Sommerhuse i Lundeborg

Sommerhus i Lundeborg - dejlig ferie midt i fynsk idyl

En charmerende havn med historiske bygninger, gode sommerhuse, en dejlig strand og natur i lange baner. Ferieområdet ved Lundeborg nord for Svendborg har det hele.

Generelt

Det er på havnen, det meste sker i det gamle fiskerleje Lundeborg, der ligger på østkysten af Fyn lidt nord for Svendborg.

I Lundeborg kan man stadig opleve det charmerende maritime miljø, med lystsejlere og små fiskerbåde, der lægger til kaj. Langs ydermolen kan skonnerter og andre store skibe lægge til, hvilket de ganske ofte gør, da det sydfynske ø-hav er populært blandt alle slags sejlere.

 Området byder på gode muligheder for fiskeri og surf samt vandreture i naturen.

Stranden og naturen

Stranden ligger lige nord for havnen i Lundeborg. Det er en børnevenlig strand, der ligger i læ af bakkerne bag stranden. Stranden har groft sand og egen badebro. Tæt på stranden er der en stor naturlegeplads med vikingetema. Der er også en fin strand lidt længere mod syd ved Elsehoved, der også er en god fiskeplads.

Naturen omkring Lundeborg er frodig med skove, enge og marker. Der er mange vandre- og cykelruter i landskabet både bag byen og langs kysten.

Udflugter

Der findes 123 slotte og herregårde spredt ud over hele Fyn. En del af dem ligger indenfor rækkevidde af Lundeborg. Der er ikke adgang til dem alle, så mange må man nøjes med at beundre fra vejkanten.

Egeskov Slot, der ligger 33 kilometer fra Lundeborg, er spændende sted at tilbringe en dag. Udover en fremragende samling af veteranbiler er her Europas eneste Camping Outdoor Museum. Her er også en kæmpestor labyrint, som det er nemt at fare vild i, og så er der selve slottet, der er imponerende flot.

Et besøg i Svendborg er ikke til at komme udenfor. Hovedstaden i det sydfynske ø-hav er et charmerende bekendtskab. Den gamle del af byen er med de smukke huse og charmerende gadeforløb værd at bruge nogle timer på at trave rundt i. Havneområdet emmer af liv i, og det er muligt at drage på udflugter i ø-havet fra havnen i Svendborg.

Lidt mod nord ligger lidt oversete Nyborg, der har en spændende historie. Gaderne i den gamle by ligger på samme måde, som da byen blev grundlagt af kongen i middelalderen.

Havnebyen Kerteminde er bestemt også et besøg værd. I Danmark er byen nok mest kendt for revyvisen ”Min Amanda var fra Kerteminde”, som har kastet byens vartegn af sig: en granitstatue der forestiller en ung fiskerpige. Men Kerteminde er meget mere end Amanda. Det er en hyggelig by med mange gamle huse og et godt handelsliv.

Odense, den fynske hovedstad, har alt hvad hjertet begærer, når det gælder kultur og shopping. Det er næppe gået nogens næse forbi, at H. C. Andersen er født i byen.  Den berømte eventyrforfatter har sit eget museum midt i byen, der blandt andet indbefatter hans barndomshjem i Munkemøllestræde.

Men Odense er meget mere end H.C. Andersen. Der er eksempelvis Odense Zoo, Kunstmuseum Brandts og frilandsmuseet Den Fynske Landsby.

Attraktioner

Fjord&Bælt

Fjord&Bælt er en kombineret turistattraktion og forskningsinstitution ved Kerteminde. Her kan man komme helt tæt på den danske hval marsvinet, se på sæler, klappe fisk, ligesom der er masser af liv i akvarierne.

H. C. Andersens Hus

H.C. Andersen Hus i Odense viser nye sider af H.C. Andersens store forfatterskab. Det ambitiøse museum er tegnet af den japanske arkitekt Kengo Kuma. Museumsbyggeriet dækker 5.600 kvadratmeter og rummer et børnehus og et underjordisk museum. Det lille gule hjørnehus i Munkemøllestræde, H. C. Andersens fødehjem, er en del af det nye museum.

Odense Zoo

Odense ZOO er én af Fyns mest besøgte attraktioner. I haven kommer man tæt på dyrerene og kan opleve dem i afslappede omgivelser.
Haven er bygget op omkring en række miljøer, som er bygget, så de virker så naturlige som muligt. Zoo har omkring 130 forskellige arter. Blandt andet kan man i haven opleve noget så usædvanligt som søkøer.


Egeskov Slot

Egeskov Slot, der ligger midt på Fyn, er en af Nordeuropas fineste renæssancebygninger. I dag kan man komme helt tæt på slottet, der byder på en af Danmarks smukkeste haver, en stor legeplads og flere udstillinger – blandet andet en med veteranbiler og motorcykler.

Bridgewalking

Bridgewalking er en oplevelse, der bringer dig tværs over Lillebælt og op i 60 meters højde på Den Gamle Lillebæltsbro. Turen går fra Middelfart til Fredericia, og den tager i alt et par timer.

Kunstmuseum Brandts

Den gamle klædefabrik Brandts i Odense er omdannet til Fyns største kunstmuseum. Brandts viser både klassisk, moderne og helt samtidig kunst.

Danmarks Jernbanemuseum

Midt i Odense ligger Danmarks Jernbanemuseum, der holder til i en gammel remisebygning. Der er 21 spor med ikoniske lokomotiver og vogne på museet.

Øhavsmuseet i Faaborg

Museet fokuserer især på istidslandskabets dannelse, landskabets kulturhistorie, samt kulturarven knyttet til købstadshistorie afsæt i Faaborg.

Naturama i Svendborg

Hos Naturama kommer man tæt på dyr som elge, moskusokser, hvalskeletter og fugle i et naturteater med lys, lyd og film.

Vikingemuseet Ladby

Vikingemuseet Ladby ligger vest for Kerteminde på Fyn. På museet kan man se Ladbyskibet, der er den eneste, bevarede skibsbegravelse fra vikingetiden. Begravelsen menes at have fundet sted omkring år 925, hvor den døde vikingekonge blev begravet i selskab med sine hunde og heste.