Sommerhuse i Strynø
Destination

Strynø

Strynø

Sommerhusudlejning i Strynø - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Strynø, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Den naturskønne, rolige og hyggelige Strynø er beliggende i det Sydfynske øhav mellem Tåsinge, Ærø og Langeland.

Generel

Den lille ø er 3 km lang og 2 km bred, og ligger ca. en halv times sejlads fra Rudkøbing på Langeland. Ved færge- og lystbådehavnen ligger den gamle, idylliske skipperby Strynø by med sine smalle gader og flere gadekær. Her kan I opleve en helt speciel atmosfære, som kun små øer kan byde på. Strynø indbyder til fred, ro, hygge og smukke naturoplevelser. Men ud over naturen byder Strynø også på en fredet mølle, en smuk kirke, en gammel smedje og et smakkecenter. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Strynø by.

Strande

Der kan bades fra kysten overalt på Strynø kyster, men øens bedste badested findes på sydsiden af havnen, hvor der også er opstillet en badebro. Strandene har overalt lavt vand og stenbund, dog findes der ved færgebroen en lille, kunstig anlagt sandstrand.

Natur

Strynø er en flad moræneø, og øens højeste punkt ligger kun 10 m.o.h. Strynø er præget af skov, marker og strandenge med et rigt fugleliv, som flere steder går helt ned til vandet. Øen er rig på damme og gadekær med hundredvis af frøer, hvis højlydte kvækken især om aftenen kan høres overalt. Desuden lever mange harer og fugle på øen. Strynø udgør, sammen med den tidligere beboede Strynø Kalv og græsningsholmene Grensholm, Bredholm, Græsholm, Vogterholm og Bondeholm vest og nordvest for øen, sin egen lille øgård.

Aktiviteter

Øen giver jer mulighed for at følge 2 afmærkede vandreruter, som leder jer forbi øens interessante steder og igennem det naturskønne landskab. Hos Smakkecentret kan I leje både cykler og smakkejoller. Ombord i en smakkejolle kan I opleve øhavet på egen hånd. For lystfiskere er der gode muligheder for fangst hele vejen langs øens kyster. På Langeland kan golfspillere afprøve den smukke 18-hullers golfbane hos Langelands Golf Klub ved Humble, 15 km fra Rudkøbing.

Attraktioner

Fra området omkring den nu fredede vindmølle Strynø Mølle fra 1832 er der en flot udsigt mod Ærø og de omkringliggende øer og småholme. På det maritime museum 'Øhavets Smakkecenter' på Strynø kan I bl.a. se Fyns største samling af de traditionelle smakkejoller. Centret udlejer desuden kopier af de originale smakkejoller og stedets naturvejleder informerer om området. Øens kro er indrettet i den gamle smedje, og det er stadig muligt at se både esse, ambolt og smedens værktøj i kroen. I Strynø Kirke, som er bygget i 1867, kan I i loftet se en lighed med loftet i Københavns hovedbanegård, da arkitekterne af de to bygninger er de samme.

Udflugtsmål

Der er dagligt flere afgange fra Strynø til Rudkøbing, hvor I kan få en dejlig dag i den 700 år gamle maleriske købstad, som har bevaret sine originale, smukke huse. Her finder I den gamle bydel, de idylliske små gader med toppede brosten, den hyggelige Rudkøbing Skudehavn samt Rudkøbing Trafikhavn. Langeland Museum i Rudkøbing udstiller oldtidssamlinger med bl.a. våben, rideudstyr, sølvmønter, glas, sølvtøj. I Rudkøbing finder I desuden følgende spændende seværdigheder: Rudkøbing Byhistoriske Arkiv, Det Gamle Apotek, Søfartsudstilling og Den Gamle Have, Skovsgård (et tyende-, vogn- og skovbrugsmuseum) samt Motorjagten Mjølner i Rudkøbing Havn. 11 km fra Rudkøbing ligger det røde Tranekær Slot. Slottet er højt beliggende på en bakke og med udsigt over byens gamle bindingsværkshuse. I slotsparken finder I 'Ticon', hvor kunstnere udstiller spændende naturkunst. Tranekær Slotsmuseum befinder sig i et gammelt bindingsværkshus. Den fredede Tranekær Slotsmølle fra 1846 er stadig i drift.