Sommerhuse i Vemmenæs, Tåsinge

Sommerhus i Vemmenæs  på Tåsinge - dejlig ferie i i fredelige omgivelser

Der er udsigt til en hyggelig og rolig ferie fra sommerhusområdet ved Vemmenæs, der ligger på det sydlige Tåsinge.  Det er midt i naturen men samtidig tæt på Tåsinges mange udflugtsmål.

Generelt

Vemmenæs er et afslappet og roligt ferieområde på den sydøstlige del af Tåsinge, der ligger lige syd for Svendborg. Stedet er et oplagt feriemål for naturelskere, lystfiskere, og andre der holder af det hyggelige miljø på Tåsinge. Svendborg ligger tæt på med sine indkøbsmuligheder, spisesteder og kulturelle tilbud.

Stranden og naturen

Der er strand ved Vemmenæs. Men skal det være en børnevenlig sandstrand, er det en god ide at køre til Slotshagen Strand ved Valdemars Slot, som er en sandstrand med lavt vand. Man kan også vælge at køre til Langeland, der er kendt for sine mange gode strande.

Naturen på Tåsinge er frodig. Her er frugtplantager, skove, dyrkede områder samt masser af liv ved vandkanten.  Mod nord ligger Bregninge Bakker, hvor også øens højeste punkt, der er 72 meter over havet, er at finde. På sydspidsen af øen ligger Monnet, der er den største og bedst bevarede strandeng på Fyn.

På vestsiden ligger Vejlerne, der er et fredet vådområde med store sivskove og rigtig mange svømmefugle.

Udflugter på Tåsinge

Ambrosiusegen er et 400 år gammelt egetræ, der har en omkreds på 7 meter, mens det er 20 meter højt. Det var angiveligt har at digteren Ambrosius Stub, som var huspoet på Valdemars Slot, holdt af at sidde og skrive og læse.

Det nærliggende og meget smukke Valdemars Slot, der er et af landets største private slotsanlæg, er for tiden lukket for offentligheden.

Trækker fortiden har Tåsinge sin egen langdysse, Cape Høj, der er 36 meter lang, 7 meter bred og næsten halvanden meter høj. Højen er omkranset af 56 store randsten. Længere mod nord ligger den imponerende Ingers Høj, der er en af landets største gravhøje.

På Fyn ligger herregårdene tættere end i resten af landet, så det er oplagt at tage rundt og kigge på dem. Nogle steder er der adgang for offentligheden, andre steder må man nøjes med at kigge på de historiske bygninger fra vejkanten.

Romantiske sjæle kan besøge Sixtens Sparre og Elvira Madigans gravsted på Landet Kirkegård.

Svendborg på den anden side af Svendborgsundbroen er et hyggeligt bekendtskab. Den sydfynske hovedstad har hyggelige gader, torve og gårdmiljøer.  Men selvom Svendborg er en gammel by, er den ikke gået i stå. Der er et livligt miljø på havnen, spændende museer, teatre, cafeer og restauranter.

Egeskov Slot, der ligger, er spændende sted at tilbringe en dag. Udover en fremragende samling af veteranbiler er her Europas eneste Camping Outdoor Museum. Her er også en kæmpestor labyrint, som det er nemt at fare vild i, og så er der selve slottet, der er imponerende flot.

Attraktioner

Fjord&Bælt

Fjord&Bælt er en kombineret turistattraktion og forskningsinstitution ved Kerteminde. Her kan man komme helt tæt på den danske hval marsvinet, se på sæler, klappe fisk, ligesom der er masser af liv i akvarierne.

H. C. Andersens Hus

H.C. Andersen Hus i Odense viser nye sider af H.C. Andersens store forfatterskab. Det ambitiøse museum er tegnet af den japanske arkitekt Kengo Kuma. Museumsbyggeriet dækker 5.600 kvadratmeter og rummer et børnehus og et underjordisk museum. Det lille gule hjørnehus i Munkemøllestræde, H. C. Andersens fødehjem, er en del af det nye museum.

Odense Zoo

Odense ZOO er én af Fyns mest besøgte attraktioner. I haven kommer man tæt på dyrerene og kan opleve dem i afslappede omgivelser.
Haven er bygget op omkring en række miljøer, som er bygget, så de virker så naturlige som muligt. Zoo har omkring 130 forskellige arter. Blandt andet kan man i haven opleve noget så usædvanligt som søkøer.


Egeskov Slot

Egeskov Slot, der ligger midt på Fyn, er en af Nordeuropas fineste renæssancebygninger. I dag kan man komme helt tæt på slottet, der byder på en af Danmarks smukkeste haver, en stor legeplads og flere udstillinger – blandet andet en med veteranbiler og motorcykler.

Bridgewalking

Bridgewalking er en oplevelse, der bringer dig tværs over Lillebælt og op i 60 meters højde på Den Gamle Lillebæltsbro. Turen går fra Middelfart til Fredericia, og den tager i alt et par timer.

Kunstmuseum Brandts

Den gamle klædefabrik Brandts i Odense er omdannet til Fyns største kunstmuseum. Brandts viser både klassisk, moderne og helt samtidig kunst.

Danmarks Jernbanemuseum

Midt i Odense ligger Danmarks Jernbanemuseum, der holder til i en gammel remisebygning. Der er 21 spor med ikoniske lokomotiver og vogne på museet.

Øhavsmuseet i Faaborg

Museet fokuserer især på istidslandskabets dannelse, landskabets kulturhistorie, samt kulturarven knyttet til købstadshistorie afsæt i Faaborg.

Naturama i Svendborg

Hos Naturama kommer man tæt på dyr som elge, moskusokser, hvalskeletter og fugle i et naturteater med lys, lyd og film.

Vikingemuseet Ladby

Vikingemuseet Ladby ligger vest for Kerteminde på Fyn. På museet kan man se Ladbyskibet, der er den eneste, bevarede skibsbegravelse fra vikingetiden. Begravelsen menes at have fundet sted omkring år 925, hvor den døde vikingekonge blev begravet i selskab med sine hunde og heste.