Sommerhuse i Gudbjerg
Destination

Gudbjerg

Gudbjerg

Sommerhusudlejning i Gudbjerg - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Gudbjerg, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Gudbjerg er beliggende 9 km inde i landet bag Lundeborg på Fyns sydøstkyst, og omgivet af idyllisk natur.

Generel

Den lille landsby Gudbjerg ligger i et roligt og naturskønt landskab i et skønt hjørne af Fyn. Området er rigt på badestrande, dejlige naturområder, slotte, herregårde og kulturminder. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Gudme, og kun 13 km herfra ligger Svendborg, som byder på et utal af forretninger, spisesteder, aktiviteter og seværdigheder for hele familien.

Strande

Der findes flere dejlige badestrande langs Fyns sydøstkyst, og bl.a. ved Lundeborg (9 km), Hesselager (10 km) og Elsehoved (11 km) finder I gode og børnevenlige sandstrande og klart vand. Ved Lundeborg Strand, en af Fyns bedste badestrande, er der desuden badebro.

Natur

I den lille skov Gudbjerglund, lige ved Gudbjerg, kan I bl.a. opleve 4 langdysser fra fra bondestenalderen, 3500-3100 f.Kr. I Nyhaveskoven, 7 km mod øst, kan I, udover smuk natur, også se 5 små jættestuer. I den naturskønne Vejstrup Ådal ligger også den idylliske Vejstrup Vandmølle (9 km). Landskabet mellem Gudbjerg og kysten er karakteriseret af en fantastisk og frodig natur med skove, enge og marker.

Aktiviteter

Lystfiskere kan fiske langs hele Østfyns kyst, og der er samtidig virkelig gode fiskemuligheder i Stokkebækken, som er et meget fiskerigt vandløb mellem Gudbjerg og Vormark. Derudover kan I tage på fisketur med en kutter på Storebælt fra Lundeborg. Den nærmeste golfbane er Svendborg Golfklub med 18 huller. Banen er smukt beliggende, og der er udsigt over det Sydfynske øhav fra banens højeste punkter. Der er flere vandre- og cykelruter i det dejlige landskab mellem byen og kysten, samt langs kysten. Det er muligt at leje cykler på turistinformationen i Lundeborg.

Attraktioner

På Broholm Gods, en af landets ældste herregårde, udstilles en spændende oldtidssamling, som består af 70.000 flint- og stensage samt bronze- og jerngenstande, fundet på Broholms marker (5 km). Hesselager Kirke er bemærkelsesværdig med sine halvbueformede gavle. Samme udsmykning ses på det smukke Hesselagergård Gods, som er omgivet at vand (8 km). 9 km mod syd ligger Vejstrup med den idylliske Vejstrup Vandmølle og Vejstrup Ådal. Det lille fiskerleje Lundeborg har en dejlig strand samt en mindre lystbåde- og fiskerihavn med et charmerende miljø. Her er det muligt at købe fisk direkte fra fiskerbådene (9 km). Det smukke Egeskov Slot betegnes som Europas bedst bevarede renæssance-vandborg. På stedet finder I også park, labyrint, legeskov og hele fem museer. Hestevogne, biler og fly er nogle af udstillingsgenstandene (10 km).

Udflugtsmål

Besøg Svendborg som har bevaret sin gamle bykerne med smalle krogede gader, torve og gårdmiljøer. Og med præg af byens historie, som går helt tilbage til den tidlige middelalder. Der er masser af kulturelle oplevelser, gode indkøbsmuligheder og utallige spisesteder (13 km). I Fjord- & Bælt centret i Kerteminde kan I komme i kontakt med f.eks. marsvin fra den udendørs bro eller fra den lange undervandstunnel (37 km). Besøg H.C. Andersens fødeby Odense; en moderne og stemningsfuld by med mange oplevelsesmuligheder i form af musik, teater, gøgl på byens torve, gågader, caféer, restauranter og værtshuse (39 km). Den Fynske Landsby ved Odense er et landbygningsmuseum, der viser et fynsk landsbymiljø omkring år 1850.