Sommerhuse i Varbjerg Strand
Destination

Varbjerg Strand

Varbjerg Strand

Sommerhusudlejning i Varbjerg Strand - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Varbjerg Strand, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Det familievenlige ferieområde Varbjerg Strand ligger i Båring Vig på Nordvestfyn, mellem Bogense og Middelfart.

Generel

Storåen udløber ved Varbjerg Strand og ved udløbet er der anlagt en lille, idyllisk bådehavn. Ferieområdet ligger roligt og naturskønt mellem strand, skov og marker - et ideelt sted for naturelskere og lystfiskere. Med udsigt over vandet ligger restauranten 'Varbjerghus', og der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Brenderup og i landsbyen Båring, som ligger et par km inde i landet bag sommerhusområdet. Ellers er der gode indkøbsmuligheder og mange spisesteder i de charmerende byer Middelfart (18 km) og Bogense (19 km).

Strande

Varbjerg Strand er ligesom de nærliggende strande, Båring Strand og Bro Strand, en dejlig sandbadestrand med Blåt Flag. Stranden er meget børnevenlig, da vandet er stille og lavt. Der er badebroen ved stranden, som gør det muligt at springe i vandet. Farvandet i Båring Vig er desuden et godt sted at surfe. Det er også muligt at sejle ud fra stranden i en lille båd. Ved stranden ligger den lille, hyggelige restaurant Varbjerghus.

Natur

Vest for Varbjerg Strand går Båring Skov helt ned til vandet. I skoven findes der flere afmærkede vandrestier. Rundt om skoven er naturen præget af kyst og marker. Langesøskovene er et populært udflugtsmål og her finder I godset og søen med samme navn, Langesø, samt et lille kapel, hvor brudepar ynder at indgå ægteskab. Det er muligt at vandre rundt om den 1200 m lange sø.

Aktiviteter

Der er gode fiskemuligheder langs kysten ved Varbjerg Strand. Ligeledes på havet, ombord på en fiskekutter, eller i en lejet båd, er der gode fangstmuligheder. Desuden findes der flere Put&Take fiskesøer i området. Fra Bogense er det muligt at tage med på en dagstur til øerne Endelave, Tunø og Samsø. Lige omkring Varbjerg Strand findes et 40 km langt net af naturskønne cykelruter. Golfspillere kan afprøve banen hos Golfklubben Lillebælt i Middelfart.

Attraktioner

Landsbyen Bro, som fremstår med det oprindelige gadenet og gamle, smukke bindingsværkshuse, er et besøg værd (5 km). Hos Den Gamle Smedie i Skåstrup kan I se de håndlavede lysestager, som bliver lavet på stedet (11 km). En gravhøj (Rundhøj) fra oldtiden kan opleves i skovområdet Nyhaven ved Skåstrup. Det naturskønt beliggende museum Kunstgården i Skovby udstiller dansk og international kunst, kunsthåndværk og brugskunst (13 km). Hindsgavn Slot og Slotspark i Middelfart ligger lige ud til Lillebælt, og er omgivet af skov. Besøg den smukke park med de mange sjældne træer og buske. I Kongebroskoven ved Middelfart kan I besøge en dyrepark (18 km). Det smukke, hvide Wedellsborg Slot med Slotspark ligger i Husby, og her er der ligeledes adgang til parken med dådyr, søer samt sjældne træer og planter (18 km). Harridslevgård ved Bogense er et spændende renæssanceslot med Danmarks største privatejede riddersal (19 km).

Udflugtsmål

I Middelfart kan I opleve de hyggelige fortorvscaféer, lystbådehavnen, museerne og de mange spændende butikker. Byen er naturskønt beliggende ud til Lillebælt og omkranset af skov (18 km). Bogense er med sit købstadsmiljø, sine gamle torve, krogede gader, fine købmandsgårde og mange bindingsværkshuse samt den maleriske havn og Fyns største marina bestemt et besøg værd. Følg evt. den hyggelige bybæk, der snor sig smukt gennem Bogense (19 km). Den fredede ø Æbleø ligger ud for Bogense. Øen har en helt speciel natur, som kan opleves langs den 7 km lange vandrerute, der fører jer øen rundt. I Odense Zoo kan I møde pattedyr, insekter, fugle, fisk, padder og krybdyr. En alsidig dyreverden venter jer (43 km). Den Fynske Landsby ved Odense er et landbygningsmuseum, der viser et fynsk landsbymiljø omkring år 1850.