Destination

Fanø

Fanø er den nordligste af de danske øer i Vadehavet. Her kan I nyde de brede badestrande og slappe af i et sommerhus, der er omgivet af smuk natur med hede, klitter og skov. Sommerhusudlejning er populær på Fanø på grund af de små, charmerende byer, naturen, de indbydende sommerhuse og de korte afstande. Fanø skaber den perfekte ramme om en dejlig ferie ved Vadehavet og Vesterhavet.

Fanø

Sejl med færge til sommerhuset


Turen til sommerhuset på Fanø starten med en lille hyggelig sejltur fra Esbjerg Havn, der kun varer 12 minutter. FanøFærgen sejler i rutefart fra Esbjerg til Nordby på Fanø flere gange i timen og det meste af døgnet. I kan ikke reservere plads på FanøFærgen, men ventetiden er aldrig lang.

Seværdigheder og aktiviteter på Fanø

Når I holder ferie i et sommerhus på Fanø, har I alle øens seværdigheder og smukke natur inden for rækkevidde. Fanø er med sine 56 km2 en charmerende og overskuelig ferieø. Fanø er kun 16 km lang, så uanset, hvor på øen, I lejer sommerhus, bor I tæt på den næste by eller naturoplevelse. Øen er rig på kulturhistorie og har tidligere haft en stærk søfartstradition. Sømændene hentede inspiration fra fremmede lande med hjem til Fanø, og dette afspejler sig den dag i dag i øens musik, danse og folkedragter, som I kan opleve på festivalerne Fanikkerdage og Sønderhodagen.


Besøg også Sønderho på jeres sommerhusferie på Fanø. Her kan I gå gennem den idylliske by med gamle, stråtækte huse fra 1700- og 1800-tallet, opleve flere interessante museer og nyde synet af byens vartegn; Sønderho Mølle. Sønderho er tidligere blevet kåret som Danmarks smukkeste landsby.


Fanø har altid tiltrukket kunstnere, der er blevet inspireret af lyset, livet og naturen på øen. Tag rundt på øen, når I bor i sommerhus og gå på opdagelse i gallerierne og de åbne værksteder. På Fanø finder I et bredt udvalg af unikt kunsthåndværk, som I kan købe med hjem.

Fanoe, Rindby 7 Fanoe Nordby 6 2

Tag til festival og bo i sommerhus

Vil I holde ferie i sommerhus på Fanø, så kan I planlægge ferien efter en af de mange festivaler, der afholdes på Fanø. Lej et sommerhus, når jeres favoritfestival afholdes.


En stor international festival, der trækker mange mennesker til Fanø, er Fanø Dragefestival. Her kan I nyde det imponerende syn af tusindvis af drager i alle former og farver, der svæver over Fanøs strand i juni. Vil I opleve en mere børnevenlig udgave, kan I deltage i Fanø Familie Dragefestival i august. Her er børnene i fokus.


Godtfolk Festival, Fanø Rocker og Fanø Free Folk Festival har hver deres særpræg, men fælles er musikken og gæstemusikere fra ind- og udland.


Er I vilde med at strikke, så er den store, internationale strikkefestival i september et absolut must.

Fannik Musik Fanoe Soenderho 7 2

Sommerhus midt Fanøs natur

Når I holder ferie på Fanø, er I omgivet af skøn natur. I vil ofte kunne opleve rådyr, fasaner og vilde kaniner, lige uden for vinduet i sommerhuset eller når I sidder på terrassen og drikker morgenkaffe. Fanø byder også på et rigt fugleliv, og det skyldes, at øen ligger midt i Vadehavet. Her finder fuglene et overflødighedshorn af næring og der er mange rastepladser for trækfugle og vandfugle. På Fanø har I derfor mulighed for at se et stort antal af forskellige fuglearter, som I normalt ikke ser i Danmark. De store flokke med tusindvis af fugle er et fascinerende syn.


Endnu en naturoplevelse, I ikke må gå glip af, når I holder ferie i sommerhus på Fanø, er sælerne. I har ideelle muligheder for at opleve sæler i deres naturlige element, når I besøger Fanø. Store flokke af sæler holder til på sandbankerne ud for Fanøs kyster – også ved havnen i Nordby. I kan tage på tur til fods med en naturvejleder til sandbankerne eller tage på sælsafari med skib og få en rundtur i havet omkring Fanø.

001 28 4016 000 004 001 28 4067 000 004

Hund i sommerhus


Skal hunden med på ferie, finder I nemt et sommerhus på Fanø, hvor jeres hund er velkommen. Der er ingen grund til at få hunden passet af andre i ferien, for den vil nyde at holde ferie i sommerhus, ligesom resten af familien. Fanøs skønne natur giver jer mulighed for at gå nogle dejlige ture med hunden. Der er mange stisystemer i sommerhusområderne på Fanø, hvor I kan lufte hunden, når I har den med i sommerhus. I Danmark må I også lade hunden løbe løs på stranden i vinterhalvåret.


