Sommerhuse i Svanninge
Destination

Svanninge

Svanninge

Sommerhusudlejning i Svanninge - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Svanninge, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Svanninge ligger ved de naturskønne Svanninge Bakker på Sydfyn, 3 km nord for Fåborg.

Generel

Sommerhusområdet ved Svanninge ligger i et af Fyns smukkeste områder, Svanninge Bakker, med en enestående udsigt over vidtstrakte områder og med Lillebælt i horisonten. Naturen, der omgiver Svanninge, er præget af dejlige skovområder, søer, fine badestrande og et fuglereservat. Svanninge ligger centralt placeret på Fyn, og derfor er der kort afstand til større byer, aktiviteter og seværdigheder for hele familien. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området, men blot 3 km herfra ligger den gamle, hyggelige købstad Fåborg, hvor I finder et livligt handelsliv, små hyggelige gader, mange kunsthåndværkere, flere kulturelle seværdigheder samt gode spisesteder.

Strande

Da Svanninge ligger et par km inde i landet, findes der ingen strand direkte ved sommerhusområdet, men kun få km herfra findes flere, gode og børnevenlige badestrande. Fælles for alle disse strande er, at der er virkelig gode forhold for windsurfere her. Klinten Strand i Fåborg er en rigtig dejlig sandstrand med sandbund, dybt vand og Blåt Flag (ca. 3 km). Hesseløje Strand ved Fåborg har fint sand, lavt vand og sand-/stenbund. Med sit lave vand er stranden meget børnevenlig (ca. 3 km). Strandholmen ved Faldsled by er en børnevenlig sand- og stenstrand med lavt vand (7 km). En lignende strand findes ved Bøjden, men her er stranden længere (10 km). Sinebjerg Strand er også en god og børnevenlig badestrand, og her kan I leje både og kajakker (8 km mod syd). Ved området 'Knold' ved Dyreborg finder I en strand med dejligt sand, friskt og dybt vand samt en badebro (9 km).

Natur

Svanninge Bakker, også kaldt 'De Fynske Alper', ligger lige nord for Fåborg. Området er et smukt og kuperet skovlandskab med lyngklædte bakker og et net af cykel- og vandrestier. Her findes desuden et udsigtstårn med en udstilling om Svanninge Bakker. Sollerup Skov, et par km nord for Svanninge, ligger i et naturskønt og kuperet terræn. Naturområdet Trebjerg ved Håstrup har Fyns 3. højeste punkt, som rager 128 meter op over havet, og 'Dronningeruten' fører jer derop (8 km). I Dyreborg Skov mod øst kan I se dådyr, og ellers nyde den dejlige natur og specielle stemning (9 km). Nørre Sø ved byen Korinth er omkranset af skov, og en ca. 6 km lang sti fører jer hele vejen rundt om søen (9 km). Det fredede Bøjden Nor er et fuglereservat, hvor omkring 50 forskellige fuglearter kan observeres. Langs strandengene går en afmærket vandresti, og fra et observationsskjul har I mulighed for at opleve fuglelivet på nært hold (10 km).

Aktiviteter

Golfspillere har mulighed for at afprøve banen hos Fåborg Golfklub, som er en af Danmarks smukkest beliggende baner med 18 udfordrende huller. Banen ligger ved Dalkildegaard i den nordlige del af Svanninge Bakker. Egnen er meget naturskøn og indbyder til cykel- og traveture langs de mange stier. Ønsker I at sejle på Lillebælt, kan I i Sinebjerg, 9 km mod syd, leje både- og kajakker. Der er gode betingelser for windsurfing hele vejen langs Horne Lands kyst. Området er ideelt for lystfiskere, da mulighederne for kystfiskeri er virkelige gode langs hele kysten på Horne Land på grund af det fiskerige vand. I kan også tage på havfiskeri med kutter fra Fåborg. I Fåborg kan I spille tennis i naturskønne omgivelser, spille petanque og minigolf samt benytte byens svømmehal med bl.a. varmtvandsbassin, sauna og solarium. Fra Bøjden går færgen til Fynshav på Als og fra Fåborg kan I tage med færgen til øerne Ærø, Avernakø, Lyø og Bjørnø.

Attraktioner

Grubbe Mølle ved Svanninge er en nyrestaureret hollandsk vind- og vandmølle i drift. Her males stadig korn og der informeres om arbejdet og historien bag møllen. I den gamle købstad Fåborg kan I opleve den hyggelige stemning og besøge nogle af byens mange seværdigheder, som f.eks. den smukke købmandsgård 'Den Voigtske Gård', resterne en fæstning fra middelalderen, Blomsterhaven Strandlyst, Fåborg Arrests fængselsudstilling, Fåborg Miniby, Fåborg Byhistoriske Arkiv og Fåborg Museum for Fynsk Malerkunst (3 km). På det nærliggende Hvedholm Slot findes en vinkælder og en butik med kunsthåndværk (4 km). Kaleko Vandmølle ved Fåborg er Danmarks ældste fungerende vandmølle, som ligger meget naturskønt i sine oprindelige omgivelser (6 km). I Horne findes Fyns eneste rundkirke, der er bygget som befæstningskirke omkring år 1100 (6 km).

Udflugtsmål

På det smukke Egeskov Slot ved Kværndrup findes bl.a. smukke haveanlæg, en kæmpe labyrint og flere museer (23 km). Frydenlund Fuglepark ved Tommerup er en dejlig naturpark med 700 fugle fra hele verden, vandhuller og volierer (30 km). Fun Park Fyn i Aarup er vandland, bondegårdsdyr samt diverse forlystelser for hele familien. Når entréen er betalt kan alle forlystelser frit benyttes (37 km). Besøg H.C. Andersens fødeby Odense; en moderne og stemningsfuld by med mange oplevelsesmuligheder i form af musik, teater, gøgl på byens torve, gågader, caféer, restauranter og værtshuse (37 km). I Odense Zoo kan I bl.a. opleve en særlig chimpanseafdeling og et stort Oceanium. Den Fynske Landsby ved Odense er et landbygningsmuseum, der viser et fynsk landsbymiljø omkring år 1850. Danmarks Jernbanemuseum er et stort museum med leg, teknik, oplevelser, opdagelser og nostalgi.