Sjælland

Sjælland er omgivet af vand, og kysten byder på kilometerlange sandstrande, der hører til blandt de reneste og mest børnevenlige i Danmark.

Sjælland
  • Prisgaranti Prisgaranti
  • Personlig service Personlig service
  • Kvalitetssikret rengøring Kvalitetssikret rengøring
  • Tryghedspakke Tryghedspakke
  • Direkte aftale med husejer Direkte aftale med husejer
Populært på Sjælland

Sommerhuse på Sjælland

Hos Sol og Strand finder du masser af dejlige sommerhuse på Sjælland. Uanset om du er til badeferie, oplevelser i naturen eller i kulturens verden, så har Sjælland det hele.

Danmark har 7 steder optaget på UNESCO's Verdensarvliste. Af dem ligger de 4 på Sjælland: Roskilde Domkirke, Kronborg Slot ved Helsingør, Stevns Klint og Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland. Vikingetidens ringborge er blandt kandidaterne til at komme på listen - og af dem ligger der 2 på Sjælland.

Sjælland er omgivet af vand, og kysterne byder på kilometerlange sandstrande, der hører til blandt de reneste og mest børnevenlige i Europa. Den sjællandske natur er smuk og alsidig. Her er store skovområder og imponerende kongeslotte, og i Nordsjælland ligger Danmarks 2 største søer, Arresø og Esrum Sø.

Kattegat og Isefjord byder på et meget varieret landskab. Her er rigtig gode bedste strande, markante morænelandskaber, den inddæmmede Lammefjord, skove og meget mere.

DSC0035 Tisvilde Beach ©Tine Uffelmann Visitnordsjælland Medium

Sjælland er rig på kultur

Historie, kultur og atmosfære. Sjælland summer af det hele. Sjællands historie går langt tilbage. København har været Danmarks mest betydningsfulde by fra 1500-tallet og fremefter. De kongelige holdt til i byen, men de har haft slotte og residenser flere steder rundt om på Sjælland. Den nuværende dronning bor en stor del af året på slottet i Fredensborg, hvor det dele af sommeren er muligt at komme på en guidet rundvisning i selve slottet.

Roskilde Domkirke er kongelig gravkirke. Siden Christian d. 3. som den først blev begravet i kirken i 1559 har Roskilde Domkirke været det sted, hvor de kongelige blev stedt til hvile. Der er i dag 100 kongelige grave i kirken - heraf 40 konger og dronninger.

Museerne ligger tæt på Sjælland. Og her er noget for enhver smag. Lige fra kunstmuseet Louisiana i Humlebæk til PanzerMuseum East ved Slagelse.

Fredensborg Slot 43511 Medium West Zealand Roskilde Cathedral Queen Margrethe I Sarcophagus Medium

Natur

Den lange kyststrækning i Nordsjælland med kystbyer som Tisvildeleje, Hornbæk, Gilleleje og Liseleje har også kælenavnet Den Danske Riviera. Naturen er smuk og badestrandene langs kysten er tillokkende.

Men Sjælland er meget mere end Nordsjælland. Mod vest ligger charmerende Hornsherred og idylliske Odsherred. Har du lyst kan du her tage på tangsafari og smage på noget af det, vi kommer til at spise i fremtiden. 

Helt mod vest ligger den del af Sjælland, der har kyststrækning ud mod Storebælt.  Storebæltkysten er ideel for alle, der holder af vand, og den smukke og afvekslende natur indbyder til cykel- eller vandreture.

Midt på Sjælland ligger det helt specielle Faxe Kalkbrud, hvor der er muligt at finde forsteninger fra meget, meget gamle dage. Der er fri adgang til kalkbruddet, der stadigvæk er en arbejdsplads.

Sydsjælland er et charmerende bekendtskab. Her finder du blandt meget andet, Holmegaard Mose ved Næstved, der er den største højmose på Sjælland - oprindeligt var den på omkring 500 hektar. I mange år blev der gravet tørv i mosen, men det stoppede i 1987, og i 2007 blev mosen fredet yderligere. Og så er der naturligvis Stevns Klint, som du ikke skal snyde dig selv for.

DSC 0027 Sjaelland 30

Byer

De mange hyggelige sjællandske købstæder og kystbyer indbyder til shopping, hygge og kulturelle oplevelser.

Gilleleje, der er Sjællands nordligste by, har bevaret sine idylliske stræder og smukt restaurerede huse. Hornbæk er et charmerende bekendtskab med butikker, en hyggelig havn, flere gode spisesteder og masser af liv i sommermånederne.

Spredt udover Sjælland er der en håndfuld gamle byer, det er værd at lægge vejen forbi. Byer som Roskilde, Helsingør, Næstved, Køge, Slagelse, Hillerød, Holbæk, Ringsted, Frederikssund, Korsør, Frederiksværk, Sorø, Vordingborg og Nykøbing Sjælland.

Og så naturligvis  København, der er noget helt for sig selv. En af Europas smukkeste, fredeligste og mest charmerende storbyer.

Copenhagen Stroeget Cafe Europa Exterior Medium Gilleleje Town Center ©Tine Uffelmann Visitnordsjælland Medium

Aktiviteter

Den lange kyststrækning danner de perfekte rammer for vandsport. Kite- og windsurfing, kajakroning, sejlads, dykning og badning er populære aktiviteter overalt på Sjælland.

De høje skrænter og de gunstige vindforhold i Nordsjælland gør Vejby Strand til at attraktivt sted for paragliders. Især området omkring Heatherhill er populært.

Golfspillere har ligeledes gode betingelser her, da Sjælland har en stor koncentration af golfbaner.  Havet, fjordene og de utallige søer og åløb er som skabt til lystfiskeri.

Lynæs Surfing Lyn X Open ©Tine Uffelmann Visitnordsjælland Medium Biking North Sealand Credits Hiller D Kommune Visitnordsj Lland

Udflugtsmål på Sjælland

Sommerland Sjælland nær Nykøbing Sjælland har øens største vandland, og en hel masse andet for børn og barnlige sjæle.  Bonbonland ved Næstved har mere end 60 aktiviteter for hele familien.

Stevnsfortet, der er hugget ind i Stevns Klint, giver et tankevækkende indblik i tiden under den kolde krig, hvor fortet var en vigtig del af del af både Danmarks og Natos forsvar.

TIVOLI midt i København er en sand publikumsmagnet, og er landets suverænt største turistattraktion. På 2. pladsen kommer verdens ældste forlystelsespark, Bakken, mens Københavns Zoo er landets mest populære zoo.

Er man glad for dyr er det også oplagt at bruge en dag på Den Blå Planet, Nordeuropas største akvarium, hvor det er livet under vand, der spiller hovedrollen.

Museerne ligger som perler på en snor - specielt i Københavnsområdet. Du kan få en liste over de københavnske museer hos Visit Copenhagen.

Men lad være med at tage bilen helt ind til centrum af København. Det er både dyrt og besværligt at slippe af med den. Det er betydeligt nemmere at parkere ved en station på Sjælland og tage toget resten af vejen.

Hovedindgangen SIT 2019 Lasse Salling 01 Billedetilpm