Destination

Rudkøbing

Sommerhusudlejning i Rudkøbing - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Rudkøbing, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Lej et privat sommerhus i den dejlige by Rudkøbing. Rudkøbing byder på en hyggelig bymidte, to stemningsfulde havne, en dejlig strand og seværdigheder for alle.

Generel

Langelands 'hovedstad' og H.C. Ørsteds fødeby Rudkøbing er beliggende på øens vestkyst og er med både Rudkøbing Skudehavn og Rudkøbing Trafikhavn også øens havneby. Den 700 år gamle, meget charmerende købstad har bevaret mange af sine originale, smukke huse og købmandsgårde. I den gamle bydel kan I opleve torve og idylliske, små gader med toppede brosten. Byen indeholder desuden en gammel bymølle, et vandtårn, hvorfra I kan nyde udsigten over byen, flere spændende museer, gallerier, keramiske værksteder, restauranter og gode indkøbsmuligheder. Her kan I benytte jer af byens kulturelle og aktive tilbud eller blot nyde den hyggelige stemning i den store lystbådehavn, hvor sejlbåde, motorbåde og fiskerbåde ligger side om side.

Strande

Tæt ved havnen i Rudkøbing ligger den børnevenlige sandstrand Bellevue Strand. Her kan I bade, solbade og dyrke diverse strand- og vandsportsaktiviteter. Stranden er afskærmet af en lille, bevokset skrænt og høje træer. Ristinge Strand på Sydlangeland er en af Danmarks bedste badestrande med klitter og rent vand. Den brede, sydvendte og knap 10 km lange badestrand med hvidt sand er meget børnevenlig, da vandet er roligt og lavt (19 km mod syd). Ved Dageløkke Strand, 21 km mod nord, er der gode forhold for windsurfere.

Natur

Rudkøbing Vejle er et rekreativt engområde med stier, indhegninger med dyr og et rigt fugleliv. Vejlen ligger lige op til Rudkøbing Skov, der består af både en ny og en gammel del med bl.a. smukke bøgetræer. Longelse Bondegårdsskov, ca. 5 km øst for Rudkøbing, er en såkaldt 'urørt skov', hvor træerne får lov at ældes. I den østlige del af skoven kan I opleve de 250-årige ege med stammer på op til en meters tykkelse. På den sydlige del af Langeland er landskabet mere kuperet end på resten af øen, og her findes nogle fantastiske udsigtspunkter.

Aktiviteter

Rudkøbing indbyder til vandreture gennem byen, langs havet eller i de omkringliggende naturområder. Lystfiskere har gode betingelser i området, da det er muligt at fiske direkte fra kysten, fra en lejet båd eller i en af Langelands Put & Take fiskeparker. Der arrangeres desuden fisketure på havet fra Rudkøbing Havn. Langelands Golf Klub ved Tryggelev byder på en 18-hullers golfbane (17 km). Fra banen er der flot udsigt over Langelandsbæltet, Hatbakkerne og Fredmosen. På Langeland kan I desuden sejle, windsurfe, dykke, bowle, ride, gå på opdagelse blandt de mange gravhøje, besøge kunstnere i deres atelier osv. Øen er et ideelt sted for naturelskere, der gerne vil opleve øen og dens dyreliv på nært holdt til fods eller fra en cykel.

Attraktioner

Langeland Museum i Rudkøbing udstiller oldtidssamlinger med bl.a. våben, rideudstyr, sølvmønter, glas, sølvtøj. I Rudkøbing kan I desuden besøge Rudkøbing Byhistoriske Arkiv, Det Gamle Apotek med museum og have, Søfartsudstillingen og Den Gamle Have, Skovsgård (et tyende-, vogn- og skovbrugsmuseum) samt Motorjagten Mjølner i Rudkøbing Havn. Aquazoo ved Rudkøbing viser en lang række forskellige salt- og ferskvandsfisk. Besøg Tranekær, som er kendetegnet af flere gamle bindingsværkshuse og kendt for sit smukke, røde slot, slotshaven og slotsmøllen (7 km). Det røde Tranekær Slot er Langelands største herregård. Slottet er højt beliggende på en bakke og med udsigt over byen. Slotsparken er en af Danmarks største parker med mange sjældne træer, og her finder I også området 'Ticon', hvor kunstnere udstiller spændende naturkunst.

Udflugtsmål

På souvenir-museet Souvenariet ved Tranekær Slot kan I opleve nye og gamle souvenirs fra hele verden (7 km). Tobaksladen i Stengade Skov blev brugt til at tørre tobaksblade i under 2. verdenskrig. Laden er renoveret i oprindelig stil, og der er gratis adgang hertil. 21 km nord for Rudkøbing kan I opleve det hyggelige havnemiljø i den maleriske havn i Dageløkke. Det tidligere militæranlæg Langelandsfortet ved Bagenkop fungerer i dag som museum, og her kan I opleve kanonerne, bunkerne og en udstilling om Den Kolde Krig (25 km).
Sommerhuse i Rudkøbing