Destination

Strib

Sommerhusudlejning i Strib - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Strib, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Strib er en hyggelig, gammel færgeby på Nordvestfyn, som er omgivet vand, strand og dejlig natur.

Generel

Strib er et dejligt sommerhusområde på en lille odde på Nordvestfyn. Når I holder ferie i et sommerhus i Strib, er I omgivet af hav, dejlig strand og skøn natur. Og her ligger flere af husene helt ned til vandet. Foruden dejlig natur finder I en hyggelig bådehavn med legeplads, et automobilmuseum, en svømmehal og et fyrtårn. Her kan I bade, fiske og vandre ad stier langs kysten. Strib ligger kun 6 km fra Middelfart, hvor I kan handle, spise på restaurant og nyde stemningen i lystbådehavnen.

Strande

Vandet er indbydende langs det meste af den lille odde, som Strib ligger på. I kan benytte en platform i vandet, der fungerer som en badebro. I kan bade og slappe af på den dejlige sandstrand. Bemærk dog, at vandet hurtigt bliver dybt. I kan også besøge Vejlby Fed, som byder på en af Fyns bedste badestrand med Blåt Flag. Stranden er meget børnevenlig og har badebro til dem, der gerne vil springe i vandet. Det er også populært at surfe ved Vejlby Fed Strand, som ligger 7 km fra Strib.

Natur

Naturen omkring Strib er grøn og bakket. I kan følge en sti langs nordstranden og ud til den fredede Røjle Klint i den urørte skov Kasmose Skov. Skoven har stået urørt siden 1993 og indeholder en mangfoldighed af dyr og planter. Fra Røjle Klint kan I nyde udsigten over området og den nyeste Lillebæltsbro, hvor I kan være heldige at opleve marsvin. Kasmose Skov ligger 4 km nordøst for Strib.

Aktiviteter

Strib er et meget populært fiskested. I kan fiske langs hele kysten, men strækningen ved Strib Fyr er mest attraktivt på grund af de gode betingelser. Her kan I fange torsk og havørreder hele året, men også fladfisk og hornfisk om sommeren. Fra Middelfart kan I også tage med på en fisketur med kutter. I Strib kan I bade ved stranden eller besøge byens svømme- og motionscenter. Området egner sig godt til vandreture og cykelture, da det er meget naturskønt og har udsigt til vandet næsten overalt. Ved Hindsgavl Slot kan I også tage med på mountainbiketure. Golfspillere kan afprøve banen hos Golfklubben Lillebælt i Middelfart.

Attraktioner

På Strib Automobilmuseum kan I opleve omkring 50 motoriserede klenodier på 4 hjul samt en del veteranmotorcykler. Her finder I spændene, sjældne og velplejede biler inden for flere mærker. Besøg Middelfart - en god handelsby med butikker, caféer, restauranter og en charmerende lystbådehavn. I kan opleve ren, fynsk idyl i de små, hyggelige og brostensbelagte gader med stråtækte bindingsværkshuse og stokroser. I kan besøge interessante museer som fx Middelfart Museum, Psykiatrisk Samling, Lillebælt-Værftet i Gl. Havn og Danmarks Keramikmuseum. Fra Middelfart kan I også tage med på marsvin-safari i Lillebælt. (6 km).

Udflugtsmål

Lige efter Middelfart ligger den skovklædte Hindsgavlhalvø med det smukke og historiske Hindshavn Slot. Her kan I se den skønne slotshave og gå tur i Hindsgavl Dyrehave, som er et stort, indhegnet naturområde med gode vandrestier og en rig bestand af krondyr og dåvildt. Fra Hindsgavl Voldsted kan I nyde udsigten over den jyske kyst og Kolding Fjord (10 km). Besøg en ægte bisonfarm i Morud, hvor Ditlevsdal Bison Farm byder på dyreoplevelser, forskellige aktiviteter og bisonkød. Her kan I prøve en Indianer-bane i skoven, udleve jeres indre cowboy eller tage med på en guidet tur (37 km).
Sommerhuse i Strib