Sommerhuse i Helletofte Strand
Destination

Helletofte Strand

Helletofte Strand

Sommerhusudlejning i Helletofte Strand - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Helletofte Strand, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Helletofte Strand er roligt og naturskønt beliggende på Langelands nordvestkyst.

Generel

Det dejlige og hyggelige sommerhusområde ved Helletofte Strand er omgivet af kyst, marker og fredelig natur. Helletofte Strand ligger lige mellem Lohals og Rudkøbing, og fra stranden har I udsigt til Fyn. Den lille by Helletofte ligger et par km inde i landet, og her har I mulighed for indkøb af dagligvarer. Få km mod nord ligger det idylliske fiskerleje Dageløkke. Her kan I købe friskfanget fisk om sommeren. I Rudkøbing, 17 km fra Helletofte Strand, finder I gode indkøbsmuligheder, mange spisesteder, aktivitetsmuligheder samt seværdigheder for hele familien.

Strande

Stranden ud for Helletofte er en dejlig sandstrand med lidt sten og græs. Vandet er lavt og roligt, og stranden er derfor også meget børnevenlig. Strandens badebro gør det muligt at springe ud i lidt dybere vand. Ved Dageløkke Strand, længere mod nord, er der gode forhold for windsurfere.

Natur

Helletofte Strand er omgivet af fredelige og let kuperede mark- og skovarealer. Omkring Tranekær findes flere skovarealer med afmærkede vandreruter. Langs stierne i Åsø skoven kan I f.eks. opleve øens utroligt rige fugleliv. På nordspidsen af Langeland ligger Hov, som er omgivet af kuperet landskab med skov. En afmærket rute fører jer gennem skoven og forbi historiske steder. Ved Hov finder I også Franke Klint med fyret og Hov Plantage med de gamle sorte sommerhuse fra før 1920 (18 km). På den sydlige del af Langeland bliver landskabet mere kuperet, og her findes nogle fantastiske udsigtspunkter. Naturen på Langeland er præget af dejlige strande, skove, marker og naturskønne landskaber. Her findes så meget skov, at bøgen nogle steder vokser helt ud til kysten.

Aktiviteter

Ud over at bade, tage solbad og surfe, kan I omkring Helletofte Strand også cykel og vandre i den dejlige langelandske natur. Ved havnen i Dageløkke arrangeres der forskellige aktiviteter. For børnene er der både indendørs og udendørs legepladser. Derudover er der minigolf-, tennis- samt badmintonbaner til rådighed. Her kan I også leje cykler. Lystfiskere har gode betingelser i området, da det er muligt at fiske direkte fra kysten eller i en af Langelands Put & Take fiskeparker. Der arrangeres desuden fisketure på havet fra Lohals havn. Langelands Golf Klub er en 18-hullers golfbane ved Tryggelev (34 km). Fra banen er der flot udsigt over Langelandsbæltet, Hatbakkerne og Fredmosen. På Langeland kan I desuden sejle, windsurfe, dykke, bowle, vandre og cykle. Øen er et ideelt sted for naturelskere, der gerne vil opleve øen til fods eller på cykel. Tag evt. cyklen med på færgen fra Lohals til Lundeborg på Fyn.

Attraktioner

Det røde Tranekær Slot (6 km) er højt beliggende på en bakke og med udsigt over byens gamle bindingsværkshuse. I slotsparken finder I 'Ticon', hvor kunstnere udstiller spændende naturkunst. På souvenier-museet Souvenariet ved slottet kan I opleve nye og gamle souvenirs fra hele verden. Den fredede Tranekær Slotsmølle fra 1846 er stadig i drift. Ved Mølles findes også et museum for vindkraft og vindmøllens udvikling. Tobaksladen ved Tranekær blev brugt til at tørre tobaksblade i under 2. verdenskrig. Laden er renoveret i oprindelig stil, og der er gratis adgang hertil. 8 km fra nord for Helletofte Strand kan I opleve det hyggelige havnemiljø i den maleriske havn i Dageløkke. Her summer det af aktivitet sommeren igennem. Besøg evt. lysfabrikken Candle Art, som holder til i kunstneriske omgivelser i Dageløkke.

Udflugtsmål

Besøg den 700 år gamle købstad Rudkøbing, som har bevaret sine originale, smukke huse. Her finder I den gamle bydel, de idylliske små gader med toppede brosten, den hyggelige Rudkøbing Skudehavn samt Rudkøbing Trafikhavn (17 km). Langeland Museum i Rudkøbing udstiller oldtidssamlinger med bl.a. våben, rideudstyr, sølvmønter, glas, sølvtøj. I Rudkøbing finder I desuden følgende spændende seværdigheder: Rudkøbing Byhistoriske Arkiv, Det Gamle Apotek, Søfartsudstilling og Den Gamle Have, Skovsgård (et tyende-, vogn- og skovbrugsmuseum) samt Motorjagten Mjølner i Rudkøbing Havn. Det tidligere militæranlæg Langelandsfortet ved Bagenkop fungerer i dag som museum, og her kan I opleve kanonerne, bunkerne og en udstilling om Den Kolde Krig (42 km).