Sommerhuse i Hov, Langeland
Destination

Hov, Langeland

Hov, Langeland

Sommerhusudlejning i Hov, Langeland - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Hov, Langeland, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Ferieområdet Hov ligger på Langelands nordspids og er derfor omgivet af vand på 3 sider. Hov byder på skøn natur, klart badevand og hyggelige sommerhuse i grønne omgivelser. Lej et sommerhus i Hov på Langeland, hvis I ønsker at holde ferie i fredelige og naturskønne omgivelser.

Generel

Hov er Langelands svar på Skagen. Øen ender i en lille spids ude i vandet, og to farvande mødes. Herfra er der en herlig udsigt til Storebæltsbroen, Fyns kyst og Sjælland. Sommerhusområdet ved Hov ligger i rolige og naturskønne omgivelser, tæt ved strand og skov. På vestsiden af Hov ligger Frankeklint, en 14 m høj klint, samt et fyr. På østsiden af Hov ligger Hov Fyr. På nordkysten ligger de 2 dejlige badestrande, adskilt af Hov Plantage. Området er kendetegnet af flere gamle 3-længede gårde. Der er indkøbsmuligheder og spisesteder i Lohals, hvor I også kan opleve den livlige aktivitet og stille charme i byens lystbådehavn (3 km).

Strande

Hele vejen rundt om Langelands nordspids er der dejlige, rene badestrande. Hov Strand og Nordstranden er nok Langelands mest kendte badestrande med find sand og rent vand. På vestsiden findes en bred, hvid sandstrand og lige bagved ligger 'Troldeskoven'.

Natur

Hov er den mest skovrige del af Langeland og det naturskønne landskab er meget kuperet her. Mellem de 2 strande på Hovs norkyst ligger den gamle Hov Plantage med de gamle, sorte sommerhuse fra før 1920. Frankeklint på vestsiden af Hov er en 14 m høj klint, og her er der også placeret et fyr. Skovene Øster- og Vester Prisskov samt Øster- og Vester Stigtehave adskiller Hov fra Lohals. En afmærket rute fører jer gennem skovene forbi historiske steder. På denne skovrige ø er der en stor bestand af rådyr.

Aktiviteter

Den dejlige, skovrige og kuperede natur indbyder til vandre- og cykelture i området. For lystfiskere er der gode muligheder for kystfiskeri hele vejen langs kysten omkring Hov. Der arrangeres desuden fisketure på havet fra Lohals Havn. Ved Tranekær ligger også en fiskepark Spodsbjerg Lystfiskersø. Fra Lohals sejler en færge til Lundeborg på Fyn. Tag evt. cyklen med på en dagstur. Ved Humble (45 km) finder I Langlands Golf Klub. Der er også mulighed for at besøge den smukke golf bane ved Svendborg (50 km). Den årligt tilbagevendende festival 'Langelandsfestival' finder sted i juli måned.

Attraktioner

I skovene Østre og Vestre Stigtehave kan I stadig se rester af volde og terrasser fra jernalderen. Lohals ligger 3 km syd for Hov og har egen havn med både fisker- og lystbåde. Oplev byens Safarimuseum med jagttrofæer fra alverdens lande. I Stoense findes en kirke og et par kunstgallerier. 19 km syd for Hov ligger det røde Tranekær Slot. Slottet er højt beliggende på en bakke og med udsigt over byens gamle bindingsværkshuse. I slotsparken finder I 'Ticon', hvor kunstnere udstiller spændende naturkunst. Tranekær Slotsmuseum befinder sig i et gammelt bindingsværkshus. Den fredede Tranekær Slotsmølle fra 1846 er stadig i drift, og når vinden er rigtig, males der økologisk korn. Ved Mølles findes også et museum for vindkraft og vindmøllens udvikling. Tobaksladen ved Tranekær blev brugt til at tørre tobaksblade i under 2. verdenskrig. Laden er renoveret i oprindelig stil, og der er gratis adgang hertil.

Udflugtsmål

Besøg den 700 år gamle købstad Rudkøbing, som har bevaret sine originale, smukke huse. Her finder I den gamle bydel, de idylliske små gader med toppede brosten, den hyggelige Rudkøbing Skudehavn samt Rudkøbing Trafikhavn. Langeland Museum i Rudkøbing udstiller oldtidssamlinger med bl.a. våben, rideudstyr, sølvmønter, glas og sølvtøj (30 km). Det tidligere militæranlæg Langelandsfortet fungerer i dag som museum, og her kan I opleve kanonerne, bunkerne og en udstilling om Den Kolde Krig. Oplev Langelands Festivalen, et musikalsk arrangement som hver juli trækker mere end 20.000 besøgende til Langeland. Festivalen har musik og aktiviteter for hele familien, og forløber over fire dage.