Destination

Spodsbjerg

Sommerhusudlejning i Spodsbjerg - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Spodsbjerg, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Ferieområdet Spodsbjerg ligger på Langelands østkyst. Spodsbjerg byder på en lang badestrand, en hyggelig færgehavn og mange dejlige sommerhuse i naturskønne omgivelser. Når I holder ferie i et sommerhus i Spodsbjerg, kan I tage en tur med færgen til Lolland eller besøge nogle af Langelands seværdigheder, som fx Langelandsfortet og Tranekær Slot.

Generel

Det hyggelige sommerhusområde ved Spodsbjerg ligger i et naturskønt og familievenligt område. Spodsbjerg har en lille idyllisk fiskerihavn, en lystbådehavn samt en færgehavn med forbindelse til Lolland. Der er spisesteder samt mulighed for indkøb af dagligvarer i Spodsbjerg, og kun 9 km herfra ligger Langelands 'hovedstad' Rudkøbing med mange aktivitetstilbud.

Strande

Der findes flere gode strande i området. F.eks. kan I finde en lille, hyggelig sandstrand ved lystbådehavnen, og syd for byen ligger der en bred og børnevenlig badestrand.

Natur

Lige uden for Spodsbjerg ligger de karakteristiske Hatbakker, som blev dannet under sidste istid. Nord for Spodsbjerg ligger Løkkeby Enge, et kystnært engområde med gode betingelser for vadefugle. Omkring Tranekær findes flere skovarealer med afmærkede vandreruter. Langs stierne i Åsø skoven kan I f.eks. opleve noget af øens utroligt rige fugleliv. Ca. 22 km fra Spodsbjerg ligger Ristinge Klint, der med sin stejle skrænt hæver sig 20 meter over vandet. Her er en helt speciel vegetation. Fra stranden er der et forgrenet stisystem til toppen, herfra I får en flot udsigt. Naturen på Langeland er generelt præget af dejlige strande, skove, marker og naturskønne landskaber. Her findes så meget skov, at bøgen nogle steder vokser helt ud til kysten. På den sydlige del af Langeland bliver landskabet mere kuperet, og her findes nogle fantastiske udsigtspunkter.

Aktiviteter

Den 150 km lange kystlinie byder på gode muligheder for lystfiskeri, windsurfing, dykning, sejlads, badning og traveture på stranden. Der kan lejes cykler og både i Spodsbjerg. Nord for byen ligger den 20.000 m2 store Spodsbjerg Lystfiskersø, som er et dejligt udflugtsmål for hele familien. Der arrangeres også fisketure på havet med kutteren 'Pescado', som dagligt har ture på Langelandsbæltet. Ved Humble (18 km) finder I Langlands Golf Klub. Der er også mulighed for at besøge den smukke golfbane ved Svendborg (28 km). På Langeland findes nogle smukke skove med afmærkede vandre- og cykelruter, der fører jer gennem den skønne natur. Oplev Langelands Festivalen, et musikalsk arrangement som hver juli trækker mere end 20.000 besøgende til Langeland. Festivalen har musik og aktiviteter for hele familien, og forløber over fire dage.

Attraktioner

Den 700 år gamle købstad Rudkøbing er Langelands største by, og her kan I opleve de originale, gamle og smukke huse. Langeland Museum i Rudkøbing udstiller oldtidssamlinger med bl.a. våben, rideudstyr, sølvmønter, glas, sølvtøj (9 km). 16 km nord for Spodsbjerg ligger det røde Tranekær Slot. Slottet er højt beliggende på en bakke og med udsigt over byens gamle bindingsværkshuse. I slotsparken finder I 'Ticon', hvor kunstnere udstiller spændende naturkunst. Tranekær Slotsmuseum befinder sig i et gammelt bindingsværkshus. Den fredede Tranekær Slotsmølle fra 1846 er stadig i drift, og når vinden er rigtig, males der økologisk korn. Ved Mølles findes også et museum for vindkraft og vindmøllens udvikling. På Langeland er der et meget aktivt kunst- og kulturliv, da mange kunstnere og forfattere i tidens løb har bosat sig her.

Udflugtsmål

Ved Humble finder I den velbevarede langdysse 'Kong Humbles Grav', som består af 77 store randsten (18 km). Få km fra Humble ligger herregården Skovsgaard, hvor der er indrettet flere museer, bl.a. et vognmuseum med gamle hestevogne samt et tyendemuseum, der viser en udstilling om vilkårene og dagligdagen for herregårdens tjenestefolk. Besøg Svendborg, som har bevaret sin gamle bykerne med smalle krogede gader, torve og gårdmiljøer, og med præg af byens historie, som går helt tilbage til den tidlige middelalder. Der er masser af kulturelle oplevelser, gode indkøbsmuligheder og utallige spisesteder (28 km).
Sommerhuse i Spodsbjerg