Destination

Faaborg

Sommerhusudlejning i Faaborg - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Faaborg, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Hold ferie i et sommerhus i Fåborg - her får I dejlig badestrand, en stemningsfuld havn med havnebad og en charmerende bymidte med smukke bindingsværkshuse, stokroser og brostensbelagte gader. Fåborg er indbegrebet af fynsk charme og stemning. Fra flere sommerhuse i Fåborg har I desuden udsigt over det Sydfynske Øhav.

Generel

Faaborg byder på et idyllisk købstadsmiljø med brostensbelagte gader, smukke byhuse og gamle købmandsgårde, en charmerende bykerne, en hyggelig og livlig havn, flere kunsthåndværkere, mange seværdigheder samt gode indkøbsmuligheder og diverse spisesteder. Byen er omgivet af strande og dejlige naturområder, bl.a. Alléskoven, Pipstorn Skov, Svanninge Bakker og fuglereservatet Bøjden Nor. Der findes aktivitetsmuligheder for hele familien i byen og området, men ønsker I at opleve mere, er der, på grund af Faaborgs centrale beliggenhed, kun kort afstand til større byer og seværdigheder.

Strande

Klinten Strand i Faaborg er en rigtig dejlig sandstrand med sandbund, dybt vand og Blåt Flag. Hesseløje Strand, ligeledes ved Faaborg, har fint sand, lavt vand og sand-/stenbund. Med sit lave vand er stranden meget børnevenlig. Omkring Faaborg finder I flere gode, mindre badestrande. Fælles for alle disse strande er, at der er virkelig gode forhold for windsurfere her. Sinebjerg Strand er en god og børnevenlig badestrand, og her kan I leje både og kajakker (5 km mod syd).

Natur

Faaborg er omgivet af grøn og frodig natur med bakker, skove og vand. De to nærliggende skove, Alléskoven og Pipstorn Skov, indeholder en del langdysser, gravhøje og broncealderhøje. Svanninge Bakker, også kaldt 'De Fynske Alper', er beliggende lige nord for Faaborg. Området er et smukt og kuperet skovlandskab med lyngklædte bakker og et net af cykel- og vandrestier. Her findes desuden en stor naturlegeplads samt et udsigtstårn med en udstilling om Svanninge Bakker. Det fredede Bøjden Nor er et fuglereservat, hvor omkring 50 forskellige fuglearter kan observeres. Langs strandengene går en afmærket vandresti, og fra et observationsskjul har I mulighed for at opleve fuglelivet på nært hold (10 km).

Aktiviteter

I Faaborg kan I spille tennis i naturskønne omgivelser, spille petanque og minigolf samt benytte byens svømmehal med bl.a. varmtvandsbassin, sauna og solarium. Området omkring Faaborg er meget naturskønt og ideelt for cykel- og traveture langs de mange stier. De nærliggende strande indbyder til badning samt strandaktiviteter. Der er gode betingelser for windsurfing hele vejen langs Horne Lands kyst. Området er ideelt for lystfiskere, da mulighederne for kystfiskeri er virkelige gode langs hele Horne Land. I kan også tage på havfiskeri med kutter fra Faaborg. Golfspillere kan benytte banen hos Fåborg Golfklub, som er en af Danmarks smukkest beliggende baner med 18 udfordrende huller. Ønsker I at sejle på Lillebælt, kan I i Sinebjerg, 5 km mod vest, leje både og kajakker. Fra Faaborg kan I tage med færgen til øerne Ærø, Avernakø, Lyø og Bjørnø.

Attraktioner

Den hyggelige, gamle købstad indeholder mange, interessante seværdigheder. Besøg f.eks. Fåborg Arrests fængselsudstilling - Danmarks eneste, offentlig tilgængelige arresthus, hvor I kan se en udstilling omkring afstraffelse fra middelalderen og op til i dag. I Fåborg Klokketårn, byens vartegn, udstilles bl.a. gravminder og en gammel ligvogn. Fåborg Miniby er en kopi af Faaborg, som byen så ud i år 1900, i målestoksforholdet 1:10. Fåborg Museum for Fynsk Malerkunst udstiller en smuk samling af malerier og skulpturer, skabt af fynske kunstnere. Derudover kan I opleve den smukke købmandsgård 'Den Voigtske Gård', resterne af en fæstning fra middelalderen samt Blomsterhaven Strandlyst. På Hvedholm Slot i Faaborg findes en vinkælder og en butik med kunsthåndværk. Kaleko Vandmølle er Danmarks ældste, fungerende vandmølle, som ligger meget naturskønt i sine oprindelige omgivelser (3 km). I Horne findes Fyns eneste rundkirke, der er bygget som befæstningskirke omkring år 1100 (5 km).

Udflugtsmål

På det smukke Egeskov Slot ved Kværndrup findes bl.a. smukke haveanlæg, en kæmpe labyrint og flere museer (23 km). Frydenlund Fuglepark ved Tommerup er en dejlig naturpark med 700 fugle fra hele verden, vandhuller og volierer (32 km). Besøg H.C. Andersens fødeby Odense; en moderne og stemningsfuld by med mange oplevelsesmuligheder i form af musik, teater, gøgl på byens torve, gågader, caféer, restauranter og værtshuse (39 km). I Odense Zoo kan I bl.a. opleve en særlig chimpanseafdeling og et stort Oceanium. Den Fynske Landsby ved Odense er et landbygningsmuseum, der viser et fynsk landsbymiljø omkring år 1850. Danmarks Jernbanemuseum er et stort museum med leg, teknik, oplevelser, opdagelser og nostalgi.
Sommerhuse i Faaborg