Destination

Horne

Sommerhusudlejning i Horne - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Horne, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Horne er beliggende på Horne Land mellem Bøjden og Fåborg på Sydfyn.

Generel

Sommerhusene i Horne ligger tæt ved den sydfynske kyst, i et roligt og naturskønt område. Horne Land er omgivet af Lillebælt og mange, små øer, og kan bl.a. byde på fine badestrande, små havnebyer, et utal af gravhøje, stendysser og stengærder, et fuglereservat og dejlig, frodig natur. Horne er anlagt i vikingetiden og har været Danmarks største landsby. Her findes flere gamle bindingsværkshuse, en karakteristisk rundkirke og en gammel, velbevaret vindmølle. Horne er centralt beliggende på Sydfyn, og der er kun kort afstand til aktiviteter, seværdigheder, dejlige naturområder og større byer. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Horne, og blot 5 km herfra ligger den gamle, hyggelige købstad Fåborg, hvor I finder et livligt handelsliv, små hyggelige gader, mange kunsthåndværkere, flere kulturelle seværdigheder samt gode spisesteder.

Strande

Der findes flere, gode badestrande på Horne Land. Stranden ud for Horne har lavt vand samt groft sand og sten. Bøjden Strand er en dejlig badestrand med både sten og groft sand. Vandet er lavt og derfor er stranden meget børnevenlig. Ved Bøjden Strand er der gode forhold for windsurfere. Lige bag stranden ligger et naturreservatet Bøjden Nor (5 km). Sinebjerg Strand, et par km mod øst, er ligeledes en god og børnevenlig badestrand, og her kan I leje både og kajakker (5 km). Ved området 'Knold' ved Dyreborg finder I en strand med dejligt sand, friskt og dybt vand samt en badebro (7 km).

Natur

Horne er omgivet af dejlig natur med kyst, lettere kuperede marker og grønne, rekreative områder. Landskabet på halvøen Horne Land er generelt bakket, åbent og omkranset af vand. Det fredede Bøjden Nor er et fuglereservat, hvor omkring 50 forskellige fuglearter kan observeres. Langs strandengene går en afmærket vandresti, og fra et observationsskjul har I mulighed for at opleve fuglelivet på nært hold (5 km). Svanninge Bakker, også kaldt 'De Fynske Alper', ligger lige nord for Fåborg. Området er et smukt og kuperet skovterræn med lyngklædte bakker og har desuden et net af cykel- og vandrestier. Fra bakkerne er der flot udsigt over Sydvestfyn og Det Sydfynske Øhav (6 km). I Dyreborg Skov mod øst kan I se dådyr, og ellers nyde den dejlige natur og specielle stemning (7 km). Sollerup Skov ligger i et naturskønt og kuperet terræn (9 km). Naturområdet Trebjerg ved Håstrup har Fyns 3. højeste punkt, som rager 128 meter op over havet, og 'Dronningeruten' fører jer derop (10 km).

Aktiviteter

Området er ideelt for lystfiskere, da mulighederne for kystfiskeri er virkelige gode langs hele kysten på Horne Land på grund af det fiskerige vand. I kan også tage på havfiskeri med kutter fra Fåborg. Egnen omkring Horne er meget naturskøn og indbyder derfor til cykel- og traveture langs de mange stier. Ønsker I at sejle på Lillebælt, kan I i Sinebjerg, 4 km mod syd, leje både- og kajakker. Der er ligeledes gode betingelser for windsurfing hele vejen langs Horne Lands kyst. Golfspillere har mulighed for at afprøve banen hos Fåborg Golfklub, som er en af Danmarks smukkest beliggende baner med 18 udfordrende huller. Banen ligger ved Dalkildegaard i den nordlige del af Svanninge Bakker. I Fåborg kan I spille tennis, petanque og minigolf samt benytte byens svømmehal med bl.a. varmtvandsbassin, sauna og solarium. Fra Bøjden går færgen til Fynshav på Als og fra Fåborg kan I tage med færgen til øerne Ærø, Avernakø, Lyø og Bjørnø.

Attraktioner

I Horne findes Fyns eneste rundkirke, der er bygget som befæstningskirke omkring år 1100. Hos Horne Lands Folkemindesamling i Horne kan I se en samling af museumsgenstande, tekstiler og fotos fra tidligere tider på Horne Land. På det nærliggende Hvedholm Slot findes en vinkælder og en butik med kunsthåndværk (2 km). Grubbe Mølle ved Horne er en nyrestaureret hollandsk vind- og vandmølle i drift (4 km). I den gamle købstad Fåborg kan I opleve den hyggelige stemning og besøge byens mange seværdigheder, som f.eks. den smukke købmandsgård 'Den Voigtske Gård', resterne en fæstning fra middelalderen, Blomsterhaven Strandlyst, Fåborg Arrests fængselsudstilling, Fåborg Miniby, Fåborg Byhistoriske Arkiv og Fåborg Museum for Fynsk Malerkunst (5 km). Oplev det lille, idylliske og stemningsfyldte fiskeleje Dyreborg med flere huse fra 17-1800 tallet (7 km). Kaleko Vandmølle er Danmarks ældste fungerende vandmølle, som ligger meget naturskønt i sine oprindelige omgivelser (7 km).

Udflugtsmål

Det smukke Egeskov Slot ved Kværndrup betegnes som Europas bedst bevarede renæssance-vandborg. Her findes bl.a. smukke haveanlæg, en kæmpe labyrint og flere museer (25 km). Frydenlund Fuglepark ved Tommerup er en dejlig naturpark med 700 fugle fra hele verden, vandhuller, volierer og en 2 km lang vandresti, som fører under store gamle træer og ud på den åbne savanne (34 km). Besøg H.C. Andersens fødeby Odense; en moderne og stemningsfuld by med mange oplevelsesmuligheder i form af musik, teater, gøgl på byens torve, gågader, caféer, restauranter og værtshuse (41 km). I Odense Zoo kan I bl.a. opleve en særlig chimpanseafdeling og et stort Oceanium. Den Fynske Landsby ved Odense er et landbygningsmuseum, der viser et fynsk landsbymiljø omkring år 1850.
Sommerhuse i Horne