Destination

Sdr. Felding

Sommerhusudlejning i Sdr. Felding - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Sdr. Felding, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

I Sdr. Felding er I omgivet af smukke hedelandskaber, søer, åer og skove.

Generel

Sdr. Felding er en lille, hyggelig by på den vestjyske hede. Den ligger nær større byer som Skjern, Brande og Herning, og cirka 30 km fra Ringkøbing Fjord. I Sdr. Felding er i omgivet af bakker og hedearealer, skove, søer og den idylliske Skjern Å. Dette område er ideelt for lystfiskere og naturelsker. Og samtidig ligger Sdr. Felding tæt ved større byer, seværdigheder og forlystelser for hele familien. For eksempel ligger LEGOLAND® og Givskud Zoo kun omkring 40 km fra jeres sommerhus, og 50 km herfra kan I bade i Vesterhavet. Der er mulighed indkøb af dagligvarer i Sdr. Felding. I Herning, 30 km mod nord, finder i caféer, restauranter og gode shoppingmuligheder.

Strande

Den nærmeste badestrand finder I ved Ringkøbing Fjord, 30 km fra Sdr. Felding. Her kan I bade og windsurfe i det rolige, lave vand. Ønsker I at bade ved Vesterhavets brede sandstrande med klitter, ligger Søndervig og Nymindegab omkring 50 km herfra.

Natur

Sdr. Felding er omgivet af bakkede landskaber, skove og smukke, lyngklædte hedearealer. Skjern Å løber tæt forbi Sdr. Felding, og på grund af åen er landskabet meget frodigt. De mange søer, vandløb og åer i området gør Sdr. Felding meget attraktiv for lystfiskere og naturelskere. 9 km nord for Sdr. Felding ligger den kønne sø Kulsøen, som både er et rekreativt skovområde med bålplads og naturstier, og et naturreservat med et rigt fugleliv. Nær Skarrild, 9 km mod nordøst, ligger Birkebæk Plantage, som med sine mange skovstier og gode udsigtspunkter er et oplagt udflugtsmål. Ved dette skovområde kan I desuden opleve de tre bronzealderhøje Hjortsballehøjene. 10 km mod vest finder I Borris Hede - et varieret naturområde med plantager, lyngarealer og Omme Å-dalen. Her findes et utal af sjældne planter, et rigt dyreliv samt 14 gravhøje fra perioden 2800 til 2400 f.Kr. og 5 milesten fra perioden 1691-1697. Lige øst for Hoven, 12 km mod syd, kan I se en koloni af fiskehejrer.

Aktiviteter

Der er særdeles gode fiskemuligheder i Skjern å, som dog er fredet i tiden fra 1. oktober til 1. april hvert år. Åen er omgivet af køn, afvekslende og uforstyrret natur, som I kan nyde imens I fisker. Det er også muligt at fiske i områdets åer, søer og Put & Take fiskesøer. Området indbyder til friluftsaktiviteter, og I kan vandre og cykle i naturen, sejle i kano på Skjern Å, spille golf og lære at surfe på Ringkøbing Fjord. I Herning kan I tage i svømmehal eller i Baboon City - et lege- og aktivitetscenter for hele familien.

Attraktioner

Oplev folkeminder og krigshistorie på Skarrild-Karstoft museum og lokalarkiv (9 km). Ved de naturskønne hedearealer og skoven ned til Karstoft Å finder I den tidligere herregård Skarrildhus, der i dag er smukt restaureret og omgivet af en dejlig, romantisk park. På stedet findes desuden en rododendronpark og en idyllisk, gammel vandmølle (9 km). På Hoven Landsbymuseum kan I se udstillinger om den vestjyske natur og om, hvordan det fattige hedesogn har udviklet sig til en velfungerende landsby (13 km). Ved Hoven ligger også det imponerende Heimdal Gods.

Udflugtsmål

På egnsmuseet Rækker Møllegård ved Skjern kan I se en samling af gamle brugsting, et 200 år gammelt stuehus og en mindestue for Søren Kierkegaard-slægten (20 km). I messe- og kulturbyen Herning finder I en lang række gallerier, Steen Steensen Blicher Museet, forlystelsescentret Baboon City, butikker og spisesteder (27 km). I Jyllands Park Zoo (Haunstrup Dyrepark) ved Videbæk kan I opleve, kæle for og fodre de mere end 700 dyr fra alverden lande (30 km). LEGOLAND® byder på fart, spænding og sjove oplevelser for hele familien! Oplev Star Wars® figurer, riddere i rustning, pirater, barske cowboys, vilde indianere og meget mere (40 km). I Givskud Zoo kan I køre gennem et safariområde i egen bil eller med en safaribus og komme helt tæt på dyrene fra Afrika, Nordamerika og Sydamerika (48 km). Tipperne er et fredet fuglereservat på Tipperhalvøen i bunden af Ringkøbing Fjord. Her tager fugle fra hele Skandinavien ophold på deres tur mellem vinterkvarter og yngleplads (50 km).
Sommerhuse i Sdr. Felding