Sommerhuse i Kertinge
Destination

Kertinge

Kertinge

Sommerhusudlejning i Kertinge - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Kertinge, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Hold ferie i et sommerhus i rolige og grønne omgivelser Ferieområdet Kertinge ligger ud til Kertinge Nor, i bunden af Kerteminde Fjord, tæt ved både Kerteminde og Munkebo. Her venter dejlige naturoplevelser og seværdigheder uden for jeres sommerhus.

Generel

Kertinges beliggenhed mellem Kerteminde og Odense betyder korte afstande til god badestrand, dejlige naturområder, aktiviteter og seværdigheder. Det fredelige ferieområde er ideelt for lystfiskere, golfspillere, vandsportsentusiaster og naturelskere. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området, og 6 km herfra ligger den hyggelige handelsby Kerteminde, hvor I kan shoppe, spise og gå på sightseeing.

Strande

Der er ingen rigtig strand ved Kertinge, men derimod mange bådbroer og natur helt ned til vandet. Vandet egner sig bedst til fiskeri, sejlads og vandsport her. Få km herfra ligger Kertemindes badestrande både syd og nord for havnen. Der er sandbund og stranden er meget børnevenlig. Vandet er meget rent, og der flages med Blåt Flag. Nordstranden er den mest besøgte strand. Ved begge strande er der badebro, iskiosk, toiletter og p-plads. Området er velegnet for windsurfing.

Natur

Kertinge Nor og Kerteminde Fjord er en lille tærskelfjord med en dyb rende i den midterste del, og et stort lavvandet område i den vestlige del. Fra Munkebo Bakke, som rager 58 m op over havet, er der en fremragende udsigt over Kertinge Nor. Nord for Kerteminde by ligger landtangen Hindsholm, som byder på en smuk og enestående natur med bl.a. Fynshoved, strande, bakker, maleriske landsbyer, store herregårde og flere fortidsminder. Ved Fyns Hoved er der pragtfulde natur og et rigt dyreliv. Øen Romsø i Storebælt er også et besøg værd. Den naturhistorisk perle tilbyder bl.a. en vild, tæt natur med en stor bestand af dådyr.

Aktiviteter

I Kerteminde kan I spille tennis, petanque og minigolf, stå på vandski, dykke og spille beach-volley. Indenfor 25 km fra Kertinge findes der 3 golfbaner: Sct. Knuds Golfklub i Nyborg, Odense Eventyr Golf og Odense Golfklub. Området egner sig godt for cykelture. Prøv f.eks. turen rundt om Noret eller en tur til halvøen Hindsholm, som begge byder på enestående natur. Der er mange, gode lystfiskerpladser langs kysten omkring Kertinge og på Hindsholm. Desuden er det muligt at tage på havfiskeri med kutter fra Kerteminde. Fra Kerteminde Havn kan I også sejle en tur ud til den naturskønne Romsø.

Attraktioner

I Ladby, 2 km fra Kertinge, kan I opleve Ladbyskibet, som er Danmarks eneste skibsgrav fra vikingetiden. Den nærliggende Rynkeby Kirke er pga. sine freskomalerier meget enestående (5 km). Den 1000 år gamle Kerteminde er en livlig og charmerende handelsby med fiskerihavn, en stor og hyggelig marina, spændende forretninger, spisesteder og seværdigheder. Der er en helt speciel atmosfære i byens smalle gader og stræder med de farvestrålende små huse, de gamle købmandsgårde og de røde tage (6 km). Farvergården i Kerteminde var oprindeligt en gammel købmandsgård fra 1630. Museet rummer i dag bl.a. en bondestue og en borgerstue fra 1820. I Fjord- & Bæltcentret i Kerteminde kan I opleve havets mysterier set med en dykkers øjne fra en 50 m lang undervandstunnel eller komme i kontakt med f.eks. marsvin fra den udendørs bro. Viby på Hindsholm er en af de mest velbevarede landsbyer på Fyn med bl.a. bindingsværkshuse og en nyrenoveret mølle, som i sommerperioden er i drift (13 km).

Udflugtsmål

Besøg H.C. Andersens fødeby Odense; en moderne og stemningsfuld by med mange oplevelsesmuligheder i form af musik, kultur, teater, gøgl på byens torve, gågader, caféer, restauranter og værtshuse (16 km) I Odense Zoo kan I bl.a. opleve en særlig chimpanseafdeling og et stort Oceanium. Den Fynske Landsby ved Odense er et landbygningsmuseum, der viser et fynsk landsbymiljø omkring år 1850. Det smukke Egeskov Slot betegnes som Europas bedst bevarede renæssance-vandborg. Her findes bl.a. smukke haveanlæg, en kæmpe labyring og flere museer (42 km).