Destination

Tørresø

Sommerhusudlejning i Tørresø - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Tørresø, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Tørresø er et populært ferieområde på den nordfynske kyst. Her finder I en dejlig badestrand og mange skønne sommerhuse - heraf mange lige ud til stranden. Bag kysten er ferieområdet omgivet af grønne fællesområder og smukke skove. Tørresø er et ideelt feriemål for den aktive familie.

Generel

Tørresø har en god, børnevenlig strand og ligger i dejlige naturomgivelser. Tørresø ligger ud til Kattegat på Nordfyns kyst, omgivet af naturområder. Her på den lange, lige kyststrækning findes der mange gode badestrande. Der er mange aktivitetsmuligheder og seværdigheder i dette område. Et ideelt feriested for de, der gerne vil nyde naturen, vandre, cykle, surfe, svømme eller fiske. Tag på ferie i sommerhus her og nyd et smukt område på Fyn. Mod vest ligger Flyvesandet, som er Fyns eneste badestrand med klitter. Mod øst ligger det fredede naturområde Enebærodde og Odense Fjord, som er en vigtig rasteplads for trækfugle. I Tørresø kan I medbringe jeres hund, da vi har flere sommerhuse, hvor dette er tilladt.

Strande

Når I holder en ferie i sommerhus i Tørresø er der mange forskellige strande, som I kan besøge. Tørresø Strand har en meget børnevenlig sandstrand med sten og rent badevand. Bunden er ligeledes en blanding af sand og sten. Vandet er lavt. Bilkørsel på stranden er ikke tilladt. Ved Flyvesandet, som er Fyns eneste klitområde, findes en rigtig dejlig badestrand med lavt vand og sandbund. Bilkørsel er tilladt på stranden. På begge ovennævnte strande er der gode betingelser for windsurfere. Fuglsang strand er en blanding af sand og sten. Lige bag stranden findes et stort, grønt område.

Natur

Nordfyn er præget af skov, flade, grønne og frodige landskaber samt en lang, lige kystlinje. Sommerhusudlejning her er lig med mange smukke og forskellige naturoplevelser. Lidt sydøst for Tørresø ligger Hasmarkmosen, som er et stort moseområde med et fantastisk plante-, fugle- og dyreliv. Øst for Tørresø ligger tangen Enebærodde. Den 5,5 km lange odde er Fyns største hedeområde med et rigt fugleliv samt mange sjældne planter og træer. Ved Gabet står det 14 meter høje fyrtårn fra 1869. Der er kun adgang til området til fods eller på cykel. Ved naturfredningsområdet Flyvesandet finder I en af Fyns bedste badestrande. Ved Langesø og Storskoven ved Flyvesandet går skoven helt ned til stranden. Skovene i Langesø og Morud har et rigt og varieret fugleliv.

Aktiviteter

Der er gode betingelser for surfere på Tørresø Strand og ved Flyvesandet. Området byder på gode fiskemuligheder - især er der enestående havørredfiskeri ved Enebærodde og Egebjerggård. Skibet M/S Castor sejler året rundt på fisketure fra Bogense. Fjordbåden Svanen sejler ture på Odense Fjord i sommerhalvåret. Mange naturoplevelser venter langs de mange vandre- og cykelruter i området, f.eks. på Enebærodde, langs stranden ved Tørresø og på 'Den Grønne Sti' i Otterups nordlige udkant. Det er populært at cykle, vandre, fiske eller holde picnic på Enebærodde.

Attraktioner

Hofmansgave er en charmerende bindingsværks-herregård fra 1784 med et lille museum. Til herregården hører en flot park med mange sjældne planter. Lejer I et sommerhus i Tørresø, kan I opleve mange smukke herregårde. På Fyn er der flere herregårde end andre steder i landet, der med deres marker, skove, alléer og stengærder alle er et besøg værd.

Udflugtsmål

Besøg H.C. Andersens fødeby Odense; en moderne og stemningsfuld by med mange oplevelsesmuligheder i form af musik, teater, gøgl på byens torve, gågader, caféer, restauranter og værtshuse. I H.C. Andersens Hus fortælles digterens forunderlige livshistorie. I Fjord- & Bælt centret i Kerteminde kan I komme i kontakt med f.eks. marsvin fra den udendørs bro eller fra den lange undervandstunnel. Danmarks Jernbanemuseum er et stort museum med leg og teknik, oplevelser, opdagelser og nostalgi. Den Fynske Landsby er et landbygningsmuseum, der viser et fynsk landsbymiljø omkring år 1850. Egeskov Slot betegnes som Europas bedst bevarede renæssancevandborg. Bogense med Fyns største marina, sit købstadsmiljø, sine gamle torve, fine købmandsgårde og mange bindingsværkshuse også et besøg værd.
Sommerhuse i Tørresø