Sommerhuse i Dageløkke
Destination

Dageløkke

Dageløkke

Sommerhusudlejning i Dageløkke - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Dageløkke, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Dageløkke på Langelands vestkyst byder på skønne sommerhuse i dejlige naturomgivelser. I den hyggelige Dageløkke Marina ligger sejlbåde og fiskerbåde side om side, og bag kysten kan I nyde de grønne omgivelser med blandt andet minigolf, legeplads og en sø.

Generel

Dageløkke ligger mellem Lohals og Rudkøbing, med udsigt over Fyn, og omgivet af strand, kyst, skov og smuk natur. Det hyggelige havnemiljø summer af aktivitet, og om sommeren kan I på havnen købe friskfangede fisk. Dageløkke er ikke en rigtig by, men ud over den maleriske havn udgøres området af sommerhuse, et feriecenter, en købmandsforretning samt en restaurant. Det rolige område, den smukke natur og de dejlige strande indbyder til en afslappende ferie. I Rudkøbing, 20 km fra Dageløkke, er det gode indkøbsmuligheder, spisesteder og underholdning for alle.

Strande

Dageløkke Strand er en meget børnevenlig strand. Her er sandet fint og vandet er lavt og roligt. Disse forhold gør også stranden velegnet til windsurfing.

Natur

Naturen på Langeland er præget af dejlige strande, skove, marker og naturskønne landskaber. Her findes så meget skov, at bøgen nogle steder vokser helt ud til kysten. På nordspidsen af Langeland ligger Hov, som er omgivet af kuperet landskab med skov. En afmærket rute fører jer gennem skoven og forbi historiske steder. Ved Hov finder I også Franke Klint med fyret og Hov Plantage med de gamle sorte sommerhuse fra før 1920 (13 km). Omkring Tranekær findes flere skovarealer med afmærkede vandreruter. Langs stierne i Åsø skoven kan I f.eks. opleve øens utroligt rige fugleliv. På den sydlige del af Langeland bliver landskabet mere kuperet, og her findes nogle fantastiske udsigtspunkter. Fra Dageløkke er der ikke langt til den dejlige natur på øen Tåsinge. I det fredede naturområde Tåsinge Vejle kan I opleve lavvandet nor, rørskove, våde enge og de mange vadefugle som dette område tiltrækker (29 km).

Aktiviteter

På Langeland kan I sejle, windsurfe, dykke, spille golf, fiske, vandre og cykle. Hele Langeland indbyder til køre-, cykel- eller vandreture i landskabet. Ved havnen i Dageløkke arrangeres der forskellige aktiviteter. For børnene er der både indendørs og udendørs legepladser. Derudover er der minigolf-, tennis- samt badmintonbaner til rådighed. Her kan I også leje cykler. Tag evt. cyklen med på færgen fra Lohals til Lundeborg på Fyn. For lystfiskere er der gode muligheder for kystfiskeri nord for Dageløkke havn. Der arrangeres også fisketure på havet fra Lohals Havn. Ved Tranekær ligger desuden fiskeparken Spodsbjerg Lystfiskersø. Ved Humble (34 km) finder I Langlands Golf Klub. Der er også mulighed for at besøge den smukke golf bane ved Svendborg (39 km).

Attraktioner

Besøg evt. lysfabrikken Candle Art, som holder til i kunstneriske omgivelser i Dageløkke. 9 km syd for Dageløkke ligger det røde Tranekær Slot. Slottet er højt beliggende på en bakke og med udsigt over byens gamle bindingsværkshuse. I slotsparken finder I 'Ticon', hvor kunstnere udstiller spændende naturkunst. Tranekær Slotsmuseum befinder sig i et gammelt bindingsværkshus. Den fredede Tranekær Slotsmølle fra 1846 er stadig i drift, og når vinden er rigtig, males der økologisk korn. Ved Mølles findes også et museum for vindkraft og vindmøllens udvikling. Tobaksladen ved Tranekær blev brugt til at tørre tobaksblade i under 2. verdenskrig. Laden er renoveret i oprindelig stil, og der er gratis adgang hertil. Lohals ligger 11 km nord for Dageløkke og har egen havn med både fisker- og lystbåde. Oplev byens Safarimuseum med jagttrofæer fra alverdens lande.

Udflugtsmål

Den 700 år gamle købstad Rudkøbing er Langelands største by, og her kan I opleve de originale, gamle og smukke huse. Langeland Museum i Rudkøbing udstiller oldtidssamlinger med bl.a. våben, rideudstyr, sølvmønter, glas og sølvtøj (20 km). Besøg Svendborg, som har bevaret sin gamle bykerne med smalle krogede gader, torve og gårdmiljøer, og med præg af byens historie, som går helt tilbage til den tidlige middelalder. Der er masser af kulturelle oplevelser, gode indkøbsmuligheder og utallige spisesteder (39 km). Oplev Langelands Festivalen, et musikalsk arrangement som hver juli trækker mere end 20.000 besøgende til Langeland. Festivalen har musik og aktiviteter for hele familien, og forløber over fire dage.