Destination

Haarby

Sommerhusudlejning i Haarby - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Haarby, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Lej et sommerhus i Haarby på Sydfyn. Når I holder ferie i Haarby, kan I nyde udsigten over vandet i Helnæs Bugt mod halvøen Halsnæs og bade ved den fine strand. Ferieområdet Haarby ligger i naturskønne omgivelser, tæt ved den idylliske by Fåborg og det Sydfynske Øhav.

 

Generel

Det hyggelige og familievenlige område ligger lidt nord for den naturskønne halvø Helnæs. Her kan I slappe af i de fredelige omgivelser, fiske, vandre eller tage på udflugt til nogle af Fyns mange, omkringliggende seværdigheder. I Haarby, et par km bag kysten, findes der flere indkøbs- og spisesteder. Fåborg ligger 19 km herfra og her finder I et rigt udbud af butikker, spisesteder, seværdigheder og aktivitetsmuligheder.

Strande

Ud for Haarby ligger Brydegård Strand med klitter, fint sand, dybt vand og sandbund. Stranden er desuden velegnet til windsurfing. Strandholmen ved Faldsled by er en børnevenlig sand- og stenstrand med lavt vand (10 km). En lignende strand findes ved Bøjden, 22 km fra Haarby, men her er stranden længere. Der findes også flere gode og børnevenlige badestrande på Helnæs. En af de mest besøgte strande er Feddet. Ligeledes er der en virkelig god badestrand ved Helnæs Made.

Natur

Haarby ligger ved Det Sydfynske Øhav, og her indbyder det smukke naturlandskab til lange gåture, enten langs stranden, i skoven eller i bakkerne. I området omkring Horne/Fåborg findes der nogle dejlige skov- og bakkelandskaber med afmærkede vandreruter. Her kan I nyde de flotte udsigter over landskabet og se gamle, velbevarede gravhøje fra stenalderen. Ved Bøjden Nor findes et rigt fugleliv. På Helnæs er det helt specielle og meget smukke landskab en naturoplevelse i sig selv. De 3 mest bemærkelsesværdige naturområder er; Bobakkerne, Helnæs Made og Feddet. I dette område findes nogle af Danmarks bedst bevarede stenaldergravhøje. Tag på vandretur på de afmærkede ruter i naturreservatet og nyd det varierende landskab med strand, eng og mark.

Aktiviteter

Der ligger flere golfklubber i området, f.eks. Vestfyns Golfklub ved Glamsbjerg (8 km) og Fåborg Golfklub (19 km). For lystfiskeren er der gode muligheder for fangst i Lillebælt samt i områdets åer og vandløb. Den smukke Put&Take fiskepark, som ligger helt ud til kysten ved Ebberup, er også et besøg værd. Det Sydfynske Øhav byder på mange muligheder for lystfiskere og sejlere. Bæltet er desuden kendt for sine gode surfbetingelser. Det er oplagt at tage på vandre- eller cykelture i det varierende landskab.

Attraktioner

Faldsled ligger 10 km syd for Haarby, helt ud til kysten, og byen har sin egen lille, hyggelige lystbådehavn. Ved Ebberup, 11 km fra Haarby, finder I Gl. Alvernæs, en smuk, fynsk herregård med et karakteristisk tårn, omgivet af park og skov, samt middelalderborgen Hagenskov, hvor det er muligt at opleve et gammelt fangehul. Frydenlund Fuglepark ved Tommerup er en dejlig naturpark med 700 fugle fra hele verden, vandhuller, voilerer og en 2 km lang vandresti, som fører under store gamle træer og ud på den åbne savanne (15 km).

Udflugtsmål

Assens er en 800 år gammel købstad med Danmarks smukkeste gade. I den charmerende og meget velbevarede bymidte findes købmandsgårde og gavlhuse i bindingsværk. Men Assens har også moderne bygninger og butikker samt en hyggelig marina (16 km). Besøg Fåborg og oplev byens mange museer, de gamle gader og de smukke bindingsværkshuse. Her har I også rige mulighed for at handle og spise (19 km). Fun Park Fyn i Aarup er vandland med rutschebaner samt sjov og forlystelser for hele familien. Når entréen er betalt kan alle forlystelser frit benyttes (22 km). Den Fynske Landsby ved Odense er et landbygningsmuseum, der viser et fynsk landsbymiljø omkring år 1850. I Odense Zoo kan I opleve dyr og naturscenerier fra alverdens lande. Det smukke Egeskov Slot ved Kværndrup betegnes som Europas bedst bevarede renæssance-vandborg (35 km).
Sommerhuse i Haarby