Sommerhuse i Tommerup
Destination

Tommerup

Tommerup

Sommerhusudlejning i Tommerup - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Tommerup, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Tommerup er beliggende midt i Fyns grønne hjerte, ca. 20 km sydvest for Odense.

Generel

Midt i det fynske højland ligger Tommerup i fredelige, rolige og meget naturskønne omgivelser. Området indbyder til ophold i naturen, til fods, på cykel eller på skinnecykel, og er ideelt for lystfiskere, golfspillere og naturelskere. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer samt flere spisesteder i Tommerup. Omegnen byder på et væld af aktivitetsmuligheder, større byer og seværdigheder for hele familien.

Strande

Da Tommerup er beliggende midt på Fyn, er der ingen badestrand direkte ved området. Tæt ved Faldsled by, ca. 20 km mod syd, finder I Strandholmen, som er en børnevenlig sand- og stenstrand med lavt vand. Der findes også flere gode og børnevenlige badestrande på Helnæs (ca. 30 km). En af de mest besøgte strande er Feddet. Ligeledes er der en virkelig god badestrand ved Helnæs Made.

Natur

Tommerup er beliggende i det fynske højland og omgivet af smukke, grønne, frodige og rekreative landskaber med bakker, dale og skove. Tommerup Vandrestier strækker sig over mere end 100 km gennem det naturskønne område. Ruterne har forskellig længde og kan evt. påbegyndes ved Tommerup Kirke. I området omkring Tommerup findes de to højeste punkter på Fyn; Frøbjerg Bavnehøj (131 m) og Dyred Banke, og fra begge udsigtspunkter har I en pragtfuld udsigt over det fynske landskab. Afgrunden & Udsigten i Vissenbjerg er et smukt og varieret landskab med naturskabte trapper. Her i det kuperede område kan I opleve smukke udsigter over bl.a. de fredede Frøbjerg Banker og Brændholt Bjerg. Tarup Davinde er et smukt og varieret naturområde med dybe, fiskerige søer, et rigt dyre- og fugleliv og et utal af vandrestier. På Helnæs er det helt specielle og meget smukke landskab en naturoplevelse i sig selv. I dette område findes nogle af Danmarks bedst bevarede stenaldergravhøje (33 km).

Aktiviteter

I dette område har I rige mulighed for at nyde det naturskønne, fynske højland til fods eller på cykel. Derudover kan I fra Tommerup køre ud i naturen på en utraditionel måde, nemlig med skinnecykel. Ruten fører jer forbi små, hyggelige landsbyer og frodige landskaber med skov og marker. Golfspillere har mulighed for at afprøve flere baner i nærheden af Tommerup. Banerne hos Vestfyns Golfklub i Glamsbjerg, Blommenslyst Golfklub, Odense Eventyr Golf Klub og Odense Golfklub ligger alle inden for en radius af 20 km. Fyn kan byde på flere Put & Take fiskeparker. Kast evt. snøren ud i Aalsbogaard Lystfiskersø ved Aarup (18 km), Mosegaarden ved Søndersø (25 km), Fyns Fiskevand ved Ferritslev (34 km) eller Lindegårdens Fiskesø ved Otterup (35 km).

Attraktioner

Frydenlund Fuglepark ved Tommerup er en dejlig naturpark med 700 fugle fra hele verden, vandhuller, volierer og en 2 km lang vandresti, som fører under store gamle træer og ud på den åbne savanne. Museet 'Lilleskov Teglværk' i Tommerup er et nedlagt teglværk med en udstilling af tegl samt en tipvognsbane i funktion. Besøg Vissenbjerg Terrariet, her findes Skandinaviens største terrarium med krybdyr og padder fra hele verden. Oplev også krokodiller, slanger, leguaner, frøer og mange andre eksotiske dyr på nært hold (11 km). Staudeparken i Vissenbjerg er et 15000 m2 stort, smukt anlæg med stauder, bæk og bassiner. Fun Park Fyn i Aarup er vandland med rutschebaner samt sjov og forlystelser for hele familien. Når entréen er betalt kan alle forlystelser frit benyttes (18 km). Omkring Erholm Slot ved Aarup ligger Erholm Park, som er anlagt i engelsk stil i et smukt terræn med meget gamle træer.

Udflugtsmål

Besøg H.C. Andersens fødeby Odense; en moderne og stemningsfuld by med mange oplevelsesmuligheder i form af musik, teater, gøgl på byens torve, gågader, caféer, restauranter og værtshuse (20 km). Her finder I også H.C. Andersens Hus, Danmarks Jernbanemuseum, Den Fynske Landsby og Odense Zoo. Ringe Museum er et kulturhistorisk egnsmuseum, som belyser egnens fortid (27 km). Det smukke Egeskov Slot ved Kværndrup betegnes som Europas bedst bevarede renæssance-vandborg. Her finder I også Egeskov Veteranmuseum, Egeskov Landbrugsmuseum og Egesko Mølle (36 km). I Fjord- & Bælt centret i Kerteminde kan I komme i kontakt med f.eks. marsvin fra den udendørs bro eller fra den lange undervandstunnel (57 km).