Sommerhuse i Skåstrup

Sommerhus i Skåstrup - dejlig ferie tæt på Bogense


En lavvandet badestrand, gode muligheder for vandreture i en smuk og hyggelig del af Fyn. Skåstrup, der ligger lige vest for Bogense, har meget at byde på både sommer og vinter.

Generelt

Sommerhusområdet ved Skåstrup ligger i Båring Vig tæt ved Bogense på den nordfynske kyst. Her er gode muligheder for både at slappe af ved stranden, være aktiv på vandet, eller bruge naturen på land til vandre- eller cykelture. Landsbyen Skåstrup, der ligger et lille stykke fra sommerhusområdet, har gadekær, det oprindelige gadenet og mange gamle ejendomme.

Stranden og naturen

Stranden ved Skåstrup veksler mellem groft sand og sten. Den er børnevenlig, da den er lavvandet samtidig med, at der er god plads til at lege på stranden. Farvandet er velegnet til windsurfing og andre aktiviteter på vandet. Her er også en lang badebro, så man hurtigere kan komme ud på det dybere vand.

Stranden er en god fiskeplads med vadefiskeri langt fra land. Den er bedst i de tidlige forårsmåneder, mens der er længere mellem fiskene om sommeren.
Området omkring Skåstrup er naturmæssigt meget afvekslende, og her findes en del forskellige landskabstyper

Udflugter fra Skåstrup

I området er der en stribe vandreruter, der alle begynder ved torvet i landsbyen Skåstrup. Ruterne spænder fra en kort rute på 3 kilometer til en lang rute på 10,5 kilometer. Ruterne går gennem hyggelige landsbyer og varieret natur.

Langesø mod sydøst er et af Danmarks mest besøgte skovområder. Skovene er meget mere end en gåtur på stierne eller rundt om søen. Området byder på flere aktiviteter med alt fra golf over lystfiskeri til udfordrende mountainbike-spor.

Den øde og fredede ø Æbelø, der ligger på toppen af Fyn nordøst for Bogense, er et specielt sted at besøge. Først og fremmest fordi det tager omkring halvanden time til fods at spadsere gennem vand, over en holm, og igen gennem vand, før man er ude på øen. Der bogstaveligt talt intet ude på øen, så alt hvad man kan tænkes at få brug for, skal man selv medbringe. Det er en rigtig god ide at tjekke tidevandstabellen, inden man tager afsted. Er der lavvande går vandet blot til anklerne, er der højvande kommer man til at gå i vand til livet.

Tidligere boede der omkring 40 mennesker på øen, men i dag er den et naturreservat, hvor insekter og dyr som dådyr, havørne og muflonfår kan være i fred.

Dyrehaven ved Hindsgavl Slot nær Middelbart er også en oplevelse, der ligger forholdsvis tæt på Skåstrup. Hindsgavl-halvøen er i dag en naturpark på 165 hektar, hvor der går hundredvis af hjorte. Bestanden er stor nok til, at det er svært at undgå at møde adskillige af dem. Selve slottet Hindsgavl er en smuk, historisk bygning. Det fungerer i dag som hotel- og konferencecenter.

Trækker bylivet er Bogense et godt sted at besøge. Det er en af Danmarks hyggeligste købstæder med et hyggeligt torv og mange velbevarede byhuse. Bogense har så meget at byde på, at man sagtens kan bruge en dag på at gå rundt og nyde stemningen i byen, mens man studerer de gamle bygninger.
Ud mod Lillebælt ligger den driftige købstad Middelbart, der også har meget at byde på. Her er der Bridgewalking på den gamle Lillebæltsbro, mulighed for at komme på hvalsafari og se marsvin, eller bare gå en tur i den hyggelige, gamle bys gader.

Odense, den fynske hovedstad, har alt hvad hjertet begærer, når det gælder kultur og shopping. Det er næppe gået nogens næse forbi, at H. C. Andersen er født i byen. Den berømte eventyrforfatter har sit eget museum midt i byen, der blandt andet indbefatter hans barndomshjem i Munkemøllestræde.
Men Odense er meget mere end H.C. Andersen. Der er eksempelvis Odense Zoo, Kunstmuseum Brandts og frilandsmuseet Den Fynske Landsby.

Attraktioner

H. C. Andersens Hus

H.C. Andersen Hus i Odense viser nye sider af H.C. Andersens store forfatterskab. Det ambitiøse museum er tegnet af den japanske arkitekt Kengo Kuma. Museumsbyggeriet dækker 5.600 kvadratmeter og rummer et børnehus og et underjordisk museum. Det lille gule hjørnehus i Munkemøllestræde, H. C. Andersens fødehjem, er en del af det nye museum.

Odense Zoo

Odense ZOO er én af Fyns mest besøgte attraktioner. I haven kommer man tæt på dyrerene og kan opleve dem i afslappede omgivelser.
Haven er bygget op omkring en række miljøer, som er bygget, så de virker så naturlige som muligt. Zoo har omkring 130 forskellige arter. Blandt andet kan man i haven opleve noget så usædvanligt som søkøer.

Egeskov Slot

Egeskov Slot, der ligger midt på Fyn, er en af Nordeuropas fineste renæssancebygninger. I dag kan man komme helt tæt på slottet, der byder på en af Danmarks smukkeste haver, en stor legeplads og flere udstillinger – blandet andet en med veteranbiler og motorcykler.

Bridgewalking

Bridgewalking er en oplevelse, der bringer dig tværs over Lillebælt og op i 60 meters højde på Den Gamle Lillebæltsbro. Turen går fra Middelfart til Fredericia, og den tager i alt et par timer.

Kunstmuseum Brandts

Den gamle klædefabrik Brandts i Odense er omdannet til Fyns største kunstmuseum. Brandts viser både klassisk, moderne og helt samtidig kunst.

Danmarks Jernbanemuseum

Midt i Odense ligger Danmarks Jernbanemuseum, der holder til i en gammel remisebygning. Der er 21 spor med ikoniske lokomotiver og vogne på museet.

Øhavsmuseet i Faaborg

Museet fokuserer især på istidslandskabets dannelse, landskabets kulturhistorie, samt kulturarven knyttet til købstadshistorie afsæt i Faaborg.

Naturama i Svendborg

Hos Naturama kommer man tæt på dyr som elge, moskusokser, hvalskeletter og fugle i et naturteater med lys, lyd og film.

CLAY Keramikmuseum Danmark

Keramikmuseet ved Middelfart er et af de førende museer for keramisk kunst, kunsthåndværk og design i Europa. Her kan man opleve alt fra særudstillinger med eksperimenterende samtidskeramik til historiske udstilling af porcelæn, fajance og stentøj.