Destination

Bøjden

Sommerhusudlejning i Bøjden - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Bøjden, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Bøjden ligger på Horne Land ved den sydfynske kyst, med udsigt til Helnæs og det Sydfynske Øhav.

Generel

Sommerhusområdet ved Bøjden ligger i et smukt og roligt naturlandskab, omgivet af Lillebælt, fine badestrande, de mange småøer, små havnebyer, et fuglereservat og dejlig, frodig natur. Fra kysten og de fleste sommerhuse i området er der udsigt over Lillebælt og mod Helnæs, Als og Sønderjylland. Bøjden er centralt beliggende i forhold til aktiviteter, seværdigheder, dejlige naturområder og større byer, og er et helt ideelt feriemål for børnefamilier, lystfiskere og naturelskere. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området, men blot 10 km herfra ligger den gamle, hyggelige købstad Fåborg, hvor I finder et livligt handelsliv, små hyggelige gader, mange kunsthåndværkere, flere kulturelle seværdigheder samt gode spisesteder. Fra Bøjden afgår der flere gange dagligt færge til Fynshav på Als.

Strande

Bøjden Strand er en dejlig badestrand med både sten og groft sand. Vandet er lavt og derfor er stranden meget børnevenlig. Ved Bøjden Strand er der gode forhold for windsurfere. Lige bag stranden ligger et naturreservatet Bøjden Nor. Sinebjerg Strand, et par km mod øst, er ligeledes en god og børnevenlig badestrand, og her kan I leje både og kajakker. Ved området 'Knold' ved Dyreborg, ca. 11 km øst for Bøjden, finder I en strand med dejligt sand, friskt og dybt vand samt en badebro.

Natur

Det fredede Bøjden Nor er et fuglereservat, hvor omkring 50 forskellige fuglearter kan observeres. Langs strandengene går en afmærket vandresti, og fra et observationsskjul har I mulighed for at opleve fuglelivet på nært hold. Her findes desuden plancher, som fortæller om fuglene på stedet. Ved sjældne lejligheder kan I herfra se Østersøens hval, marsvinet, på dens vej gennem Lillebælt. Landskabet på halvøen Horne Land er generelt bakket, åbent og omkranset af vand. I Dyreborg Skov mod øst kan I se dådyr, og ellers nyde den dejlige natur og specielle stemning. Svanninge Bakker, også kaldt 'De Fynske Alper', ligger lige nord for Fåborg. Området er et smukt og kuperet skovterræn med lyngklædte bakker og har desuden et net af cykel- og vandrestier. Sollerup Skov, 5 km nord for Fåborg, ligger i et naturskønt og kuperet terræn. Naturområdet Trebjerg ved Håstrup har Fyns 3. højeste punkt, som rager 128 meter op over havet, og 'Dronningeruten' fører jer derop (15 km fra Bøjden).

Aktiviteter

Området er ideelt for lystfiskere, da mulighederne for kystfiskeri er virkelige gode langs hele kysten på Horne Land på grund af det fiskerige vand. I kan også tage på havfiskeri med kutter fra Fåborg. Ønsker I at sejle på Lillebælt, kan I i Sinebjerg, 10 km mod sydøst, leje både- og kajakker. Der er gode betingelser for windsurfing hele vejen langs Horne Lands kyst. Golfspillere har mulighed for at afprøve banen hos Fåborg Golfklub, som er en af Danmarks smukkest beliggende baner med 18 udfordrende huller. Banen ligger ved Dalkildegaard i den nordlige del af Svanninge Bakker. Egnen er meget naturskøn og indbyder til cykel- og traveture langs de mange stier. I Fåborg kan I spille tennis i naturskønne omgivelser, spille petanque og minigolf samt benytte byens svømmehal med bl.a. varmtvandsbassin, sauna og solarium. Fra Bøjden går færgen til Fynshav på Als og fra Fåborg kan I tage med færgen til øerne Ærø, Avernakø, Lyø og Bjørnø.

Attraktioner

I Horne findes Fyns eneste rundkirke, der er bygget som befæstningskirke omkring år 1100 (5 km). På det nærliggende Hvedholm Slot findes en vinkælder og en butik med kunsthåndværk (7 km). Grubbe Mølle ved Svanninge er en nyrestaureret hollandsk vind- og vandmølle i drift. Her males stadig korn og der informeres om arbejdet og historien bag møllen (8 km). Langs kysten på Horne Land kan I opleve mange små og stemningsfyldte fiskelejer. Bl.a. er Dyreborg et lille, idyllisk fiskerleje med flere huse fra 17-1800 tallet. Byen er omgivet af en skov med smukke dådyr (11 km). Kaleko Vandmølle ved Fåborg er Danmarks ældste fungerende vandmølle, som ligger meget naturskønt i sine oprindelige omgivelser (12 km). I flere af skovene i området kan I opleve gamle, velbevarede stenaldergravhøje, stendysser og jættestuer.

Udflugtsmål

I den gamle købstad Fåborg kan I opleve den hyggelige stemning og besøge nogle af byens mange seværdigheder, som f.eks. den smukke købmandsgård 'Den Voigtske Gård', resterne en fæstning fra middelalderen, Blomsterhaven Strandlyst, Fåborg Arrests fængselsudstilling, Fåborg Miniby, Fåborg Byhistoriske Arkiv og Fåborg Museum for Fynsk Malerkunst (10 km). På det smukke Egeskov Slot ved Kværndrup findes bl.a. smukke haveanlæg, en kæmpe labyrint og flere museer (30 km). Frydenlund Fuglepark ved Tommerup er en dejlig naturpark med 700 fugle fra hele verden, vandhuller og volierer (39 km). Besøg H.C. Andersens fødeby Odense; en moderne og stemningsfuld by med mange oplevelsesmuligheder i form af musik, teater, gøgl og kultur (46 km).
Sommerhuse i Bøjden