved Danmarks vestkyst. Museet er tegnet af den verdensberømte arkitektgruppe BIG – Bjarke Ingels Group.

FLUGT

FLUGT – Refugee Museum of Denmark fortæller den universelle historie om fortæller den universelle historie om at være flygtning. Museet er bygget op om Oksbøl-lejren, der fra 1945-49 husede tusindvis af tyske flygtninge. Museet er tegnet af arkitektgruppen BIG – Bjarke Ingels Group.


Ribe VikingeCenter

Et besøg på Ribe VikingeCenter er en rejse over 1.300 år tilbage i tiden til dengang vikinger herskede i Ripa (Ribe).
https://www.ribevikingecenter.dk/da/forside.aspx

Fiskeri- og Søfartsmuseet

Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg er Danmarks museum for havet. Museet arbejder både med kultur- og naturhistorie, og samlingerne spænder fra fiskeredskaber til knogler fra hvaler.