Sommerhuse i Herslev, Lindelse

Sommerhusudlejning i Herslev, Lindelse - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Herslev, Lindelse, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Der er fred, ro og smuk natur ved Herslev, Lindelse, der ligger lidt syd for Rudkøbing på Langeland.

Generelt

Centralt på Langeland ligger Herslev, Lindelse.  Det lavvandede Lindelse Nor med de mange fugle ligger mod vest, mens der er omkring 8 kilometer op til Langslangs største by, Rudkøbing. Herslev, Lindelse

ligger midt i den frodige langelandske natur med udsigt til åbne marker og skov. Herfra er der ikke langt til de gode strande eller til de smukke og spændende steder på øen.

Stranden og naturen

Det kan ikke anbefales at bade i det lavvandede Lindelse Nor. Men der er fine, børnevenlige stande i nærheden. Ved Rudkøbing ligger den lille Bellevue Strand, mens badeanstalten ligger lige ved siden af. Bliver det for småt kan man tage til den gode sandstrand ved Ristinge Strand på Sydlangeland eller vælge en af Langelands mange andre gode strande på øst- eller vestkysten.

Herslev, Lindelse ligger lige ved Lindelse Nor, der er en cirka 3 kilometer dyb indskæring i den vestlige del af Langeland lige syd for Rudkøbing.  I gamle dage var området vinterhavn for Rudkøbings flåde af skonnerter. I dag er det en del af det store fuglebeskyttelsesområde i Det Sydfynske Øhav. Der er et godt stisystem, der leder besøgende rundt i området.

Også ved Herslev, Lindelse støder man på de karakteristisk hatbakker, som der er over 1000 af på Langeland. Bakkerne er efterladenskaber fra istiden, og de ligger spredt ud over Langeland i i otte-ti parallelle rækker i nord-sydgående retning.

Longelse Bondeskov, der ligger mod nordøst er en ”urørt skov”. Der er ikke blevet fældet træer i skoven siden 1940, og når et træ falder, får det lov at ligge.

På den nordlige del af Langeland er der flere fine skovområder, hvor man kan være så heldig at støde på et af de sjældne sorte egern, mens landskabet på den sydlige del af øen er mere kuperet.

Aktivitetsmulighederne er mange på Langeland og ved Herslev, Lidelse. Man kan fiske, windsurfe, dykke, bade, vandre cykle og spille golf.

Udflugter

Den største by på Langeland er Rudkøbing. Den over 700 år gamle købstad har bevaret mange af de gamle huse, og i den historiske del af byen er små gader med brosten. Der er flere spisesteder i Rudkøbing og et godt museum med fokus på Langelands fortid.

I Rudkøbing finder man også en udstilling om det berømte bysbarn, opdageren af elektromagnetismen H.C. Ørsted. Bag udstillingen står H. C. Ørstedselskabet, der fortæller om Ørsteds liv, hans familie og hans mange opdagelser. På udstillingen er det muligt selv at eksperimentere med elektromagnetisme. 

Tranekær og Tranekær Slot hænger uløseligt sammen. Når landsbyen ser ud som den gør, hænger det sammen med lensgreve Frederik Ahlefeldt-Laurvig, med tilnavnet Generalen, der døde i 1832. Han var en mand med ambitioner og visioner. Han var inspireret af slotsbyer længere nede i Europa, og han indrettede derfor Tranekær med kønne, ensartede huse, ligesom han byggede et teater ved ridebanen og åbnede en sukkerfabrik.

Nord for kirken i Humble ligger gravhøjen Kong Humble Grav. Den er 4000 år gammel og består af 70 randsten, en stor langhøj og en kæmpehøj på toppen.

Ristinge med den hyggelige havn og Ristinge Klint. Ristinge Havn er den mindste på Langeland – og formentlig den hyggeligste. Ristinge Klint er et imponerende syn. Den er 2 kilometer lang og på det højeste sted rejser den sig 28 meter i vejret.

På Klintens højeste punkt ligger en af Langelands flotteste dysser, der blev bygget i bondestenalderen.

Det lille vådområde Ristinge Nor ligger på den nordlige kyst på Ristinge Hale og er en vigtig lokation for vadefugle. Lidt syd for Ristinge ligger Tryggelev Nor, der er et af de mest fuglerige vådområder i Danmark.

Ved Ristinge Nor ligger et andet fortidsminde, en langdysse med 4 kamre.

Et andet af øens fortidsminder er Hulbjerg Jættestue nær Bagenkop, hvor man kan kravle ind i gravkammeret.

På den sydlige del af Langeland ligger Langelandsfortet, der blev opført under den kolde krig i 50’erne. Fra fortet skulle man stå for den militære kommando over samt overvågningen af Østersøområdet. Langelandsfortet blev nedlagt i 1993 og har i dag en række permanente udstillinger og skiftende særudstillinger. Eksempelvis kan man på fortet se det sovjetiske kampfly MiG-23. Man kan også se det studie, Danmarks Radio skulle sende fra, hvis 3. Verdenskrig var brudt ud.

Bagenkop har ”Fiskeriets Hus”, hvor man i en simulator kan få lov at sejle en fiskekutter gennem Bagenkop Havn. Fiskeriets Hus fortæller fiskeriets historie, og hvordan erhvervet har udviklet sig frem til i dag.

Der er broforbindelse fra Langeland til Tåsinge, som derfor er et oplagt mål for en udflugt. Romantiske sjæle kan besøge Sixtens Sparre og Elvira Madigans gravsted på Landet Kirkegård. Eller smutte forbi det meget smukke Valdemars Slot, der er et af landets største private slotsanlæg. Det er for tiden lukket for offentligheden. Og fra Tåsinge er der ikke langt til hovedstaden i det Sydfynske Øhav, Svendborg.

Attraktioner:

Koldkrigsmuseum Langelandsfort

Langelandsfortet er i dag omdannet til et koldkrigsmuseum.  Den permanente udstilling fortæller historien om dengang verden var delt op i to. Udstillingen fortæller også, hvor stor den militære trussel var fra de gamle østlande.

Langelands Museum

Langelands Museum udstiller fund og genstande fra oldtiden op til nyere tid. Alle genstandene er fra museets arbejdsområde, som er Langeland og Strynø. Blandt andet kan man høre om en af verdenshistoriens første tandbehandlinger. For 3000 år siden blev en tand boret med et drilbor med flintesten.

Skovsgaard Museer

Skovsgaard Gods, der ligger på Sydlangeland, har to faste udstillinger samt skiftende kunstudstillinger. Den ene faste udstilling fortæller, hvordan godsejerne og hvordan tjenestefolkene levede deres liv.

I en af de gamle stalde udstiller ”Foreningen Langelands Traktor- og Maskinsamling” maskiner, som tidligere blev brugt i landbruget.

Tobaksladen

Mellem Tranekær og Rudkøbing ligger en tobakstørrelade, der er en af de få bevarede tørrelader fra 2. verdenskrig, hvor danske landmænd slog sig på avl af tobak.