Sommerhuse i Sandager Næs

Sommerhus på Sandager Næs - ferie midt i naturen

Dejlig sommerhusferie midt i naturen ved Sandager Næs og alligevel tæt på de mange oplevelser, Fyn har at byde på.

Generelt

På det vestlige Fyn, direkte ud til Lillebælt ligger Sandager Næs. Sommerhusområdet ligger fredeligt i naturskønne omgivelser. Et ideelt sted for dem, der vil fiske, vandre, cykle, bade eller bare nyde naturen. Der er ikke ret langt til den vestfynske købstad Assens eller til Middelfart lidt længere mod nord.

Det lavvandede Emtekær Nor, der ligger lige nord for Sandager Næs er velegnet til paddle board, kajak, kano og andre aktiviteter ved vandet.

Stranden og naturen

Sandagernæs Strand ligger ud til Lillebælt med udsigt til Bågø. Det er en lavvandet børnevenlig, der har sin egen badebadebro. Stranden er omkring 200 m lang og mellem 10 m og 25 m bred. Fra stranden er der også udsigt til fuglerige moseområde Emtekær Nor.

Sandager er omgivet af natur. Krengerupskovene ved Glamsbjerg har afmærkede vandreruter, Helnæs der ligger ca. 28 km syd for Sandager er forbundet med Vestfyn med en smal dæmning. Naturen på halvøen er smuk og varieret med både flade og bakkede områder.

 

Udflugter nær Sandager Næs

Den gamle fynske købstad Assens er et oplagt udflugtsmål.  Den gamle bykerne er velbevaret og der er meget at opleve på en spadseretur gennem byen.

Museum Vestfyn fordeler sig over tre adresser i Assens. Her kan man blandt meget andet høre om byens store søhelt Peter Willemoes, der udmærkede sig under Slaget på Reden under krigen mod englænderne i 1801.

I Assens er der mulighed for at prøve noget så specielt som at leje en skinnecykel og køre på den, nedlagte jernbanestrækning helt til Tommerup, hvis kræfterne rækker.

Området omkring Sandager Næs er som resten af Fyn velforsynet med slotte og herregårde. Det gælder for eksempel Wedellsborg, Erholm, Rugaard, Krengerup, Brahesborg, Hagenskov og Sandholt. Der er ikke offentlig adgang til dem alle, men man kan altid tage et kik fra vejkanten.

Middelfart nord for Sandager Næs er en af Danmarks hyggeligste købstæder.  Her er der mulighed for at prøve en gåtur på den gamle Lillebæltsbro eller at komme på hvalsafari i Lillebælt. Man kan også spadsere en tur i byens dyrepark og være næsten sikker på at komme tæt på en hjort.

Odense, den fynske hovedstad, har alt hvad hjertet begærer, når det gælder kultur og shopping. Det er næppe gået nogens næse forbi, at H. C. Andersen er født i byen.  Den berømte eventyrforfatter har sit eget museum midt i byen, der blandt andet indbefatter hans barndomshjem i Munkemøllestræde.

Men Odense er meget mere end H.C. Andersen. Der er eksempelvis Odense Zoo, Kunstmuseum Brandts og frilandsmuseet Den Fynske Landsby.

Attraktioner

H. C. Andersens Hus

H.C. Andersen Hus i Odense viser nye sider af H.C. Andersens store forfatterskab. Det ambitiøse museum er tegnet af den japanske arkitekt Kengo Kuma. Museumsbyggeriet dækker 5.600 kvadratmeter og rummer et børnehus og et underjordisk museum. Det lille gule hjørnehus i Munkemøllestræde, H. C. Andersens fødehjem, er en del af det nye museum.

 

Odense Zoo

Odense ZOO er én af Fyns mest besøgte attraktioner. I haven kommer man tæt på dyrerene og kan opleve dem i afslappede omgivelser.

Haven er bygget op omkring en række miljøer, som er bygget, så de virker så naturlige som muligt. Zoo har omkring 130 forskellige arter. Blandt andet kan man i haven opleve noget så usædvanligt som søkøer.

 

CLAY Keramikmuseum Danmark 

Keramikmuseet ved Middelfart er et af de førende museer for keramisk kunst, kunsthåndværk og design i Europa. Her kan man opleve alt fra særudstillinger med eksperimenterende samtidskeramik til historiske udstilling af porcelæn, fajance og stentøj.

 

Egeskov Slot                                                                                           

Slottet, der ligger nord for Svendborg er en af Europas bedst bevarede vandborge. Slottet har noget for hele familien. Her er udstillinger af veteranbiler, en legeskov, en smuk have og en stor labyrint. Grevefamilien, der ejer stedet, bor stadig på slottet, men det er muligt at komme indenfor og gå gennem de imponerende sale.