Sommerhuse i Ferring

Sommerhus Ferring 

Sommerhusene i ferieområdet ved Ferring Strand ligger i læ bag de høje klitter og med den store Ferring Sø lidt mod nord. 

Den nærliggende landsby Ferring ligger midt på klinten Bovbjerg. Byen har sit eget fyrtårn, det 26 meter høje Bovbjerg Fyr, der i dag drives af frivillige og fungerer som kulturhus. I Ferring by finder man også et museum for maleren Jens Søndergaard 

De høje klitter fra Trans til Bovbjerg er velegnede til paragliding, og blandt paraglidere fra både ind- og udland er området særdeles populært. Naturen omkring er som skabt til cykel- og gåture, ligesom lystfiskere har en chance for fangst både ved havet og ved Limfjorden. Drage- og modelflyvning er ligeledes populært på stranden. 

Ferring strand og natur 

Stranden er en bred sandstrand med meget høje klinter, hvorfra der er en trappe ned til stranden. Det er ikke tilladt at køre i bil på stranden. 

Er du interesseret i geologi, bør du se nærmere på den imponerende Bovbjerg Klint, der viser spor fra både Elster-, Saale- og Weichsel-istiderne. De karakteristiske skrænter ud for Ferring strækker sig over næsten 4 kilometer.  

Udflugter nær Ferring 

Der er en 10 kilometer lang vandrerute rundt om den nærliggende Ferring Sø. Den store Klosterhede Plantage med skov, hedearealer og ådale ligger omkring 20 km inde i landet. 

Fra det røde 26 m høje fyrtårn i Bovbjerg er det muligt at se 35 km væk.  Det er områdets højeste punkt. Lige ved fyret ligger bronzealderhøjen Hesthøj, hvor der er opstillet en obelisk som minde om Kong Frederik den sjettes besøg på Bovbjerg i 1826 og 1830. 

Der er ikke langt fra Ferring til den hyggelige ferie- og fiskeriby Thyborøn. Et af de bedst kendte huse i byen er Sneglehuset, der udendørs er dekoreret med tusindvis af sneglehuse og muslingeskaller. Indvendigt er der en stor udstilling af sneglehuse og flaskeskibe. 

Der er adskillige bunkere på stranden oppe ved Thyborøn by, og langs stranden mod syd ligger de som perler på en snor. Den største koncentration af bunkere langs hele Atlantvolden ligger lige syd for Thyborøn. 

De nærmeste større byer er Lemvig og Struer ved Limfjorden samt handels- og kulturbyen Holstebro inde i landet.  Nord for fjorden ligger den charmerende hovedstad i Thy, Thisted, der også er et besøg værd. 

Attraktioner nær Ferring 

Lemvig Museum

Lemvig Museum fortæller om livet i det vestjyske, oplev bl.a. særudstillinger om En ægte vestjyde.

JyllandsAkvariet 

JyllandsAkvariet i Thyborøn kommer man tæt på dyrene og kan få lov at give en hånd med, de dage hajer, rokker og fladfisk bliver fodret 

Sea War Museum Jutland 

Museet i Thyborøn har fokus på 1. Verdenskrig i Nordsøen med hovedvægt på verdenshistoriens største søslag, på Jyllandsslaget, hvor 100.000 mand på 250 tyske og britiske skibe kæmpede om herredømmet til søs i 1916. 

Jesperhus 

Jesperhus Feriepark på Mors er en populær forlystelsespark med adskillige forlystelser og udendørs og indendørs vandland. 

Hjerl Hede 

Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er levende museum, hvor dagliglivet på landet for 150 år siden bliver gjort levende. 

Legoland 

Forlystelsesparken Legoland ved Billund er det den største danske turistattraktion udenfor København.