Destination

Fyns Hoved

Sommerhusudlejning i Fyns Hoved - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Fyns Hoved, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

I Fyns Hoved, på nordspidsen af Hindsholm, ligger sommerhusene i grønne omgivelser, lige bag kysten. Fyns Hoved er med sin helt unikke natur et ideelt feriemål for naturelskere, lystfiskere og fugleinteresserede. Unikke naturoplevelser venter jer, når I holder ferie i et sommerhus i Fyns Hoved.

Generel

Det hyggelige feriehusområde ved Fyns Hoved og den lille by Martofte adskiller Kattegat og Storebælt. Området er præget af uspoleret natur, strand, fuglereservater og fredede områder. Lystfiskere, fugleenthusiaster og naturelsker vil finde ideele betingelser her. Men Hindsholm byder også på maleriske landsbyer, store herregårde og flere fortidsminder. Fyns Hoved er et meget malet motiv, og kan ses på flere museer i området. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer her, og 20 km mod syd ligger den hyggelige handelsby Kerteminde, hvor I kan shoppe, spise og gå på sightseeing.

Strande

Der findes en god badestrand ud for Fyns Hoved. Stranden er en børnevenlig sandstrand med sten og lavt. Her finder I desuden gode betingelser for windsurfing og dykning. Ved Kerteminde findes der badestrande både syd og nord for havnen. Der er sandbund og stranden er meget børnevenlig. Vandet er meget rent, og der flages med Blåt Flag.

Natur

Fyns Hoveds beliggenhed på spidsen af Hindsholm, betyder, at der er vand på 3 sider af sommerhusområdet. Kysten er præget af gamle muslingebanker, pynter, et rev, lavvandede fugleområder og god strand. Det er ofte muligt at opleve marsvin her, som svømmer meget tæt forbi land. Halvøen Hirsholmen er generelt præget af et enestående landskab med et rigt dyre- og fugleliv. Hele den nordlige del af halvøen er et vigtigt yngleområde for fugle. Halvøen er flere steder meget flad, men mod nord er der bakker og høje skrænter ud mod vandet.

Aktiviteter

Den nordligste spids af Hindsholmen er nok det område på Fyn, som har de bedste fiskepladser. Fiskepladserne ligger som perler på en snor langs kysten fra Korshavn til spidsen af Fyns Hoved. Området egner sig på grund af de korte afstande, den varierede natur og det rige dyreliv godt for cykelture. I Kerteminde kan I spille tennis, petanque og minigolf, stå på vandski, dykke og spille beach-volley. Desuden er det muligt at tage på havfiskeri med kutter fra Kerteminde. Fra Kerteminde Havn kan I også sejle en tur ud til den naturskønne Romsø. Indenfor en radius af 35 km findes der hele 3 golfbaner: Sct. Knuds Golfklub i Nyborg, Odense Eventyr Golf og Odense Golfklub.

Attraktioner

På Fyns Hoved ligger galleriet 'På Hovedet'. Galleriet er kombineret med atelier, restaurant, cirkusinspiration og skøn beliggenhed. Mellem Langø og Fynshoved finder I Mårhøj Jættestue, som er Danmarks største gravhøj. Viby på Hindsholm er en af de mest velbevarede landsbyer på Fyn med bl.a. bindingsværkshuse og en nyrenoveret hollandsk vindmølle, som i sommerperioden er i drift (14 km). Den 1000 år gamle Kerteminde er en livlig og charmerende handelsby med fiskerihavn, en stor og hyggelig marina, spændende forretninger, spisesteder og seværdigheder. Der er en helt speciel atmosfære i byens smalle gader og stræder med de farvestrålende små huse, de gamle købmandsgårde og de røde tage (20 km).

Udflugtsmål

Farvergården i Kerteminde var oprindeligt en gammel købmandsgård fra 1630. Museet rummer i dag bl.a. en bondestue og en borgerstue fra 1820 (20 km). I Fjord- & Bæltcentret i Kerteminde kan I opleve havets mysterier set med en dykkers øjne fra en 50 m lang undervandstunnel eller komme i kontakt med f.eks. marsvin fra den udendørs bro. Besøg H.C. Andersens fødeby Odense; en stemningsfuld by med mange oplevelsesmuligheder i form af musik, kultur, teater og gøgl (35 km). I Odense Zoo kan I bl.a. opleve en særlig chimpanseafdeling og et stort Oceanium. Den Fynske Landsby ved Odense er et landbygningsmuseum, der viser et fynsk landsbymiljø omkring år 1850. Terrariet i Vissenbjerg har Skandinaviens største samling af levende krybdyr og padder fra hele verden. Over 60 terrarier med krokodiller, slanger, fugleedderkopper og leguaner. I haven finder I aber, kænguruer, vaskebjørne og geder (56 km).
Sommerhuse i Fyns Hoved