Sommerhuse i Gultved
Destination

Gultved

Gultved

Sommerhusudlejning i Gultved - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Gultved, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

I Gultved kan I opleve ægte midtfynsk landsbyidyl.

Generel

Gultved er beliggende i et roligt og naturskønt landskab i et skønt hjørne af Fyn, tæt ved Ringe og Egeskov Slot. Området er rigt på dejlig natur, bindingsværkshuse, slotte, herregårde, fortidsminder, aktivitetstilbud og seværdigheder, og en kort køretur bringer jer til handelsbyer med forretninger og spisesteder, dejlige badestrande samt Fyns mange, spændende attraktioner.

Strande

Der findes mange dejlige badestrande langs Fyns kyster, bl.a. på begge sider af Svendborg og flere steder lang Fyns sydkyst. Bl.a. kan Christiansminde Strand i den østlige udkant af Svendborg anbefales. Denne skønne sandstrand er velegnet til badning, solbadning, gåture samt diverse boldspil (22 km). Mange af Sydøstfyns strande byder på klart og børnevenligt vand, og ofte er der en badebro til rådighed.

Natur

Gultved er beliggende i fredelige, landlige omgivelser med marker, bakker, moser, ådale, snoede veje, levende hegn, grønne områder og små skove. De mange skove i området er særdeles idylliske og byder ofte på gode vandrestier, søer, åer og et rigt dyreliv. Ringe Sø er et rekreativt og fuglerigt område, hvor I kan følge stierne rundt i området til fods eller på cykel og observere de mange vandfugle (7 km). Skoven Mindelunden Gudbjerglund ved Gudbjerg indeholder 4 langdysser fra bondestenalderen (3500-3100 f.Kr.). Langdysserne er mellem 19 m og 117 m lange og 7 m brede (14 km). Svanninge Bakker ved Fåborg er også kendt som ¿De Fynske Alper¿. Dette område er et smukt og kuperet skovlandskab med lyngklædte bakker og et net af cykel- og vandrestier. Her findes desuden et udsigtstårn med en udstilling om Svanninge Bakker.

Aktiviteter

Det grønne, idylliske og uspolerede landskab omkring Gultved indbyder til vandre- og cykelture. Den nærmeste 18-hullers golfbane finder I hos Svendborg Golfklub, som byder på en smukt beliggende bane, hvorfra der er udsigt over det Sydfynske øhav fra de højeste punkter (15 km). Ved Gudme (17 km) kan I spille golf på en Pay & Play bane med 9 huller, som er naturskønt beliggende i en gammel frugtplantage. Lystfiskere kan fiske langs hele Syd- og Østfyns kyst, og der er samtidig virkelig gode fiskemuligheder i Stokkebækken, som er et meget fiskerigt vandløb mellem Gudbjerg og Vormark (ca. 14 km). Derudover findes der flere, gode fiskeparker i området.

Attraktioner

På det imponerende Egeskov Slot ved Kværndrup kan I opleve flere smukke haveanlæg - bl.a. en fuchsiahave og en renæssancehave, en kæmpe labyrint og flere museer, som f.eks. et veteranmuseum, et motorcykelmuseum, et købmandsmuseum, et legetøjsmuseum, et dukkehusmuseum og et Falckmuseum (4 km). Ringe Museum viser en udstilling om egnens fortid og lokalbefolkningens hverdag (4 km). Det idyllisk beliggende Broholm Gods ved Gudme er en af landets ældste herregårde. Ved den sydlige voldgrav kan I besøg en museumsbygning med en oldtidssamling, som består af 70.000 flint-, sten-, bronze- og jerngenstande, fundet på Broholms marker. Den sengotiske hovedbygning er renoveret og ligeledes åben for besøgende (18 km).

Udflugtsmål

Besøg Svendborg som har bevaret sin gamle bykerne med smalle krogede gader, torve og gårdmiljøer. Her finder I et hyggelig havn, et utal af kulturelle seværdigheder, gode indkøbsmuligheder og mange spisesteder (19 km). Tag evt. med færgen fra Svendborg til den idylliske og stemningsfyldte ø Ærø, som byder på skønne strande, dejlig natur, hyggelige byer og havne samt aktiviteter og seværdigheder (ca. 1½ times sejlads fra Svendborg). Gå ikke glip af et af Danmarks smukkeste slotte; Valdemars Slot ved Troense. Slottet er bygget i 1600-tallet, og huser flere museer. Oplev bl.a. det spændende legetøjsmuseum (23 km). Besøg H.C. Andersens fødeby Odense; en moderne og stemningsfuld by med mange oplevelsesmuligheder i form af musik, teater, gøgl på byens torve, gågader, caféer, restauranter og værtshuse (30). Her finder I også H.C. Andersens Hus, Danmarks Jernbanemuseum, Den Fynske Landsby og Odense Zoo.