Sommerhuse i Tårup

Sommerhus i Tårup - dejlig ferie lidt syd for Nyborg

Et stille og roligt sommerhusområde med en god strand. Det er hvad Tårup Strand syd for Nyborg har at tilbyde. Samtidig er det nemt at nå frem til de spændende steder på resten af H. C. Andersens fødeø.

Generelt

Lidt syd for Nyborg og ud til Storebæltskysten ligger sommerhusområdet Tårup Strand. Det er et fredeligt område, der passer godt til naturelskere og lystfiskere. Tårup Strand ligger et par kilometer fra landsbyen Tårup og midt mellem Kongshøj Strand og Slude Strand. Naturen og vandet er lige ved hoveddøren, men samtidig er det hurtigt og nemt at komme frem til attraktionerne og byerne på Fyn.

Stranden og naturen

Stranden ved Tårup er en fin sandstrand med enkelte sten. Den er børnevenlig, da vandet er stille, og der er langt ud til det dybe. Fra stranden er der udsigt til Storebæltsbroen mod nordøst.

Foran sommerhusområdet og ned forbi campingpladsen er der et fint fiskeområde, hvor der kan fiskes over storstenet dybt vand. Syd for campingpladsen flader bunden ud, og nu er det vadefiskere på muslingebanker, der kan praktiseres.

Tårup er omgivet af grønne områder, blandt andet Tårup Lundeskov, samt Kajbjerg Skov, der vokser helt ud til kysten. Den sjældne klokkefrø holder til i Klokkesøen nær ved Tårup Strand. 

Udflugter nær Tårup

Kongshøj Mølle ligger tæt på Tårup. Det er et af de smukkeste steder på Østfyn, hvor den gamle vandmølle spejler sig i mølledammen. Møllen havde oprindeligt to funktioner. Den malede korn, men kraften fra møllen drev også et nærliggende hammerværk, hvor der blev fremstillet landbrugsredskaber. Møllen er i privat eje, så der er ikke offentlig adgang. Men der er et offentligt areal med parkering, hvor man på de opstillede borde og bænke kan nyde sin medbragte mad og udsigten til vandmølle-idyllen.

På Fyn ligger herregårdene tættere end i resten af landet, så det er oplagt at tage rundt og kigge på dem. Nogle steder er der adgang for offentligheden, andre steder må man nøjes med at kigge på de historiske bygninger fra vejkanten.

Trækker bylivet er Nyborg godt sted at begynde. Byen er lidt af en skjult perle. Oprindeligt er byen i middelalderen opført som en fæstningsby af kongen. Gadenettet i den gamle del af byen, ser ud som dengang, og derfor er der en rigtig hyggelig stemning og atmosfære i bymidten. Nyborg har også gode restauranter og gode shoppingmuligheder.

Er man på jagt efter gode smagsoplevelser, ligger der flere ølbryggerier og vingårde i den østlige del af Fyn.

Egeskov Slot er spændende sted at tilbringe en dag. Udover en fremragende samling af veteranbiler er her Europas eneste Camping Outdoor Museum. Her er også en kæmpestor labyrint, som det er nemt at fare vild i, og så er der selve slottet, der er imponerende flot.

Odense, den fynske hovedstad, har alt hvad hjertet begærer, når det gælder kultur og shopping. Det er næppe gået nogens næse forbi, at H. C. Andersen er født i byen.  Den berømte eventyrforfatter har sit eget museum midt i byen, der blandt andet indbefatter hans barndomshjem i Munkemøllestræde.

Men Odense er meget mere end H.C. Andersen. Der er eksempelvis Odense Zoo, Kunstmuseum Brandts og frilandsmuseet Den Fynske Landsby.

Attraktioner

H. C. Andersens Hus

H.C. Andersen Hus i Odense viser nye sider af H.C. Andersens store forfatterskab. Det ambitiøse museum er tegnet af den japanske arkitekt Kengo Kuma. Museumsbyggeriet dækker 5.600 kvadratmeter og rummer et børnehus og et underjordisk museum. Det lille gule hjørnehus i Munkemøllestræde, H. C. Andersens fødehjem, er en del af det nye museum.

Odense Zoo

Odense ZOO er én af Fyns mest besøgte attraktioner. I haven kommer man tæt på dyrerene og kan opleve dem i afslappede omgivelser.
Haven er bygget op omkring en række miljøer, som er bygget, så de virker så naturlige som muligt. Zoo har omkring 130 forskellige arter. Blandt andet kan man i haven opleve noget så usædvanligt som søkøer.

Egeskov Slot

Egeskov Slot, der ligger midt på Fyn, er en af Nordeuropas fineste renæssancebygninger. I dag kan man komme helt tæt på slottet, der byder på en af Danmarks smukkeste haver, en stor legeplads og flere udstillinger – blandet andet en med veteranbiler og motorcykler.

Bridgewalking

Bridgewalking er en oplevelse, der bringer dig tværs over Lillebælt og op i 60 meters højde på Den Gamle Lillebæltsbro. Turen går fra Middelfart til Fredericia, og den tager i alt et par timer.

Kunstmuseum Brandts

Den gamle klædefabrik Brandts i Odense er omdannet til Fyns største kunstmuseum. Brandts viser både klassisk, moderne og helt samtidig kunst.

Danmarks Jernbanemuseum

Midt i Odense ligger Danmarks Jernbanemuseum, der holder til i en gammel remisebygning. Der er 21 spor med ikoniske lokomotiver og vogne på museet.

Øhavsmuseet i Faaborg

Museet fokuserer især på istidslandskabets dannelse, landskabets kulturhistorie, samt kulturarven knyttet til købstadshistorie afsæt i Faaborg.

Naturama i Svendborg

Hos Naturama kommer man tæt på dyr som elge, moskusokser, hvalskeletter og fugle i et naturteater med lys, lyd og film.

CLAY Keramikmuseum Danmark

Keramikmuseet ved Middelfart er et af de førende museer for keramisk kunst, kunsthåndværk og design i Europa. Her kan man opleve alt fra særudstillinger med eksperimenterende samtidskeramik til historiske udstilling af porcelæn, fajance og stentøj.