Destination

Lohals

Sommerhusudlejning i Lohals - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Lohals, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Når I holder ferie i et sommerhus i den hyggelige havneby Lohals på Langelands østkyst, er I omgivet af skov, strand og en aktiv havn. Samtidig bor I tæt på mange af Langelands seværdigheder. Det familievenlige ferieområde Lohals er kendt for sommerhusudlejning.

Generel

Oplev livlig aktivitet og stille charme i Lohals, som er omgivet af grønne skove og indbydende sandstrande. Både byen og havnen byder på en dejlig atmosfære. I den stemningsfulde lystbådehavn kan I spise, nyde synet af de mange skibe og købe friskfanget fisk med hjem. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Lohals, som ud over butikker og spisesteder også indeholder et safarimuseum og et naturcenter. Når I holder ferie i Lohals kan I bade, gå ture i skoven, cykle, sejle, fiske og besøge nogle af Langelands mange spændende seværdigheder. Mange kunstnere har bosat sig på Langeland, og I kan besøge dem i deres gallerier og værksteder overalt på øen. Den nærmeste større by er Rudkøbing, Langelands 'hovedstad', som ligger 29 km mod syd. Her kan I shoppe og gå på sightseeing i den gamle, velbevarede købstad.

Strande

Umiddelbart nord for Lohals kan I bade ved den brede, hvide sandstrand med sandbund og Blåt Flag, som ligger lige ud for 'Troldeskoven'. Hver sommer opstilles en badebro på stedet. Stranden er meget velegnet til badning, solbadning og strandaktiviteter af enhver slags.

Natur

Lohals er omgivet af hav, grønne områder og bøgeskove. Lige nord for Lohals ligger 'Troldeskoven', som er en fredet naturskov med flere skovsøer, og bag byen finder I de smukke skovområder Skiften, Pebermosen og Vojremosen. Her kan I gå ture og nyde skovenes stilhed. Mod syd ligger den lille hundeskov Vestrevænge, hvor hundene kan løbe frit omkring. Skovene Øster- og Vester Prisskov samt Øster- og Vester Stigtehave adskiller Lohals fra byen Hov mod nord. Hov er den mest skovrige del af Langeland og det naturskønne landskab er meget kuperet her. Afmærkede ruter fører jer gennem skovene forbi historiske steder med bl.a. volde og terrasser. På vestkysten, ud for Hov, ligger den 14 m høje Frankeklint. På østsiden, ud for Hov, ligger Hov Fyr. Naturen på Langeland er præget af dejlige strande, skove, marker og naturskønne landskaber, der er velegnet til cykel- og vandreture.

Aktiviteter

Lystfiskere har gode betingelser her, da det er muligt at fange havørreder direkte fra kysten. Der arrangeres også fisketure på havet med kutter fra Lohals havn. Har I lyst til at sejle ud på egen hånd, kan I leje motorbåde og joller i Lohals. Ved Tranekær finder I desuden fiskeparken Spodsbjerg Lystfiskersø (22 km). Det nordlige Langeland er pga. de mange skove et ideelt feriested for naturelskere, der gerne vil opleve øen til fods eller på cykel. Tag evt. også cyklen med på færgen fra Lohals til Lundeborg på Fyn. Ved Humble på Sydlangeland (41 km) kan golfspillere afprøve Langlands Golf Klubs bane. Der er også mulighed for at spille på den smukke golfbane ved Svendborg (46 km). Har I mod på at dykke, kan I besøge Dykkercenter Langeland i Rudkøbing. Den årligt tilbagevendende musikfestival 'Langelandsfestival' finder sted i juli måned.

Attraktioner

Det tidligere tilholdssted for skovens folk 'Hollænderhuset' er i dag indrettet som natur- og informationscenter (2 km). Det røde Tranekær Slot (22 km) er højt beliggende på en bakke og med udsigt over byens gamle bindingsværkshuse. I slotsparken finder I 'Ticon', hvor kunstnere udstiller spændende naturkunst. På souvenier-museet Souvenariet ved slottet kan I opleve nye og gamle souvenirs fra hele verden. Den fredede Tranekær Slotsmølle fra 1846 er stadig i drift, og når vinden er rigtig, males der økologisk korn. Ved Mølles findes også et museum for vindkraft og vindmøllens udvikling. Tobaksladen ved Tranekær blev brugt til at tørre tobaksblade i under 2. verdenskrig. Laden er renoveret i oprindelig stil, og der er gratis adgang hertil.

Udflugtsmål

Besøg den 700 år gamle købstad Rudkøbing, som har bevaret sine originale, smukke huse. Her finder I den gamle bydel, de idylliske små gader med toppede brosten, den hyggelige Rudkøbing Skudehavn samt Rudkøbing Trafikhavn. Langeland Museum i Rudkøbing udstiller oldtidssamlinger med bl.a. våben, rideudstyr, sølvmønter, glas og sølvtøj. I Rudkøbing finder I desuden disse spændende seværdigheder: Rudkøbing Byhistoriske Arkiv, Det Gamle Apotek, Søfartsudstilling og Den Gamle Have, Skovsgård (et tyende-, vogn- og skovbrugsmuseum) samt Motorjagten Mjølner i Rudkøbing Havn (29 km). Det tidligere militæranlæg Langelandsfortet ved Bagenkop fungerer i dag som museum, og her kan I opleve kanonerne, bunkerne og en udstilling om Den Kolde Krig (50 km).
Sommerhuse i Lohals