Destination

Humble

Sommerhusudlejning i Humble - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Humble, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Ferieområdet Humble på den sydlige del af Langeland byder på skøn og uspoleret natur samt sommerhuse for enhver smag. Humble er en attraktiv feriedestination for jer, som gerne vil være aktive i naturen og besøge nogle af Langelands mange interessante seværdigheder.

Generel

Landsbyen Humble ligger midt på Sydlangeland og har et blomstrende forretningsliv og flere gode spisesteder. Området omkring Humble er præget af dejlig natur og landlig charme med små veje og landbrug. Der er kun få km til badestrandene Ristinge Strand i vest og Bukkemose Strand i øst. Der findes mange aktivitetstilbud og kulturelle seværdigheder i dette område. Et ideelt feriemål for lystfiskere og naturelskere.

Strande

En af Danmarks bedste badestrande, Ristinge Strand, ligger 6 km vest for Humble. Den brede, knap 10 km lange badestrand med hvidt sand er meget børnevenlig, da vandet er lavt. Bukkemose Strand, som ligger 7 km øst for Humble, er en fin og fredelig sandstrand. Her er gode bademuligheder og masser af plads til udfoldelse.

Natur

Humble Skov, som ligger lige vest for byen, er det dejligt sted at vandre. Ved Tryggelev Nor, 3 km syd for Humble, findes et stort, fredet Fuglereservat. Fra stranden ved Ristinge er der via et stisystem adgang til den imponerende, 20 m høje Ristinge Klint, hvorfra I har flot udsigt over området og ø-havet. Hatbakkerne består af 690 enkeltstående bakker, som ligger på en række, og strækker sig over hele Syd- og Østlangeland. Ved Nordenbro og Næbbeskov findes nogle specielt flotte eksemplarer. Dovns Klint er Langelands sydligste punkt og et yndet udflugtsmål. Langeland er overalt præget af skønne skove med afmærkede vandreruter.

Aktiviteter

Den dejlige 18-hullers Langeland Golfbane ligger kun 7 km fra Humble. Imens I spiller golf kan I samtidig nyde udsigten over Langelandsbæltet og Hatbakkerne. Der er mulighed for at fiske langs kysten samt i områdets Put&Take fiskesøer, bl.a. den skønt beliggende Langelands lystfiskersø. Kysten ved Keldsnor Fyr og ved Dovns Klint er populære fiske-spots. Gode naturoplevelser venter langs de mange afmærkede vandre- og cykelruter i området.

Attraktioner

Den smukke Humble Kirke er Danmarks 4. største landsbykirke og har landets ældste kirkeklokke. Tæt herved ligger den velbevarede langdysse 'Kong Humbles Grav', som består af 77 store randsten. Få km fra Humble ligger herregården Skovsgaard, hvor der er indrettet flere museer, bl.a. et vognmuseum med gamle hestevogne samt tyendemuseum, der viser en udstilling om vilkårene og dagligdagen for herregårdens tjenestefolk. Ristinge Havn er en lille, hyggelig fiskeri- og jollehavn med masser af miljø. Her kan I hver dag købe friskfanget fisk. Fra Keldsnor Fyr på sydøstkysten af Langeland har I en flot udsigt over Keldsnor og øens sydspids.

Udflugtsmål

Det tidligere militæranlæg Langelandsfortet fungerer i dag som museum, og her kan I opleve kanonerne, bunkerne og en udstilling om Den Kolde Krig. Bagenkop Havn på Langelands sydspids summer af aktivitet. Havnen fungerer som fiskeri- og jollehavn, og her findes flere spisesteder samt petanquebaner. Et af øens oldtidsminder er Hulbjerg Jættestue ved Bagenkop. Her er det muligt at kravle ind i det gamle gravkammer. Besøg den 700 år gamle købstad Rudkøbing, som har bevaret sine originale, smukke huse. Her finder I den gamle bydel, de idylliske små gader med toppede brosten, den hyggelige Rudkøbing Skudehavn samt Rudkøbing Trafikhavn.
Sommerhuse i Humble