Destination

Kerteminde

Sommerhusudlejning i Kerteminde - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Kerteminde, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Hold ferie i den charmerende, fynske by Kerteminde, som ligger ud til Kerteminde Fjord og Kerteminde Bugt. Når I lejer et sommerhus eller en ferielejlighed i Kerteminde, er I omgivet af skøn strand, stor lystbådehavn, skøn natur og hyggeligt bymiljø med smukke bygninger og seværdigheder for hele familien.

Generel

Den 1000 år gamle Kerteminde er en livlig handelsby med en aktiv fiskerihavn, en stor og hyggelig marina, charmerende, sammenbyggede huse samt spændende forretninger, spisesteder og seværdigheder. Der er en helt speciel atmosfære i byens smalle gader og stræder med de farvestrålende små huse, de gamle købmandsgårde og de røde tage. Byen er omgivet af den blide fjord på den ene side og det åbne Storebælt på den anden. Sommerhusområdet ved Kerteminde er omgivet af et dejligt landskab med beplantninger.

Strande

Kertemindes badestrande ligger både syd og nord for havnen. Der er sandbund og stranden er meget børnevenlig. Vandet er meget rent, og der flages med Blåt Flag. Nordstranden er den mest besøgte strand. Ved begge strande er der badebro, iskiosk, toiletter og p-plads. Området er velegnet for windsurfing.

Natur

Fugleinteresserede kan følge de mange fugleflokke over fjorden. Gæs, ænder og svaner besøger ofte fjorden ud for Kerteminde. Tæt ved Kerteminde kan I går tur i den smukke skov Lundsgårdsskoven. Nord for Kerteminde by ligger landtangen Hindsholm, som byder på en smuk og enestående natur med bl.a. Fynshoved, strande, bakker, maleriske landsbyer, store herregårde og flere fortidsminder. Ved Fyns Hoved er der pragtfulde natur og et rigt dyreliv. Øen Romsø i Storebælt er også et besøg værd. Den naturhistorisk perle tilbyder bl.a. en vild, tæt natur med en stor bestand af dådyr.

Aktiviteter

I Kerteminde kan I spille tennis, petanque og minigolf, stå på vandski, dykke og spille beach-volley. Indenfor 25 km fra Kerteminde findes der 3 golfbaner: Sct. Knuds Golfklub i Nyborg, Odense Eventyr Golf og Odense Golfklub. Der er mange, gode lystfiskerpladser langs kysten omkring Kerteminde. I kan også fiske fra den sydlige stenmole ved havnen. Desuden er det muligt at tage på havfiskeri med kutter fra Kerteminde. Hindsholm er med sin skønne natur og mange seværdigheder et dejligt område at cykel i, og desuden er der ligeledes gode fiskemuligheder her. Fra Kerteminde Havn kan I tage på sejltur til naturskønne Romsø eller på fjordsejlads og marsvinsafari. Hver sommer kan I deltage i en stemningsfuld kirsebærfestival i Kerteminde med musik, fynske specialiteter og fakkeloptog.

Attraktioner

I Fjord- & Bæltcentret i Kerteminde kan I opleve havets mysterier set med en dykkers øjne fra en 50 m lang undervandstunnel eller komme i kontakt med sæler og marsvin fra den udendørs bro. Farvergården er oprindeligt en gammel købmandsgård fra 1630. Museet rummer bl.a. en bondestue og en borgerstue fra omkring 1850. Ved siden af den stadig aktive mølle Svanemøllen kan I, på Johannes Larsens Museet, se kunstværker af Johannes Larsen og andre fynske malere. På Vikingemuseet Ladby i Kerteminde kan I opleve vikingefund og en gravhøj med det gamle vikingeskib Ladbyskibet. Viby på Hindsholm er en af de mest velbevarede landsbyer på Fyn med bl.a. bindingsværkshuse og en nyrenoveret mølle, som i sommerperioden er i drift (7 km). Omkring Kerteminde findes flere godser og herregårde.

Udflugtsmål

Besøg H.C. Andersens fødeby Odense; en moderne og stemningsfuld by med mange oplevelsesmuligheder i form af musik, kultur, teater, gøgl på byens torve, gågader, caféer, restauranter og værtshuse. (20 km) I Odense Zoo kan I bl.a. opleve en særlig chimpanseafdeling og et stort Oceanium. Den Fynske Landsby ved Odense er et landbygningsmuseum, der viser et fynsk landsbymiljø omkring år 1850. Det smukke Egeskov Slot betegnes som Europas bedst bevarede renæssance-vandborg. Her findes bl.a. smukke haveanlæg, en kæmpe labyring og flere museer. (40 km).
Sommerhuse i Kerteminde