Sommerhuse i Avernakø
Destination

Avernakø

Avernakø

Sommerhusudlejning på Avernakø - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus på Avernakø, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Når I holder ferie i et sommerhus på Avernakø får I fred og ro, skøn natur og afslappende ø-stemning

Generel

Den uspolerede og meget naturskønne Avernakø er ca. 6 km2 stor og ligger i det Sydfynske Øhav, kun en sejltur på omkring en halv time fra Fåborg. Avernakø består af 2 øer, Avernak og Korshavn, som er forbundet med en dæmning. Her finder I velbeliggende sommerhuse, hyggelig ø-stemning, fred, ro og uspoleret natur. Avernakø er specielt kendt for sin bestand af den sjældne klokkefrø, sine mange gode fiskepladser langs kysten, sine majtræer, sin majstang samt sine oldtidsfund. I 1685 fandt øboerne 6 guldskåle med soltegn, som i dag er udstillet på Nationalmuseet. På Avernakø finder I 2 hyggelige lystbådehavne, en velassorteret dagligvarebutik, et spisested og flere seværdigheder. En ferie i sommerhus på Avernakø er ideel for lystfiskere, naturelskere og alle, som ønsker at komme helt ned i gear!

Strande

Ved Nakke Odde, helt mod øst, finder I en bred og børnevenlig sandstrand. Ved Revkrogen, syd for Nakke Odde finder I endnu en sandstrand, men her bliver vandet hurtigt dybt. Derudover kan I bade ved Munke Strand, på nordkysten af Avernak, som er en børnevenlig badestrand. Ved færge- og lystbådehavnen finder I også en rigtig fin sandstrand med en badebro.

Natur

Avernakøs største attraktion er den kuperede og smukke natur med et rigt dyre- og fugleliv. Naturen er uspoleret, meget kuperet og kendetegnet af marker, moser, småskove og strandenge. Mange steder kan I nyde udsigten over havet fra de høje bakker. Nyd også den smukke natur i vådområderne ved Hovedsøen nær færgehavnen. Øen er specielt kendt for sin sjældne klokkefrø, som holder til i vandhuller og gadekær. Lige nu er bestanden på ca. 150 stk. Hør den kvække i sommermånederne. Derudover kan I opleve mange fasaner og harer her. Ved Avernak Hoved, lige syd for sandstranden og lystbådehavnen, finder I et yngleområde for fugle, som er lukket for besøgende i yngleperioden, fra 1. marts til 15. juli. På Avernakø kan I opleve interessante fugle som tårnfalke og rørhøge.

Aktiviteter

Når I holder ferie i et sommerhus på Avernakø, kan I være aktive i de uspolerede naturomgivelser. Øens 19 km kyststrækning byder på mange gode fiskepladser, hvor I kan fange fisk som havørred, torsk, hornfisk og fladfisk. I kan fiske året rundt, men går I efter havørreder, er fiskeriet bedst forår og efterår. Naturen indbyder desuden til vandre- og cykeltur i den unikke natur. På Avernakøs hjemmeside, tom693.wix.com/avernak, kan I finde et kort samt forslag til vandreruter på øen. På Avernakø kan I nyde synet af det sjældne majtræ. Og I kan se en majstang, som ud over her kun findes på Strynø, og som er samlingspunkt for øens beboere hver pinselørdag.

Attraktioner

De 6 guldskåle med soltegn, som blev fundet på Avernakø i 1685, er i dag udstillet på Nationalmuseet. Men I kan se kopier af de kendte oldtidsfund i Avernakø Kirke, som stammer helt tilbage fra år 1536. Kirken er åben hver dag året rundt. Gårdbutikken Avernakø Geder er indrettet i den gamle skole, og her kan I købe produkter fra geder og kaniner samt stentøjskar, skeer af gedehorn, syltetøj, saft og meget mere. I Korshavns gamle røgeri kan I købe lækre røgede fisk til frokostbordet. Avernakø byder desuden på talrige naturseværdigheder, som fx et fredet fugleområde.

Udflugtsmål

Når I bor i sommerhus på Avernakø, kan I sejle gratis med færgen til den nærliggende Lyø, som ligesom Avernakø er en idyllisk, lille naturperle i det Sydfynske Øhav. Her kan I fx se en spændende udstilling hos Lyø Maritime Museum. I forbindelse med jeres ferie i sommerhus på Avernakø, kommer I automatisk til Faaborg. Tag jer lidt tid til at udforske denne hyggelig, sydfynske by. Faaborg byder på et idyllisk købstadsmiljø med brostensbelagte gader, smukke, skæve byhuse, gamle købmandsgårde og en livlig havn. Oplev seværdigheder som Fåborg Arrests fængselsudstilling, Fåborg Miniby , Fåborg Museum for Fynsk Malerkunst, den smukke købmandsgård ’Den Voigtske Gård’ Herregården Brahetrolleborg og Hvedholm Slot her. Derudover finder I gode shoppemuligheder og mange spisesteder i Fåborg.