Destination

Herslev, Lindelse

Sommerhusudlejning i Herslev, Lindelse - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Herslev, Lindelse, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Fred og ro i den dejlige, langelandske natur.

Generel

Ferieområdet Herslev, Lindelse er beliggende ud til den idylliske bugt Lindelse Nor ved Langelands østkyst, ca. 8 km syd for Rudkøbing. Området byder på 3 stendysser - bl.a. Herslev Stenen, Lindelse Mølle - en fredet, hollandsk vindmølle med galleri, Lindelse Kro fra 1798 samt den kønne Lindelse Kirke fra 1100-tallet, som er beliggende på en bakketop. Herslev, Lindelse er et dejligt, roligt feriested for især naturelskere, lystfiskere, fugle-entusiaster og kulturelt interesserede. Fra området er der kun få km til skønne badestrande, smukke naturområder, en golfbane, en fiskepark samt byer med stemningsfyldte havne, forretninger, restauranter, gallerier, aktivitetsmuligheder og seværdigheder.

Strande

Da Herslev, Lindelse er beliggende ved et lavvandet nor med mange fugle, kan det ikke anbefales at bade lige her. Dog finder I flere dejlige badestrande i nærheden. Tæt ved havnen i Rudkøbing ligger den børnevenlige sandstrand Bellevue Strand. Her kan I bade, solbade og dyrke diverse strand- og vandsportsaktiviteter. Stranden er afskærmet af en lille, bevokset skrænt og høje træer (8 km). Ristinge Strand på Sydlangeland er en af Danmarks bedste badestrande med klitter, rent vand og Blåt Flag. Den brede, sydvendte og knap 10 km lange badestrand med hvidt sand er meget børnevenlig, da vandet er roligt og lavt (11 km mod syd).

Natur

Herslev, Lindelse er omgivet af Lindelse Nor, marker og naturområder. Ved Lindelse Nor kan I opleve flere fredede områder, der er udlagt som fuglereservater. Inderst i Lindelse Nor kan I besøge 'Kværnen' - en naturskøn moræneø med bakker, fyrretræer, tjørnebuske og et rigt fugleliv. Longelse Bondegårdsskov, 7 km mod nordøst, er en såkaldt 'urørt skov', hvor træerne får lov at ældes. Skoven fremtræder i dag som en 'rigtig' naturskov med et rigt fugleliv. I den østlige del af skoven kan I opleve de 250-årige ege med stammer på op til en meters tykkelse. På Langeland kan I opleve de karakteristiske Hatbakker, som blev dannet under sidste istid. Hatbakkerne består af 690 enkeltstående bakker, som ligger på en række, og strækker sig over hele Syd- og Østlangeland. Ved Nordenbro og Næbbeskov findes nogle specielt flotte eksemplarer.

Aktiviteter

I Herslev, Lindelse-området kan I bade, vandre, cykle, ride, studere fugle, sejle, gå på opdagelse blandt de mange gravhøje osv. Lystfiskere har gode betingelser i området, da der kan fiskes i Lindelse Nor, fra en jolle på havet eller i en af Langelands Put & Take fiskeparker, f.eks. den 20.000 m2 store Spodsbjerg Lystfiskersø, som er et dejligt udflugtsmål for hele familien. Der arrangeres desuden fisketure på havet fra Rudkøbing Havn (8 km) eller Spodsbjerg Havn (9 km). Langelands Golf Klub ved Tryggelev byder på en 60 ha stor, udfordrende, 18-hullers golfbane med søer og bunkers. Banen er smukt beliggende i de langelandske Hatbakker (9 km). Foruden de sportslige aktiviteter, kan I også tage ud og besøge nogle af de lokale kunstnere og dem arbejde i deres atelier.

Attraktioner

Ved Humble finder I den velbevarede langdysse 'Kong Humbles Grav', som består af 77 store randsten (6 km). Få km fra Humble ligger herregården Skovsgaard, hvor der er indrettet flere museer, bl.a. et hestevognmuseum og et tyendemuseum, der viser en udstilling om vilkårene og dagligdagen for gårdens tjenestefolk. Den 700 år gamle købstad Rudkøbing er Langelands største by, og her kan I bl.a. opleve de originale, gamle og smukke huse, Langeland Museum, som udstiller en oldtidssamling, Det Gamle Apotek med museum og have, Søfartsudstillingen, Den Gamle Have samt Motorjagten Mjølner i Rudkøbing Havn (8 km). Galleri Langeland ved Spodsbjerg er samlingssted for 30 af Langelands kunstnere og her udstilles et udvalg af lokalt kunst og kunsthåndværk (9 km).

Udflugtsmål

Tobaksladen i Stengade Skov blev brugt til tørring af tobaksblade under 2. verdenskrig. Laden er renoveret i oprindelig stil, og der er gratis adgang hertil (12 km). Besøg Tranekær, som er kendetegnet af gamle bindingsværkshuse og kendt for sit smukke, røde slot, slotshaven og slotsmøllen. Det smukke, røde Tranekær Slot er Langelands største herregård. Slottet er højt beliggende på en bakke og med udsigt over byen. Slotsparken er en af Danmarks største parker med mange sjældne træer, og området 'Ticon', hvor kunstnere udstiller spændende naturkunst. Tranekær Slotsmuseum befinder sig i et gammelt bindingsværkshus overfor slottet. På souvenir-museet Souvenariet ved Tranekær Slot kan I opleve nye og gamle souvenirs fra hele verden (13 km). Det tidligere militæranlæg Langelandsfortet ved Bagenkop fungerer i dag som museum, og her kan I opleve kanoner, bunkers og en udstilling om Den Kolde Krig (17 km).
Sommerhuse i Herslev, Lindelse