Sommerhuse i Bovense

Sommerhus i Bovense - dejlig ferie i grønne omgivelser

Midt mellem Kerteminde og Nyborg ligger det hyggelige sommerhusområde Bovense. Sommerhusene ligger i grønne omgivelser ud til Storebælt. Det fleste af sommerhusene har udsigt over vandet.

Generelt

Sommerhusområdet ved Bovense ligger fredeligt midt i naturen og med Storebælt som nærmeste nabo. Området er for dem, der ønsker en stille og uforstyrret ferie, men alligevel tæt på attraktionerne på H. C. Andersens fødeø og tæt på aktiviteterne i de nærliggende byer Kerteminde og Nyborg. Vandet og naturen indbyder til aktiviteter som vandring, lystfiskeri, badning og sejlads.

Stranden og naturen

Der er fin sandstrand hele vejen langs kysten mellem Kerteminde og Nyborg, således også ved Bovense. Vandet bliver langsomt dybt, så stranden er særdeles børnevenlig. Der er en badebro for dem, der vil hurtigere ud på det dybere vand.
Omkring Bovense er der marker, skove og så naturligvis Storebælt. Præsteskoven og Teglværksskoven ligger i retning af Nyborg. Skovene går helt ned til Storebæltskysten og der er flere gangstier, der fører gennem skovene og ned til vandet. Mod nord kan man besøge Lundsgaard Skove, hvor den 900 meter lange klint ”Lundgaards Klint” troner.

Udflugter

Der er gode mulighed for få en rigtig god smag i munden under besøget i Bovense. Ikke ret langt væk fra sommerhusområdet ligger en af Danmarks bedste vingårde, Stokkebye Vingård, der råder over 9.000 vinstokke. De første blev plantet i 2009. Som om det ikke var nok, sælger vingården også caviar, som kommer fra stør, der bliver opdrættet i Nordtyskland. De er så gode til at lave vin på vingården, at flere danske toprestauranter er blandt kunderne.
Går smagen mere i retning af øl, ligger Bryggeriet Refsvindinge i nabolaget. Det lille danske bryggeri er især kendt for sin Ale no. 16, der på et tidspunkt er kåret som den bedste øl i Danmark og den 3. bedste øl i verden.
Trækker bylivet er Nyborg godt sted at begynde. Byen er lidt af en skjult perle. Oprindeligt er byen i middelalderen opført som en fæstningsby af kongen. Gadenettet i den gamle del af byen, ser ud som dengang, og derfor er der en rigtig hyggelig stemning og atmosfære i bymidten. Nyborg har også gode restauranter og gode shoppingmuligheder.
Kerteminde nord for Bovense er også en perle. I Danmark er byen nok mest kendt fra revyvisen ”Min Amanda var fra Kerteminde”, som har kastet byens vartegn af sig: en granitstatue der forestiller en ung fiskerpige. Men Kerteminde er meget mere end Amanda. Det er en hyggelig by med mange gamle huse og et godt handelsliv. Fra havnen i Kerteminde kan man i sommerhalvåret onsdag og lørdag sejle til den øde Storebæltsø Romsø.
Lidt syd for Kerteminde ligger Lundsgaard gods, der udover at være et økologisk landbrug, de senere år er blevet forvandlet til et kulturelt fyrtårn, der står bag udstillinger og koncerter.
Odense, den fynske hovedstad, har alt hvad hjertet begærer, når det gælder kultur og shopping. Det er næppe gået nogens næse forbi, at H. C. Andersen er født i byen. Den berømte eventyrforfatter har sit eget museum midt i byen, der blandt andet indbefatter hans barndomshjem i Munkemøllestræde.
Men Odense er meget mere end H.C. Andersen. Der er eksempelvis Odense Zoo, Kunstmuseum Brandts og frilandsmuseet Den Fynske Landsby.

Attraktioner

Fjord&Bælt

Fjord&Bælt er en kombineret turistattraktion og forskningsinstitution ved Kerteminde. Her kan man komme helt tæt på den danske hval marsvinet, se på sæler, klappe fisk, ligesom der er masser af liv i akvarierne.

H. C. Andersens Hus

H.C. Andersen Hus i Odense viser nye sider af H.C. Andersens store forfatterskab. Det ambitiøse museum er tegnet af den japanske arkitekt Kengo Kuma. Museumsbyggeriet dækker 5.600 kvadratmeter og rummer et børnehus og et underjordisk museum. Det lille gule hjørnehus i Munkemøllestræde, H. C. Andersens fødehjem, er en del af det nye museum.

Odense Zoo

Odense ZOO er én af Fyns mest besøgte attraktioner. I haven kommer man tæt på dyrerene og kan opleve dem i afslappede omgivelser.
Haven er bygget op omkring en række miljøer, som er bygget, så de virker så naturlige som muligt. Zoo har omkring 130 forskellige arter. Blandt andet kan man i haven opleve noget så usædvanligt som søkøer.


Egeskov Slot

Egeskov Slot, der ligger midt på Fyn, er en af Nordeuropas fineste renæssancebygninger. I dag kan man komme helt tæt på slottet, der byder på en af Danmarks smukkeste haver, en stor legeplads og flere udstillinger – blandet andet en med veteranbiler og motorcykler.

Bridgewalking

Bridgewalking er en oplevelse, der bringer dig tværs over Lillebælt og op i 60 meters højde på Den Gamle Lillebæltsbro. Turen går fra Middelfart til Fredericia, og den tager i alt et par timer.

Kunstmuseum Brandts

Den gamle klædefabrik Brandts i Odense er omdannet til Fyns største kunstmuseum. Brandts viser både klassisk, moderne og helt samtidig kunst.

Danmarks Jernbanemuseum

Midt i Odense ligger Danmarks Jernbanemuseum, der holder til i en gammel remisebygning. Der er 21 spor med ikoniske lokomotiver og vogne på museet.

Øhavsmuseet i Faaborg

Museet fokuserer især på istidslandskabets dannelse, landskabets kulturhistorie, samt kulturarven knyttet til købstadshistorie afsæt i Faaborg.

Naturama i Svendborg

Hos Naturama kommer man tæt på dyr som elge, moskusokser, hvalskeletter og fugle i et naturteater med lys, lyd og film.

Vikingemuseet Ladby

Vikingemuseet Ladby ligger vest for Kerteminde på Fyn. På museet kan man se Ladbyskibet, der er den eneste, bevarede skibsbegravelse fra vikingetiden. Begravelsen menes at have fundet sted omkring år 925, hvor den døde vikingekonge blev begravet i selskab med sine hunde og heste.