Fyn og øer

Tag i sommerhus på Fyn og opdag en fortryllende verden af hyggelige landsbyer, frodig natur og livlige havnemiljøer. Nyd det idylliske øliv og de maleriske omgivelser, når du lejer et sommerhus på Fyn.

Fyn og øer
  • Prisgaranti Prisgaranti
  • Personlig service Personlig service
  • Kvalitetssikret rengøring Kvalitetssikret rengøring
  • Tryghedspakke Tryghedspakke
  • Direkte aftale med husejer Direkte aftale med husejer
Populært på Fyn og øer

I sommerhus på Fyn

Fyn er noget helt specielt. Når du er i sommerhus på Fyn, kan du vælge at holde dig på selve øen, eller du kan besøge en af de over 90 øer og holme, der omkranser Fyn. De bedst kendte er Ærø med de to hyggelige byer Ærøskøbing og Marstal, og Langeland hvor hovedbyen hedder Rudkøbing. Men har du lyst til at besøg en ø, du næsten kan have for dig selv, er der rig mulighed for det omkring Fyn.

Fyn bliver kaldt Danmarks have. Både fordi der på øen dyrkes mange af de grøntsager, der bliver spist i resten af Danmark, men også fordi Fyn – med rette – bliver opfattet som et både smukt og malerisk sted.

De idylliske landsbyer står nærmest i kø for at vise sig frem med deres gadekær og bindingsværkshuse, og de gamle købstæder er både smukke og hyggelige. Og som om det ikke var nok, så er der på Fyn over 120 slotte og herregårde. Jorden er frugtbar, og Fyn ligger strategisk mellem Sjælland og Jylland, og derfor slog mange adelige og velhavende familier sig ned på øen.

På Fyn er strandene både fredelige og børnevenlige, og vandet er rent. Her er massevis af gårdbutikker og vejboder, der sælger alt fra jordbær til fremragende kunst og keramik

Badehuse R Sk Bing Strand R 29157 Visitfyn Viby Og M Le 47

Kultur

Måske var det ikke noget tilfælde, at H. C. Andersen lod sig føde i Odense på Fyn. For Fyn og øerne summer af kultur og atmosfære.

En anden berømt fynsk kunstner er komponisten Carl Nielsen, der blev født i Nørre Lyndelse. Han nåede at skrive 6 symfonier, og ikke mindst musikken til utallige danske sange. Det er eksempelvis ”Jeg ved en lærkerede” og ”Jens Vejmand” – for blot at nævne 2 af de omkring 350 han har skrevet.  

Udover en række lokale udstillinger og gallerier ligger der 3 store kunstmuseer på Fyn. I Odense finder du Brandts, der lægger rum til Brandts Kunsthallen og Museet for Fotokunst, samt Fyns Kunstmuseum, der har en omfattende samling af dansk kunst fra det 18. århundrede og frem. I Kerteminde ligger det hyggelige Johannes Larsen Museum, der er indrettet i kunstnerens gamle hjem og atelier.

21.06.25 Kreditering H.C. Andersens Hus, Laerke Beck Johansen (24) Design Uden Navn (6)

Naturen på Fyn

De fleste kender Fyn fra den motorvej, der kører tværs over øen. Men Fyn har meget, meget mere at byde på. Her er søer, kystlinjer, skove og landbrugsområder.

Fyns Hoved, der er en halvø på nordsiden af Fyn er et spændende naturområde, hvorfra der blandt meget andet er udsigt til Samsø. En tur til fods rundt om hovedet er knap 3 kilometer lang. Den nordlige del af Fyns Hoved er fredet.

Ved Middelfart ligger Hindsgavl Dyrehave, hvor du kommer tæt på store flokke af kronhjorte og dådyr. Samtidig kan du nyde synes af det gamle Hindsgavl Slot, der i dag er hotel og konferencecenter.

Svanninge Bakker - også kaldet De Fynske Alper – er et bakket område, der på sit højeste hæver sig op til 126 meter over havets overflade.

