Destination

Stoense

Sommerhusudlejning i Stoense - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Stoense, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Hvis I vil opleve Langelands smukke natur og interessante seværdigheder, er det oplagt at holde ferie i et sommerhus i Stoense på Langelands nordvestkyst. Stoense er et roligt og familievenligt sommerhusområde med en god beliggenhed - lige ud til stranden.

Generel

Landsbyen Stoense ligger på vestkysten i den nordlige ende af den smukke ø Langeland. Stoense Strand er et dejligt sommerhusområde i rolige og naturskønne omgivelser, tæt ved strand og skov. Der er mange aktivitetsmuligheder og seværdigheder i området, som er beliggende ca. 5 km syd for Lohals, hvor den livlige aktivitet og stille charme kan opleves i byens lystbådehavn. I et sommerhus i Stoense kan I rigtigt slappe af, men også få spændende oplevelser sammen. Mange kunstnere har valgt at bosætte sig her på øen, og gallerier og værksteder kan besøges overalt på øen. Der er indkøbsmuligheder i Stoense by. I Stoense kan I finde et sommerhus, hvor I må medbringe jeres hund.

Strande

Stranden ved Stoense er en dejlig, børnevenlig strand med sand, græs og lavt vand. Umiddelbart nord for Lohals findes en bred, hvid sandstrand og lige bagved ligger 'Troldeskoven'.

Natur

Naturen på Langeland er præget af dejlige strande, skove, marker og naturskønne landskaber, der er velegnet til cykel- og vandreture. På spidsen af Langeland ligger Hov, som er omgivet af kuperet landskab med skov. En afmærket rute fører jer gennem skoven forbi historiske steder. Ved Hov finder I også Franke Klint med fyret og Hov Plantage med de gamle sorte sommerhuse fra før 1920. På Langeland findes der meget skov, og nogle steder vokser bøgen helt ud til kysten. På denne skovrige ø er der en stor bestand af rådyr.

Aktiviteter

Sommerhusudlejning i Stoense giver mulighed for at prøve en lang række spændende aktiviteter. På Langeland kan I sejle, windsurfe, dykke, spille golf, fiske, vandre og cykle. Et ideelt sted for naturelskere, der gerne vil opleve øen til fods eller på cykel. Lystfiskere har gode betingelser her, da det er muligt at fange havørreder direkte fra kysten. Der arrangeres også fisketure på havet fra Lohals havn. Der findes desuden en golfbane samt et dykkercenter på Langeland. Tag evt. cyklen med på færgen fra Lohals til Lundeborg på Fyn. Den årligt tilbagevendende festival 'Langelandsfestival' finder sted i juli måned.

Attraktioner

På jeres ferie i Stoense er der mange interessante seværdigheder at besøge. I Stoense findes en kirke og et par kunstgallerier. Lohals ligger 6 km nord for Stoense og har egen havn med både fisker- og lystbåde. Oplev byens Safarimuseum med jagttrofæer fra alverdens lande. 8 km nord for Stoense ligger Hov fyr. 12 km syd for Stoense ligger det røde Tranekær Slot. Slottet er højt beliggende på en bakke og med udsigt over byens gamle bindingsværkshuse. I slotsparken finder I 'Ticon', hvor kunstnere udstiller spændende naturkunst. Tranekær Slotsmuseum befinder sig i et gammelt bindingsværkshus. Den fredede Tranekær Slotsmølle fra 1846 er stadig i drift, og når vinden er rigtig, males der økologisk korn. Ved Mølles findes også et museum for vindkraft og vindmøllens udvikling. Tobaksladen ved Tranekær blev brugt til at tørre tobaksblade i under 2. verdenskrig. Laden er renoveret i oprindelig stil, og der er gratis adgang hertil.

Udflugtsmål

Den 700 år gamle købstad Rudkøbing er Langelands største by, og her kan I opleve de originale, gamle og smukke huse. Langeland Museum i Rudkøbing udstiller oldtidssamlinger med bl.a. våben, rideudstyr, sølvmønter, glas, sølvtøj.
Sommerhuse i Stoense