Destination

Magleby

Fyn - Danmarks grønne hjerte

Tag i sommerhus på Fyn og oplev en fortryllende verden af hyggelige landsbyer, frodig natur og livlige havnemiljøer.

Fyn byder med sine mange slotte og herregårde på helt specielle ferieoplevelser. Så snart I forlader motorvejen, fornemmer I straks den atmosfære og idyl, der kendetegner Fyn.

Tag i sommerhus på Fyn og få på opdagelse i øens frodige natur. Her er masser af vand, kilometervis af strande, skrænter, klitter, øhav og havne. Inde i landet kan I opleve grønne områder med skove, åer og historiske gravhøje og langdysser.

Generel

Sommerhusene i Magleby på Langeland er fredeligt beliggende i landlige omgivelser. Området byder på en dejlig natur med fuglereservater, klinter, bakker, skove og flere gode og børnevenlige badestranden samt mange kulturelle seværdigheder i form af gravhøje, stendysser og jættestuer. Naturelskere, lystfiskere, golfspillere og historisk interesserede vil befinde sig godt i disse omgivelser. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i lokalområdet, men ønsker I et større udvalg af forretninger og tilbud, kan I besøge Langelands 'hovedstad' Rudkøbing, som ligger 22 km herfra.

Strande

I dette område kan I vælge mellem flere dejlige badestrande. Ristinge Strand er en af Langelands bedste badestrande med klitter og rent vand. Den brede, sydvendte badestrand med hvidt sand er meget børnevenlig, da vandet er roligt og lavt. Denne strand er også meget velegnet til windsurfing og her finder I også det Blå Flag (10 km). Langelands (og ligeledes en af Danmarks) bedste sandstrande findes ved Hesselbjerg, ca. 10 km fra Magleby. Hesselbjerg Strand har fint sand, klitter og lavt, roligt vand, som gør stranden meget børnevenlig. Stranden har desuden Blåt Flag. Bukkemose Strand, som ligger på østkysten ud for Humble, er en fin og fredelig sandstrand. Her er gode bademuligheder og masser af plads til udfoldelse (12 km).

Natur

Det store fredede fuglereservat Tryggelev Nor ligger på vestkysten af Langeland, 6 km nordøst for Magleby. Her finder I, ud over et utal af afmærkede vandre- og cykelstier, også en del bronzealderhøje (6 km). Dovns Klint er Langelands sydligste punkt og et yndet udflugtsmål. Her findes ligeledes et rigt fugleliv (6 km). Humble Skov, lige vest for byen Humble, er det dejligt sted at vandre (ca. 9 km). Fra stranden ved Ristinge er der via et stisystem adgang til den imponerende, 20 m høje Ristinge Klint, hvorfra I har flot udsigt over området og ø-havet (12 km). Ristinge Nor er det lille vådområde med lavt vand på den nordlige kyst på Ristinge Hale. Stedet er en vigtig rastelokalitet for vadefugle. Hatbakkerne består af 690 enkeltstående bakker, som ligger på en række, og strækker sig over hele Syd- og Østlangeland. Ved Nordenbro og Næbbeskov findes nogle specielt flotte eksemplarer. Langeland er overalt præget af skønne skove med afmærkede vandreruter.

Aktiviteter

Der er mulighed for at fiske langs hele kysten samt i områdets Put & Take fiskesøer, bl.a. den skønt beliggende Langelands lystfiskersø ved Tryggelev (6 km). Kysten ud for Ristinge Klint, ved Keldsnor Fyr og ved Dovns Klint er populære fiskesteder. Der arrangeres desuden havfiskeriture med kutter fra Humble. Langslands Golf Klubs bane, en smukt beliggende 18-hullers golfbane med udsigt over Langelandsbæltet og Hatbakkerne, ligger 6 km fra Magleby. Gode naturoplevelser venter langs de mange afmærkede vandre- og cykelruter i området. I Surf Center Langeland ved Humble finder I vandaktiviteter for hele familien. Her er der mulighed for at dykke, snorkle, prøve bananbåde eller at sejle i kano og kajak.

Attraktioner

Det tidligere militæranlæg Langelandsfortet øst for Bagenkop fungerer i dag som museum, og her kan I opleve kanonerne, bunkerne og en udstilling om Den Kolde Krig (2 km). Fra Keldsnor Fyr på sydøstkysten af Langeland har I en flot udsigt over Keldsnor og øens sydspids (5 km). Bagenkop, Langelands sydligste by, er en gammel, hyggelig fiskerby og et dejligt ferieområde. Atmosfæren er god i den gamle by Bagenkop. Især om sommeren kan I opleve den livlige og behagelige feriestemning når lystbådene ligger til i byens lille lystbådehavn. Her findes flere spisesteder samt petanquebaner. Bagenkop er Langelands førende fiskerby og når kutterne vender hjem fra havet, kan I købe friske fisk på den gamle fiskerihavn (5 km). Et af øens oldtidsminder er den velbevarede Hulbjerg Jættestue ved Bagenkop. Her er det muligt at kravle ind i det gamle gravkammer, men husk lommelygten. Ved Humble ligger den velbevarede langdysse 'Kong Humbles Grav', som består af 77 store randsten (8 km).

Udflugtsmål

Ristinge Havn er en lille, hyggelig fiskeri- og jollehavn med masser af miljø. Her kan I hver dag købe friskfanget fisk (11 km). Ved Ristinge Klint kan I på en høj se en gammel stendysse. Nord for Humble ligger herregården Skovsgaard, hvor der er indrettet flere museer, bl.a. et vognmuseum med hestevogne samt et tyendemuseum, der viser en udstilling om herregårdens tjenestefolk (13 km). Besøg den 700 år gamle købstad Rudkøbing, som har bevaret sine originale, smukke huse. Her finder I den gamle bydel, de idylliske små gader med toppede brosten, den hyggelige Rudkøbing Skudehavn samt Rudkøbing Trafikhavn (22 km). I byen finder I også: Langeland Museum med oldtidssamlinger, Rudkøbing Byhistoriske Arkiv, Det Gamle Apotek og Søfartsudstillingen. Ved det røde Tranekær Slot (29 km) finder I også slotsparken 'Ticon' med naturkunst, Tranekær Slotsmuseum, Souvenariet og den fredede Tranekær Slotsmølle. Oplev også 'Tom Knudsens Safarimuseum' med jagttrofæer fra alverdens lande i Tranekær.
Sommerhuse i Magleby