Destination

Munkebo

Sommerhusudlejning i Munkebo - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Munkebo, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Munkebo er smukt beliggende mellem Odense Fjord og Kerteminde Fjord i dejlige naturomgivelser.

Generel

Sommerhusene i Munkebo ligger i naturskønne omgivelser. Munkebo har en lille, charmerende havn, som fortrinsvist benyttes af fritidsfiskere. Der er gode indkøbsmuligheder i byen. Området er et roligt og hyggeligt feriested, som ligger tæt ved badestrand, større byer, seværdigheder og aktivitetsmuligheder for hele familien.

Strande

Der er ingen rigtig strand ved Munkebo, men derimod flere bådbroer og natur helt ned til vandet. Vandet egner sig bedst til fiskeri, sejlads og vandsport her. Den børnevenlig Kerteminde Nordstrand ligger nogle få km mod øst. Her er vandet lavt og rent, der er sandbund og stranden har Blåt Flag. Ud for stranden er det meget populært at windsurfe.

Natur

På Munkebo Bakke, som ligger 58 m.o.h., kan I fra udsigtstårnet opleve en pragtfuld udsigt over Odense Fjord og Kertinge Nor. Bakken er et populært picnic område. Odense Fjord er udnævnt til vildtreservat og de lavvandede områder er et eldorado for fugle. Naturen på landtangen Hindsholm, lige nord for Munkebo, er meget smuk og enestående med bl.a. Fynshoved, strande, bakker, maleriske landsbyer, store herregårde og flere fortidsminder. Ved det fredede Fyns Hoved er der pragtfuld natur med bl.a. strand, klint, odde, hede, skov og et rigt dyre- og fugleliv. Herfra kan I nyde udsigten over havet og på en klar solskinsdag se helt til Samsø, Jylland og Sjælland. Kertinge Nor og Kerteminde Fjord er en lille tærskelfjord med en dyb rende i den midterste del, og et stort lavvandet område i den vestlige del.

Aktiviteter

I Munkebo finder I en svømmehal og et idrætscenter med bowlingbaner og fitnesscenter. I Kerteminde kan I spille tennis, petanque og minigolf, stå på vandski, dykke, surfe og spille beach-volley. For lystfiskere er der særdeles gode muligheder for fiskeri langs kysterne i området. Desuden er det muligt at tage på havfiskeri med kutter fra Kerteminde. Fra Kerteminde Havn kan I også sejle en tur ud til den naturskønne ø Romsø. Der findes mange golfbaner på Fyn, og banerne hos Odense Golfklub, Odense Eventyr Golf Klub og Blommenslyst Golfklub er de, der ligger tættest på Munkebo. Området egner sig godt for cykelture. Prøv f.eks. turen rundt om Noret eller en tur til halvøen Hindsholm, som begge byder på enestående natur. Tag evt. med fjordbåden 'Svanen' på rundtur på Odense Fjord. Båden sejler fra Boels Havn.

Attraktioner

Gl. Munkebo Miniby består af 55 små huse, der er opført som nøjagtige kopier af huse fra den gamle Munkeby fiskerby fra før 1959. Der er gratis entre til den imponerende og interessante miniby. Viby på Hindsholm er en af de mest velbevarede landsbyer på Fyn med bl.a. bindingsværkshuse og en nyrenoveret mølle, som i sommerperioden er i drift (4 km) Den 1000 år gamle Kerteminde er en livlig og charmerende handelsby med fiskerihavn, en stor og hyggelig marina, spændende forretninger, spisesteder og seværdigheder. Der er en helt speciel atmosfære i byens smalle gader og stræder med de farvestrålende små huse, de gamle købmandsgårde og de røde tage (7 km). Farvergården i Kerteminde var oprindeligt en gammel købmandsgård fra 1630. Museet rummer i dag bl.a. en bondestue og en borgerstue fra 1820. I Fjord- & Bæltcentret i Kerteminde kan I opleve havets mysterier set med en dykkers øjne fra en 50 m lang undervandstunnel eller komme i kontakt med f.eks. marsvin fra den udendørs bro.

Udflugtsmål

I Ladby, 11 km fra Munkebo, kan I opleve Ladbyskibet, som er Danmarks eneste skibsgrav fra vikingetiden. Besøg H.C. Andersens fødeby Odense; en moderne og stemningsfuld by med mange oplevelsesmuligheder i form af musik, teater, gøgl på byens torve, gågader, caféer, restauranter og værtshuse (13 km). I Odense Zoo kan I bl.a. opleve en særlig chimpanseafdeling og et stort Oceanium. Den Fynske Landsby ved Odense er et landbygningsmuseum, der viser et fynsk landsbymiljø omkring år 1850. Danmarks Jernbanemuseum er et stort museum med leg, teknik, oplevelser, opdagelser og nostalgi. Det smukke Egeskov Slot ved Kværndrup betegnes som Europas bedst bevarede renæssance-vandborg. Her findes bl.a. smukke haveanlæg, en kæmpe labyring og flere museer (40 km).
Sommerhuse i Munkebo