Sommerhuse i Bogense

Sommerhus i Bogense - dejlig ferie i byen og nær stranden

Her er både tæt på strand og vand og på købstadsidyllen i Bogense. En ferie i sommerhus eller ferielejlighed i Bogense er både by- og badeferie.
Generelt

Bogense ligger lige ud til Kattegat på det nordlige Fyn. Det gamle købstadsmiljø med de velbevarede købmandsgårde og torve gør Bogense til en af de fineste byer i landet. Her er også et dejligt havnemiljø og fine shoppingmuligheder. Bogenses historie rækker langt tilbage i tiden. Den fik sine købstadsrettigheder i 1288, og byens ældste hus er fra 1543.
Bogense har to havne. Den Gamle Havn og den nye store marina. Den Gamle Havn var engang et travlt industriområde, i dag er det et afslappet område med spisesteder, butikker og gamle fiskerhuse. Bogense Marina er det store, moderne lystbådehavn med plads til mere end 700 både.
Blandt de mange gamle huse i byen findes et af landets mindste. Det er på 23 kvadratmeter småt og ligger på Torvet 15 i Bogense. Engang boede her en familie på far, mor og fem børn. I dag er det i privat eje og bruges som sommerhus.
Bogense har sin egen udgave af Manneken Pis. Det er en kopi af den originale, der står i Bruxelles, og den har boet i byen siden 1934.

Stranden og naturen

Marinastranden lige ved siden af Bogense Marina er en børnevenlig strand med fint, hvidt sand og lavt vandt. Her er fine muligheder for at være aktiv med græsarealer og et område til beach volley. Der er også gode muligheder for at windsurfe i vandet ud for Marinastranden.
Naturen omkring Bogense er præget af strand, kyst, lave strandenge, skov og marker.

Udflugter nær Bogense

Den øde og fredede ø Æbelø, der ligger på toppen af Fyn nordøst for Bogense, er et specielt sted at besøge. Først og fremmest fordi det tager omkring halvanden time til fods at spadsere gennem vand, over en holm, og igen gennem vand, før man er ude på øen. Der bogstaveligt talt intet ude på øen, så alt hvad man kan tænkes at få brug for, skal man selv medbringe. Det er en rigtig god ide at tjekke tidevandstabellen, inden man tager afsted. Er der lavvande går vandet blot til anklerne, er der højvande kommer man til at gå i vand til livet.
Tidligere boede der omkring 40 mennesker på øen, men i dag er den et naturreservat, hvor insekter og dyr som dådyr, havørne og muflonfår kan være i fred.
https://www.visitnordfyn.dk/sites/visitnordfyn.com/files/2022-01/Tidevandstabel-2022-Aebeloe.pdf
Gyldensteen Strand, der ligger tæt ved Bogense, er et smukt naturområde med søer, lagune og havudsigt, fugletårne og gode stier.
Da digerne i 2014 blev fjernet fra kysten tæt ved Bogense i 2014 strømmede millioner af ton vand ind. Det var en del af Fyns største naturgenopretningsprojekt, der skulle bring vandet og naturen tilbage til det område, der blev inddæmmet ved Gyldensteen Strand i 1800-tallet for at forvandle havbund til landbrugsjord. Nu er vandet tilbage og der er en sø og en lagune i området.

Langesø mod syd er et af Danmarks mest besøgte skovområder. Skovene er meget mere end en gåtur på stierne eller rundt om søen. Området byder på flere aktiviteter med alt fra golf over lystfiskeri til udfordrende mountainbike-spor.
Dyrehaven ved Hindsgavl Slot nær Middelbart er også en oplevelse. Hindsgavl-halvøen er i dag en naturpark på 165 hektar, hvor der går hundredvis af hjorte. Bestanden er stor nok til, at det er svært at undgå at møde adskillige af dem. Selve slottet Hindsgavl er en smuk bygning. Det fungerer i dag som hotel- og konferencecenter.
Ud mod Lillebælt ligger den driftige købstad Middelbart, der også har meget at byde på. Her er der Bridgewalking på den gamle Lillebæltsbro, mulighed for at komme på hvalsafari og se marsvin, eller bare gå en tur i den hyggelige, gamle bys gader.
Odense, den fynske hovedstad, har alt hvad hjertet begærer, når det gælder kultur og shopping. Det er næppe gået nogens næse forbi, at H. C. Andersen er født i byen. Den berømte eventyrforfatter har sit eget museum midt i byen, der blandt andet indbefatter hans barndomshjem i Munkemøllestræde.
Men Odense er meget mere end H.C. Andersen. Der er eksempelvis Odense Zoo, Kunstmuseum Brandts og frilandsmuseet Den Fynske Landsby.

Attraktioner

H. C. Andersens Hus

H.C. Andersen Hus i Odense viser nye sider af H.C. Andersens store forfatterskab. Det ambitiøse museum er tegnet af den japanske arkitekt Kengo Kuma. Museumsbyggeriet dækker 5.600 kvadratmeter og rummer et børnehus og et underjordisk museum. Det lille gule hjørnehus i Munkemøllestræde, H. C. Andersens fødehjem, er en del af det nye museum.

Odense Zoo

Odense ZOO er én af Fyns mest besøgte attraktioner. I haven kommer man tæt på dyrerene og kan opleve dem i afslappede omgivelser.
Haven er bygget op omkring en række miljøer, som er bygget, så de virker så naturlige som muligt. Zoo har omkring 130 forskellige arter. Blandt andet kan man i haven opleve noget så usædvanligt som søkøer.

Egeskov Slot


Egeskov Slot, der ligger midt på Fyn, er en af Nordeuropas fineste renæssancebygninger. I dag kan man komme helt tæt på slottet, der byder på en af Danmarks smukkeste haver, en stor legeplads og flere udstillinger – blandet andet en med veteranbiler og motorcykler.
https://egeskov.dk/

Bridgewalking

Bridgewalking er en oplevelse, der bringer dig tværs over Lillebælt og op i 60 meters højde på Den Gamle Lillebæltsbro. Turen går fra Middelfart til Fredericia, og den tager i alt et par timer.

Kunstmuseum Brandts

Den gamle klædefabrik Brandts i Odense er omdannet til Fyns største kunstmuseum. Brandts viser både klassisk, moderne og helt samtidig kunst.

 

Danmarks Jernbanemuseum

Midt i Odense ligger Danmarks Jernbanemuseum, der holder til i en gammel remisebygning. Der er 21 spor med ikoniske lokomotiver og vogne på museet.

Øhavsmuseet i Faaborg

Museet fokuserer især på istidslandskabets dannelse, landskabets kulturhistorie, samt kulturarven knyttet til købstadshistorie afsæt i Faaborg.
https://www.ohavsmuseet.dk/

Naturama i Svendborg

Hos Naturama kommer man tæt på dyr som elge, moskusokser, hvalskeletter og fugle i et naturteater med lys, lyd og film.