Sommerhuse i Hasmark

Nordøst Fyn Hasmark

Sommerhus i Hasmark - dejlig ferie i ved børnevenlig strand

Hasmark er en af de skønneste og mest børnevenlige strande på Nordfyn. Her er feriestemning hver dag i det dejlige sommerhusområde.
Generelt
Den lille landsby Hasmark har lagt navn til sommerhusområdet, der ligger lige ud til den nordfynske Kattegatkyst. De nærmeste større byer er Otterup, der ligger sydvest for Hasmark, og Bogense der ligger vest for Hasmark. For over 100 år siden åbnede frøken Johanne Karoline Nielsen et badehotel, Hotel Kattegat. Det betød at odenseanerne fik øje på området, der blev både populært og mondænt hos byboerne. Efterhånden kom campingplads og sommerhuse til, og stedet udviklede sig til det ferieområde, det er i dag.

Stranden og naturen

Hasmark Strand er en af bedste og mest populære strande på Nordfyn. Det er en børnevenlig og lavvandet sandstrand, der samtidig er bred og har god plads til både leg og løb. Stranden er også handicapvenlig, og det er muligt at låne en badekørestol i receptionen ved First Camp Hasmark Strand. Tæt på stranden ligger Hasmark Strandoase, hvor der er brusere, legeplads, samt bord og bænke.
Nordfyn er præget af opdyrkede marker, skov samt flade landskaber. Området er godt til cykelture og vandreture.

Udflugter

Hasmark var i tidernes morgen en hovedgård, der blevet lagt under godset Hofmansgave, der også ejer Enebærodde. Hofmansgave ligger der stadig, men som udgangspunkt er der ikke offentlig adgang til stedet. Parken med skitsemuseum og Kartoffelmuseum er der derimod offentlig adgang til hele året. Hofmansgave ligger ved de lavvandede områder ved indsejlingen til Odense Fjord. Til fods eller på cykel er der adgang til den naturmæssigt interessant Enebærodde, der ligger lige vest for indsejlingen til fjorden.
Otterup, der er den største by på Nordfyn, har et godt shoppingmiljø med mange specialbutikker. Den gamle stationsby har også en spændende historie, hvor vikingerne spillede en stor rolle. Den største vikingegravplads med 50 grave er fundet ved Otterup. Vikingerne kaldte byen for Ottorp. Otterup Lystbådehavn ligger seks kilometer fra byen. Det er en af Danmarks smukkeste naturhavne, hvor det er oplagt at gå en tur eller prøve at fange krabber i det klare vand.
Bogense der ligger knap 30 kilometer fra Hasmark er også et oplagt udflugtsmål. Det er en af Danmarks smukkeste købstæder med historiske huse, restauranter, havnemiljø og et godt handelsliv.
Odense, den fynske hovedstad, har alt hvad hjertet begærer, når det gælder kultur og shopping. Det er næppe gået nogens næse forbi, at H. C. Andersen er født i byen. Den berømte eventyrforfatter har sit eget museum midt i byen, der blandt andet indbefatter hans barndomshjem i Munkemøllestræde.
Men Odense er meget mere end H.C. Andersen. Der er eksempelvis Odense Zoo, Kunstmuseum Brandts og frilandsmuseet Den Fynske Landsby.

Attraktioner

Fjord&Bælt

Fjord&Bælt er en kombineret turistattraktion og forskningsinstitution ved Kerteminde. Her kan man komme helt tæt på den danske hval marsvinet, se på sæler, klappe fisk, ligesom der er masser af liv i akvarierne.

H. C. Andersens Hus

H.C. Andersen Hus i Odense viser nye sider af H.C. Andersens store forfatterskab. Det ambitiøse museum er tegnet af den japanske arkitekt Kengo Kuma. Museumsbyggeriet dækker 5.600 kvadratmeter og rummer et børnehus og et underjordisk museum. Det lille gule hjørnehus i Munkemøllestræde, H. C. Andersens fødehjem, er en del af det nye museum.

Odense Zoo

Odense ZOO er én af Fyns mest besøgte attraktioner. I haven kommer man tæt på dyrerene og kan opleve dem i afslappede omgivelser.
Haven er bygget op omkring en række miljøer, som er bygget, så de virker så naturlige som muligt. Zoo har omkring 130 forskellige arter. Blandt andet kan man i haven opleve noget så usædvanligt som søkøer.


Egeskov Slot

Egeskov Slot, der ligger midt på Fyn, er en af Nordeuropas fineste renæssancebygninger. I dag kan man komme helt tæt på slottet, der byder på en af Danmarks smukkeste haver, en stor legeplads og flere udstillinger – blandet andet en med veteranbiler og motorcykler.

Bridgewalking

Bridgewalking er en oplevelse, der bringer dig tværs over Lillebælt og op i 60 meters højde på Den Gamle Lillebæltsbro. Turen går fra Middelfart til Fredericia, og den tager i alt et par timer.

Kunstmuseum Brandts

Den gamle klædefabrik Brandts i Odense er omdannet til Fyns største kunstmuseum. Brandts viser både klassisk, moderne og helt samtidig kunst.

Danmarks Jernbanemuseum

Midt i Odense ligger Danmarks Jernbanemuseum, der holder til i en gammel remisebygning. Der er 21 spor med ikoniske lokomotiver og vogne på museet.

Øhavsmuseet i Faaborg

Museet fokuserer især på istidslandskabets dannelse, landskabets kulturhistorie, samt kulturarven knyttet til købstadshistorie afsæt i Faaborg.

Naturama i Svendborg

Hos Naturama kommer man tæt på dyr som elge, moskusokser, hvalskeletter og fugle i et naturteater med lys, lyd og film.

Vikingemuseet Ladby

Vikingemuseet Ladby ligger vest for Kerteminde på Fyn. På museet kan man se Ladbyskibet, der er den eneste, bevarede skibsbegravelse fra vikingetiden. Begravelsen menes at have fundet sted omkring år 925, hvor den døde vikingekonge blev begravet i selskab med sine hunde og heste.