Destination

Bovbjerg

Sommerhusudlejning i Bovbjerg - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Bovbjerg, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Med et sommerhus i Bovbjerg på Jyllands vestkyst bor I midt i naturen og lige ved Vesterhavet. Bovbjerg byder på et museum og et flot, rødt fyrtårn. Med den brede badestrand og en cykel- og vandresti langs havet indbyder Bovbjerg til udendørsaktiviteter for hele familien.

Generel

Bovbjerg ligger lige op ad landsbyen Ferring, 10 km syd for ferieområdet Vejlby Klit og 14 km vest for handelsbyen Lemvig. Bovbjerg er et stille og yndet feriested med et rigt kunstnermiljø, et museum, et galleri samt et par forretninger og spisesteder. Det røde 26 m høje Bovbjerg Fyr ligger ved de stejle klinter. Fyret er områdets højeste punkt og herfra er det muligt at se hele 35 km væk. Her kan I fiske, bade, vandre, cykle, flyve med drage, hangglide, paraglide eller besøge museer.

Strande

Stranden er en bred sandstrand med 30-40 m høje klinter. Der er trappe ned til stranden. Drageflyvning, hanggliding, paragliding og flyvning med små modelfly er populære aktiviteter her på stranden. Det er hverken tilladt eller muligt at køre med bil på stranden.

Natur

De karakteristiske skrænter ud for Bovbjerg strækker sig over ca. 3,5 km. Overalt langs kysten er der en storslået udsigt over havet, som kan nydes på en gå-, cykel- eller køretur. Ved de store vådområder omkring den 5 km lange Ferring Sø, som ligger lige nord for Bovbjerg, er der et stort fugletræk. Mellem Vesterhavet og Ferring Sø er der kun ca. 1,5 km. Den 6,7 ha store Klosterhede Plantage med skovarealer, åbne hedearealer og ådale ligger 10 km inde i landet.

Aktiviteter

Området indbyder til vandreture på stranden, langs klinterne og ved Ferring Sø. Der er mange muligheder for vandre- og cykelture her. En af de mest populære vandreture 'udsigtsruten' går fra Ferring by, langs kanten af klinten forbi Bovbjerg Fyr, ud til Trans Kirke og tilbage langs stranden. På grund af de høje klinter er hanggliding og paragliding meget populære aktiviteter her. For lystfiskeren er der gode muligheder i havet, i fjorden samt i Vejlby Klit Fiskesø. Lej evt. jeres egen båd og sejl en tur på Ferring Sø. Desuden er det muligt at surfe i området.

Attraktioner

Bovbjerg har altid haft et rigt kunstnermiljø. Galleriet Det Gule Hus udstiller oliemalerier, akvareller, grafik, skulpturer, keramik m.m., Glashytten viser en alsidig glasudstilling og Pegasus er en udstilling af malerier fra området. I et par af kystinspektoratets smukke gamle arbejdshuse er der nu indrettet et spændende minimuseum, der fortæller om områdets historie og udviklingen langs kysten. Det røde 26 m høje fyrtårn i Bovbjerg er områdets højeste punkt og herfra er det muligt at se hele 35 km væk. Vest for fyret ligger en usædvanlig velbevaret gravhøj fra bronzealderen 'Hesthøj'. I Ferring ligger Jens Søndergaard Museet yderst på klinten. Her malede kunstneren billeder af området og i særdeleshed havet i ro og oprør. I den lille landsby findes desuden et geologisk minimuseum, nogle få forretninger og en lille, romantisk kirke. I Vejlby Sommerpark kan I fiske, leje rideheste, køre på frontbikes, spille minigolf og besøge dyrene i parkens kæledyrszoo.

Udflugtsmål

Handelsbyen Holstebro ligger 56 km væk og har mange spændende specialforretninger og gode indkøbsmuligheder i den bilfri bymidte. Byen byder også på masser af kunst og kultur, hyggelige caféer og et smukt å-miljø. Den gamle, kønne købstad Ringkøbing med de røde tegltage og de gamle brostensbelagte gader ligger ca. 58 km fra Bovbjerg og er et besøg værd. Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort. Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsøen Mors er nordens største blomsterpark med junglezoo og legeland. LEGOLAND, 130 km fra Bovbjerg, er bygget af 50 mio. byggeklodser. Her findes masser af aktivitetsmuligheder for hele familien.
Sommerhuse i Bovbjerg