Destination

Bovense

Sommerhusudlejning i Bovense - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Bovense, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Bovense er et hyggeligt og roligt ferieområde på Fyns østkyst - midt mellem Kerteminde og Nyborg. Her ligger sommerhusene i grønne omgivelser, lige bag stranden, og fra de fleste sommerhuse har I flot udsigt over Storebælt.

 

Generel

Sommerhusområdet ved Bovense er omgivet af rolige, fredelige og hyggelige naturomgivelser, og ligger lige ud mod Storebælt. Området henvender sig til jer, der gerne vil holde ferie i uforstyrrede omgivelser, og alligevel være tæt på seværdigheder og oplevelsesmuligheder. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Aunslev (4 km), men i både Kerteminde, 13 km mod nord, og i Nyborg, 11 km mod syd, finder I aktivitetsmuligheder, seværdigheder samt gode indkøbsmuligheder og spisesteder.

Strande

Der er fin sandbadestrand hele vejen langs kysten fra Kerteminde til Nyborg. Der er dels sand-, dels stenbund og vandet bliver kun langsomt dybt, hvilket gør strandene meget børnevenlige. Ved Bovense strand finder I desuden en badebro og en bådrampe.

Natur

Bovense er omgivet af åbne marker, skov og Storebælt. Teglværksskoven ligger mellem Bovense og Nyborg, helt ud til kysten, og flere gangstier fører direkte ned til vandet. Den rolige og hyggelige Christianslundskov ligger lige nord for Nyborg. Ligeledes kan I besøge den grønne og rekreative Grønnehave ved Rigstrup Strand mod nord. Lige syd for Kerteminde ligger Storskoven og den 900 m lange klint 'Lundsgård Klint', hvorfra I i klart vejr kan se helt til Sjællands kyst. Bag klinten ligger det dejlige skovområde med mange vandrestier og en høj 'Jomfruhøjen'. Nord for Kerteminde by ligger landtangen Hindsholm, som byder på en smuk og enestående natur med bl.a. Fynshoved, strande, bakker, maleriske landsbyer, store herregårde og flere fortidsminder. Ved Fyns Hoved er der pragtfulde natur og et rigt dyreliv.

Aktiviteter

Der findes flere naturskønt beliggende golfbaner på Fyn, og banen hos Sct. Knuds Golfklub, lige nord for Nyborg, som er en smuk park-/skovbane, er den nærmeste. For lystfiskere er der virkelig gode muligheder langs hele kysten på Østfyn. Der findes også flere Put & Take fiskeparker i området, og desuden er det muligt at komme på havfisketur med kutter fra både Kerteminde og Nyborg. Fra Kerteminde Havn kan I også sejle en tur ud til den naturskønne ø Romsø. Østfyn har sin egen cyklerute (nr. 40), som går fra Nyborg til Kerteminde langs Storebælt. Ruten fører jer igennem landsbyer, småskove, åbne landskaber og forbi et par herregårde. Nyborg Svømme- og Badeland har bl.a. flere bassiner, en 43 m lang vandrutchebane, vipper, børnebassin, sauna, spabad og motionscenter. I Nyborg kan I desuden bowle i Nyborg Bowling Center. I Kerteminde kan I spille tennis, petanque, minigolf og beachvolley, dykke og stå på vandski.

Attraktioner

Herregården Risinge har en hovedbygning i bindingsværk med et firkantet tårn med pyramideformet tag. Gården kan ses fra vejen, ca. 8 km nord for Bovense. Nyborg er en hyggelig by med gamle, nænsomt renoverede huse, volde, som indbyder til en vandretur, gode aktivitetstilbud og kulturelle seværdigheder (11 km). Den 1000 år gamle Kerteminde er en livlig og charmerende handelsby med fiskerihavn, en stor og hyggelig marina, seværdigheder og gallerier. Der er en helt speciel atmosfære i byens smalle gader og stræder med de farvestrålende små huse, de gamle købmandsgårde og de røde tage (13 km). I Fjord- & Bæltcentret i Kerteminde kan I opleve havets mysterier set med en dykkers øjne fra en 50 m lang undervandstunnel eller komme i kontakt med f.eks. marsvin fra den udendørs bro. Farvergården er oprindeligt en gammel købmandsgård fra 1630. Museet rummer bl.a. en bondestue og en borgerstue fra omkring 1850.

Udflugtsmål

Lindeskov ved Ørbæk indeholder 7 dysser og en jættestue fra bondestenalderen, bl.a. Danmarks længste langdysse (17 km). Viby på Hindsholm er en af de mest velbevarede landsbyer på Fyn med bl.a. bindingsværkshuse og en nyrenoveret mølle, som i sommerperioden er i drift (20 km). Det smukke Egeskov Slot ved Kværndrup betegnes som Europas bedst bevarede renæssance-vandborg. Her findes bl.a. smukke haveanlæg, en kæmpe labyring og flere museer (31 km). Besøg H.C. Andersens fødeby Odense; en moderne og stemningsfuld by med mange oplevelsesmuligheder i form af musik, kultur, teater og gøgl på byens torve (37 km). I Odense Zoo kan I bl.a. opleve en særlig chimpanse-afdeling og et stort Oceanium. Den Fynske Landsby ved Odense er et landbygningsmuseum, der viser et fynsk landsbymiljø omkring år 1850.
Sommerhuse i Bovense