Hindsgavl 2012 7 17A CMYK 141122 Herregaardsruten Koloritmedia 00542

De fynske købstæder

Remsen over de fynske købstæder blev førhen terpet i mange danske skoler. Skulle nogen af glemt den lyder den således: Odense, Bogense, Middelfart, Assens, Faaborg, Svendborg, Nyborg, Kerteminde. Og når vi nu er på de kanter, er der også købstæderne Ærøskøbing på Ærø og Rudkøbing på Langeland.

Fælles for byerne er, at de ligger ved vandet, så der er alle steder masser af maritim stemning at øse af. Historie er der også meget af og ikke mindst hyggelige brostensbelagte gader og stræder.

Odense er landets 3. største by, hovedstaden på Fyn, og er et hyggeligt handelscentrum med alle tænkelige butikker langs den 3 km lange gågade. Odense er også et kulturens centrum med museer, teatre og musik.

Svendborg er den næststørste by på Fyn, og må derfor nøjes med titlen som hovedstad i Det Sydfynske Øhav. Svendborg er et hyggeligt og smukt bekendtskab, hvor både livsglæden og musikken trives. I Svendborg er der flere end 700 livekoncerter om året, så det er bare med at slå ørerne ud.

Drone Over Svendborg (11) Visitfyn Bogense 32

Aktiviteter

Kun fantasien sætter grænserne for aktiviteter på Fyn. Det er oplagt at vende blikket i retning mod vandet, som sommerhusene ligger tæt på. Vand er lig med gode muligheder for leg og bevægelse. Det kan være i form af badning fra en af de børnevenlige badestrande, men det er også muligt at surfe, ro i kajak, sejle, dykke, eller fiske. Lystfiskere har fine betingelser både på Fyn og Langeland, da det er muligt at fange havørreder direkte fra kysten.

Fra næsten alle kystbyer kan du tage på sejltur i det fynske øhav, hvad enten det er til en ø eller som rundtur om bord på et af de gamle træskibe.

Fyn byder desuden på adskillige golfbaner, heraf flere af international standard.

Der er gode cykelruter rundt om Fyn og på tværs af øen. Vandreentusiaster kan prøve at følge en af de Danmarks lange vandreruter, Øhavsstien, der omkranser Det Sydfynske Øhav. Stien er 220 kilometer lang og fører gennem smukke landskaber, forbi herregårde og landsbyer.

Hav Rred Fyn (4) Kajak Svendborgsund Solnedgang

Udflugtsmål

Du kan ikke sige Fyn uden at sige H.C. Andersen. Den verdensberømte danske eventyrforfatteren blev født i Odense, og den fynske hovedstad har indrettet et fremragende museum, H. C. Andersens Hus, der fortæller historien om byens berømte søn.

Hvis du alligevel er i Odense, er det oplagt at smutte for Odense Zoo, der ligger smukt centralt i byen lige ned til Odense Å. Den zoologiske i Odense har alt, hvad du kan forvente – og lidt til. De søkøer, som Odense Zoo har i sin dyreflok, ser du ikke ret mange andre steder.

I Odense lå engang en af Harald Blåtands 5 ringborge fra vikingetiden. Stort set det hele er gravet væk, så trækker vikingetiden på Fyn er det bedre at køre forbi Vikingemuseet Ladby, hvor du kan se Danmarks eneste skibsgrav fra vikingetiden.

Trækker naturen er der gode udflugtsmål både i Kerteminde og i Svendborg. På Fjord&Bælt i Kerteminde kan du hilse på marsvin og andre havdyr, mens du på Naturama i Svendborg kommer til at stå ansigt til ansigt med skeletter af hvaler, fugle, isbjørne, ulve og vildsvin. I Svendborg finder du også Danmarks Forsorgsmuseum, der fortæller historien om det liv, der udspillede sig på børnehjem, fattiggårde, arbejdsanstalter og alderdomshjem med særligt fokus fra midten af 1800-tallet og frem til i dag.

Egeskov Slot betegnes som Europas bedst bevarede renæssancevandborg. Udover slottet kan du nyde en af Danmarks smukkeste haver, fabelagtige labyrinter og udstillinger af veteranbiler, dukkehuse og meget mere.

Fjord Og B Lt Kerteminde (13) Egeskov 0136