Destination

Helnæs

Sommerhusudlejning i Helnæs - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Helnæs, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

På den sydfynske halvø Helnæs kan I leje et sommerhus i grønne og naturskønne omgivelser. Helgenæs byder på smukke kyster, idylliske landsbymiljøer, et fyrtårn, flere fortidsminder og mange dejlige sommerhuse. Her kan I holde ferie i uspolerede naturomgivelser, lige ud til Lillebælt.

Generel

Halvøen ligger i Lillebælt og er med en smal dæmning forbundet med Vestfyn. Helnæs ligger ca. 20 km syd for Assens. Flere steder på halvøen er der udsigt til både Fyn og Als. Her har der boet mennesker siden stenalderen og halvøen er rig på kulturelle seværdigheder. Det idylliske og varierede landskab gør halvøen til et ideelt feriemål for de, der gerne vil fiske, bade, observere øens rige dyreliv eller gå og cykle i naturen. Der er indkøbsmuligheder og flere spisesteder i Helnæs By.

Strande

Der er flere gode og børnevenlige badestrande på Helnæs. En af de mest besøgte strande er Feddet. Ligeledes er der en virkelig god badestrand ved Helnæs Made.

Natur

På Helnæs er det helt specielle og meget smukke landskab en naturoplevelse i sig selv. De 3 mest bemærkelsesværdige naturområder er; Bobakkerne, Helnæs Made og Feddet. Bobakkerne ligger som en stor vold lige efter dæmningen, og er om sommeren dækket af farverige blomster. Fra bakkerne er der panoramaudsigt over området og havet. Vest for Helnæs by ligger Helnæs Made, som er et stort, fredet strandengsområde med vade- og rovfulge samt orkideer. Feddet er et stort strandoverdrev med en dejligt badestrand på vestsiden af Helnæs. Der findes desuden flere skovområder og et rigt dyreliv på Helnæs.

Aktiviteter

Der er virkelig gode fiskemuligheder langs Helnæs kyster. Bl.a. er der gode fiskepladser ved dæmningen og ved Helnæs Fyr. Farvandet ud for Helnæs egner sig godt for windsurfing. Den afvekslende og indbydende natur på Helnæs med bl.a. kyst, skov, strandenge og udsigtspunkter indbyder til cykel- og traveture.

Attraktioner

På halvøen findes en antikforretning samt flere gallerier. På bakkerne, syd for Maden, finder I fem historiske gravhøje fra stenalderen. Ved Linde Hoved, helt ud til Lillebælt, ligger det 28 m høje Helnæs fyr, som man efter aftale kan besøge. Området er rigt på herregårde, som f.eks. Wedellsborg, Krengerup Slot, Brahesborg og Hagenskov Slot. Ved Ebberup, 14 km fra Helnæs By, finder I middelalderborgen Hagenskov, hvor det er muligt at opleve et gammelt fangehul.

Udflugtsmål

Assens er en 800 år gammel købstad med Danmarks smukkeste gade. I den charmerende og meget velbevarede bymidte findes købmandsgårde og gavlhuse i bindingsværk. Men Assens har også moderne bygninger og butikker samt en hyggelig marina. (20 km) I skovanlægget i Assens kan I gå en tur rundt om skovsøen eller et spille skak på det kæmpe udendørs skakspil. Frydenlund Fuglepark ved Tommerup er en dejlig naturpark med 700 fugle fra hele verden, vandhuller, voilerer og en 2 km lang vandresti, som fører under store gamle træer og ud på den åbne savanne. (33 km) Besøg H.C. Andersens fødeby Odense; en moderne og stemningsfuld by med mange oplevelsesmuligheder i form af musik, teater, gøgl på byens torve, gågader, caféer, restauranter og værtshuse. (47 km)
Sommerhuse i Helnæs