Destination

Assens

Sommerhusudlejning i Assens - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Assens, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Den gamle, smukke købstad og søfartsby Assens er beliggende ved Lillebælt i naturskønne omgivelser.

Generel

Den 800 år gamle vestfynske by er en fredfyldt oase. Assens har en af Danmarks smukkeste, brostensbelagte gader. I den charmerende og meget velbevarede bymidte findes købmandsgårde og gavlhuse i bindingsværk. Men Assens har også moderne bygninger og butikker, restauranter, en hyggelig og atmosfærefyldt marina samt et utal af spændende gallerier, museer og samlinger. Byen er omgivet af kyst samt en dejlig, rolig og varieret natur med marker og skov. Fra Assens kan I sejle ud til den lille, hyggelige ø Bågø.

Strande

Der findes flere gode badestrande både nord og syd for Assens. Den dejlige, brede sandstrand Saltofte Strand ligger kun et par km syd for Assens. Der er god og børnevenlig badestrand ved Aborg, et par km mod nord. Feddet Strand, Mariendal Strand og Assens Næs er alle dejlige, børnevenlige strande med gode faciliteter. Der er ligeledes god og børnevenlig badestrand med lavt vand ved Sandager Næs, 12 km nord for Assens. Fra stranden er der udsigt over Emtekær Nor, som er et interessant og fuglerigt moseområde. Ved Assens er der gode muligheder for windsurfere.

Natur

Inde midt i Assens finder I et skovanlæg med en dejlig skovsø, som I kan gå rundt om. Assens er omgivet af Lillebælt og let kuperet landskab med dejlige udsigter, vidtstrakte marker, snoede småveje samt skovområder. Det fuglerige moseområde Emtekær Nor ligger ca. 13 km nord for Assens og er synligt fra stranden ved Sandager Næs. Ca. 15 km sydøst for Assens ligger halvøen Helnæs, der er kendt for sin smukke, varierede og uspolerede natur. De 3 mest bemærkelsesværdige naturområder er; Bobakkerne, Helnæs Made og Feddet. I dette område findes nogle af Danmarks bedst bevarede stenaldergravhøje. Jordløse Bakker ved Damsbo er et skønt naturområde med et rigt plante- og dyreliv. I de smukke Krengerup Skove ved Glamsbjerg findes der flere afmærkede vandre- og cykelruter (18 km).

Aktiviteter

Assens byder på et væld af aktivitetsmuligheder. Bl.a. er det muligt at bowle samt spille tennis og minigolf i byen. I skovanlægget kan I gå en tur rundt om skovsøen eller spille skak på det kæmpe udendørs skakspil. Her i området er det en populær aktivitet at køre på skinnecykel. Ruten starter og slutter i Assens eller Tommerup og går gennem frodige landskaber, marker, skove og små byer. På turen kan I se bl.a. Dreslette Kirke, Helnæs Bugten og det gamle fiskerleje Torø Huse. Der er gode fiskemuligheder langs hele Lillebælt-kysten samt i områdets Put & Take fiskesøer. For golfspillere er der rigtig gode muligheder på Fyn. De nærmeste baner finder I hos Vestfyns Golfklub ved Glamsbjerg (14 km), Fåborg Golfklub (34 km) og Golfklubben Lillebælt ved Middelfart (40 km).

Attraktioner

Den gamle købstad er med sin smukke brostensbelagte gade, købmandsgårde og bindingsværkshuse en attraktion i sig selv. I Assens Miniby ved Skovanlægget kan I opleve Assens omkring år 1900 - i miniature format. Museet Ernst's Samlinger indeholder alverdens interessante ting, som fabrikanten F. Ernst har hjembragt fra sine rejser. Mands Samling er et kulturhistorisk museum, som er indrettet i en stemningsfuld købmandsgård. I Sø- og krigshelten Peter Willemoes barndomshjem er 'Willemoesgårdens Mindestuer' i dag indrettet. Det kulturhistoriske museum vises en kunst- samt en søfartssamling. På Vedstårup Veteranbilmuseum kan I se flere end 60 flot restaurerede og historiske biler. Ved Ebberup finder I Gl. Alvernæs, en smuk, fynsk herregård med et karakteristisk tårn samt middelalderborgen Hagenskov, hvor I kan opleve et gammelt fangehul (6 km).

Udflugtsmål

Fra Assens sejler en lille færge dagligt til øen Bågø, som er en idyllisk og naturskøn ø. Bågø er præget af dejlig natur, ro og harmoni. Øen er kendt for sine store, velholdte gårde i byen, som ligger midt på øen. Ved færgelejet findes en hyggelig, lille lystbådehavn. På Skoda Museet i Glamsbjerg kan ifølge bilens historie helt fra 1937 og frem til i dag (14 km). Vestfyns Hjemstavnsgård ved Gummerup er et frilandsmuseum, hvor I kan opleve bindingsværksbygninger, bohave, husgeråd og landbrugsredskaber fra årene 1750-1950 (17 km). Fun Park Fyn i Aarup er vandland samt forlystelser for hele familien. Når entréen er betalt kan alle forlystelser frit benyttes (19 km). Besøg Vissenbjerg Terrariet, her findes Skandinaviens største terrarium med krybdyr og padder fra hele verden (24 km). Frydenlund Fuglepark ved Tommerup er en dejlig naturpark med 700 fugle fra hele verden, vandhuller, volierer og en 2 km lang vandresti, som fører under store gamle træer og ud på den åbne savanne (25 km).
Sommerhuse i Assens