Destination

Bogense

Sommerhusudlejning i Bogense - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Bogense, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Prøv at holde ferie i en by og stadig lige ved en dejlig badestrand og en aktiv lystbådehavn. Når I holder ferie i et sommerhus eller en ferielejlighed i Bogense kan I kombinere badeferie med byferie. Den stemningsfulde by Bogense ligger på Nordfyn og byder på bindingsværkshue og mange charmerende bydele.

Generel

Den 700 år gamle købstad Bogense ligger på Fyns nordkyst, direkte ved vandkanten, og med udsigt til den uberørte ø, Æbleø. Den idylliske by er meget charmerende med sin gamle bydel, de smukke gamle huse og købmandsgårde, statuen 'Manneken Pis', kirken, de krogede gader og 'Bybækken', som snor sig gennem byen, den maleriske havn og den store, atmosfærefyldte marina. Der er gode indkøbsmuligheder, mange spisesteder, gode aktivitetsmuligheder og flere kulturelle seværdigheder i Bogense.

Strande

Marinastranden ved Bogense Marina har noget af landets reneste badevand. Her er fint sand og lavt vand, der kun langsomt bliver dybt, hvilket gør stranden meget børnevenlig. Den 18.000 m2 store, nyanlagte strandtange har Blåt Flag, små bugte, adskilt af stendiger, og byder på gode muligheder for diverse strandaktiviteter som f.eks. badning, solbadning, beachvolley og gåture. Der er ligeledes gode surfmuligheder ud for Marinastranden.

Natur

Naturen omkring Bogense er præget af strand, kyst, strandenge med græssende køer, skovarealer, marker og rekreative grønne områder. Ved Mosegård finder I områdets højeste punkt, som ligger 35 m.o.h., og herfra kan I se helt til Lillebæltsbroen mod vest (8 km). Her findes desuden flere fiskerige og meget naturskønne moser, som f.eks. Langemosen, Eskelund Mose og Runde Mose. Sydøst for Bogense ligger Søndersø - et dejligt, bakket og skovklædt landskab, som er velegnet til vandreture (15 km). Langesø Skov ved Morud har flere gode vandrestier, og I kan f.eks. prøve turen omkring den smukke skovsø, hvor Langesø Skovkapel er smukt placeret i den ene ende og Langesø Slot i den anden (19 km).

Aktiviteter

Bogense tilbyder et væld af aktiviteter, så som f.eks. svømmehal, tennisbaner, minigolf, cykel- og bådudlejning. Desuden kan rideheste lejes i området. Fra havnen i Bogense kan I sejle ud til øerne Samsø og Endelave. Ved kysten ud for Bogenses samt på Æbleø er der virkelig gode fiskemuligheder. Har I lyst til at komme på havfiskeri, kan I sejle ud med skibet M/S Castor fra Bogense Havn. Afprøv evt. også den store Bogense Lystfiskersø, lige ved Bogense Marina, Mosegaardens Put & Take ved Sdr. Esterbølle (11 km) eller Lindegårdens Put & Take ved Otterup (27 km). For golfspillere er der gode muligheder i nærheden af Bogense. De nærmeste golfbaner finder I hos Odense Eventyr Golf og Odense Golfklub (ca. 30 km), Blommenslyst Golfklub (33 km), Golfklubben Lillebælt Lundebjerggård ved Middelfart (33 km) og Vestfyns Golfklub i Glamsbjerg (37 km).

Attraktioner

Bogense er med sit købstadsmiljø, sine gamle torve, krogede gader, fine købmandsgårde og mange bindingsværkshuse samt den maleriske havn og Fyns største marina en attraktion i sig selv. Bogense Trækunst har et stort udvalg af dansk kunsthåndværk. På Galleri M udstilles bl.a. grafik, malerier og skulpturer. Hos Nordfyns Museum i Bogense kan I lære om områdets slægtshistorie og se arkæologiske klenodier. Statuen Manneken Pis i Bogense er en kopi af den i Bruxelles. Bogense Gl. Købmandsgård i den gamle bydel er et smukt bindingsværkshus fra det 18. århundrede. Danmarks mindste hus på kun 23 m2 ligger midt på Torvet i Bogense. Den smukke, hvide Stegø Mølle ligger lige ved diget i den østlige udkant af byen. Harridslevgaard Slot er delvist åbent for offentligheden og indeholder bl.a. en middelalderkælder med fangekælder og hemmelig trappe (3 km). Gyldensteen Gods er smukt beliggende mellem store skov- og naturarealer, tæt ved vandet (4 km).

Udflugtsmål

Den fredede ø Æbleø ligger i Kattegat nord for Bogense. Øen har en helt speciel natur, som kan opleves langs den 7 km lange vandrerute, der fører jer øen rundt. 8 km fra Bogense ligger Kunstgården i Skovby. Her kan I opleve spændende, forskelligartet kunst - lige fra malerier til keramik og trækunst. Det interessante Fyns Legetøjsmuseum ligger i Morud (19 km). Hos Terrariet i Vissenbjerg kan I opleve Skandinaviens største terrarium med krybdyr og padder fra hele verden (25 km). Besøg H.C. Andersens fødeby Odense; en moderne og stemningsfuld by med mange oplevelsesmuligheder i form af musik, teater, gøgl på byens torve og gågader (30 km). Ved Odense er bl.a. Odense Zoo, Den Fynske Landsby, H.C. Andersens Hus og Danmarks Jernbanemuseum et besøg værd.
Sommerhuse i Bogense