I kan også tage en tur i hundeskoven på Fanø, hvor I kan slippe hunden løs, så den kan gå på opdagelse og rigtig få lov til at boltre sig. Hundeskoven på Fanø er indhegnet og ligger i Fanø Klitplantage. I kan vælge at leje et sommerhus, hvor grunden eller terrassen er indhegnet, så I kan slappe af sammen med hunden og ikke skal holde øje med den hele tiden.

Sommerhuse og ferielejligheder på Fanø


Når I vil holde ferie på Fanø, kan I vælge mellem mange forskellige typer af sommerhuse og ferielejligheder. Hos Sol og Strand kan I leje ferielejligheder i Fanø Bad, den historiske badeby, der har tiltrukket badegæster gennem mere end 100 år. Fanø Bad ligger på Fanøs vestkyst, lige ud til den brede sandstrand. Lejer I en ferielejlighed i Fanø Bad, er Vesterhavet lige uden for døren. Vælger I at leje en ferielejlighed i Fanø Bad Feriecenter, så har I samtidig adgang til mange fælles faciliteter, så som swimmingpool, bordtennis, vaskeri og legeområder til børn både ude og inde. Ferielejlighederne er individuelt og hyggeligt indrettet, og I kan vælge, om I vil leje en ferielejlighed med havudsigt og balkon.

Swimmingpool i sommerhus eller ferielejlighed


Hvis vejret ikke viser sig fra sin bedste side, kan det være en god idé at leje et sommerhus med swimmingpool eller en ferielejlighed, hvor I har adgang til en fælles swimmingpool. Et sommerhus med swimmingpool giver jer mulighed for at svømme, lege og plaske i vand, selv om regnen siler ned udenfor. Vandet er altid lunt, og I har privatliv og kan tage en svømmetur, når I har lyst. Specielt børn er henrykte over at kunne lege i en swimmingpool på ferien i sommerhus eller i ferielejlighed. Og der er mange timers sjov og underholdning i en swimmingpool for de større børn. Lidt ekstra forbrugsudgifter er forbundet med en swimmingpool, og det skal I have med i overvejelserne, inden I lejer et sommerhus med swimmingpool.

Luksussommerhuse på Fanø


For mange hører lidt luksus med til en ferie. Forkæl jer selv med et luksussommerhus på Fanø, og skru op for den eksklusive feriestemning. I et luksussommerhus kan I slappe af og tilbringe kvalitetstid sammen. Luksussommerhuse er tit store og rummelige, så der er plads til hele familien eller flere familier. Ofte er der også ekstra wellnessudstyr i luksussommerhuse i form af sauna, spa og swimmingpool. Det kan også være hyggestunder foran en brændeovn eller en flot havudsigt, der gør et sommerhus til et luksussommerhus. Er I mange, der rejser sammen, kan det være en god idé at leje et luksussommerhus med aktivitetsrum, hvor I fx kan spille bordfodbold, dart og billard. Det behøver ikke at være dyrere at leje et luksussommerhus end et almindeligt sommerhus. Hvis I lejer et luksussommerhus på Fanø uden for højsæsonen, så passer prisen til de flestes pengepung.

Sommerferie i et privat sommerhus


Der er mange fordele ved at leje et privat sommerhus i ferien. Uanset om I vælger et privat luksussommerhus, et sommerhus eller en ferielejlighed med swimmingpool eller et sommerhus, hvor I kan have jeres hund med, så er I sikret god plads og privatliv. Private sommerhuse er en af de mest populære former for overnatning i ferien og det er der en grund til.


Private sommerhuse er hjemlige og hyggelige at bo i, og de ligger ofte midt i Danmarks dejlige natur, tæt på havet. Et privat sommerhus er derfor ideelle til en afslappende ferie, og specielt børnefamilier nyder pladsen og udendørsarealerne i et privat sommerhus, hvor der er mulighed for at lege og udfolde sig. Sommerhusudlejning er udbredt på Fanø, og I kan derfor nemt finde et egnet, privat sommerhus til jeres ferie ved Vadehavet og Vesterhavet. Et privat sommerhus er indrettet efter ejerens smag, som forhåbentligt også falder i jeres smag. Private sommerhuse har ofte en stor terrasse, hvor I kan spise morgenmad, solbade og grille om aftenen. Grill er ikke fast udstyr i et privat sommerhus, så det kan være en god idé, at tage jeres egen grill med eller købe en engangsgrill, når I holder ferie i et privat sommerhus På Fanø.