Sommerhuse i Haarby

Sommerhus ved Haarby - tæt på by og vand

Fredfyldt ferie i det sydvestfynske tæt på Assens og Faaborg, er noget af det, der følger med et ophold i et sommerhus ved Haarby.

 

Haarby

Sommerhusområdet ligger ud til Helnæs Bugt mellem Assens og Faaborg. Der er heller ikke langt ind til selve Haarby. Sommerhusene ligger i naturskønne omgivelser med udsigt over til halvøen Helnæs.

 

Stranden og naturen

Ud for Haarby ligger Brydegård Strand, der har klitter, fint sand og dybt vand. Strandholmen ved Faldsted by 10 kilometer mod syd er en børnevenlig sand- og stenstrand. På Helnæs findes er der flere gode badestrande. Helnæs Strand, der ligger på den sydøstlige del af halvøen er knap en halv kilometer lang og omkring 5 meter bred. Der er både sand og stenede områder på stranden. Området er børnevenligt, da her er lavvandet.

Haarby ligger i det sydvestfynske landskab omgivet af skove og marker.

Der er ikke langt til De Fynske Alper, som Svanninge Bakker nær Faaborg også kaldes. Det er et kuperet landskab med en blanding af skov og lyngklædte bakker. Der er et tætvævet net af cykel- og vandrestier i området.

Eller til Helnæs, hvor man lige efter vejdæmningen støder på Bobakkerne, der rejser sig som som en stor vold, der i sommerhalvåret er dækket af blomster. Efter at staten har købt området, er det åbnet for vandreture.

Lidt længere mod syd ligger engområdet Maden. Her er næsten 300 hektar enge og marker, som ligger lige ud mod Lillebælt. På landspidsen Lindhoved mod sydvest ligger det stadig aktive Helnæs Fyr. På bakkerne, syd for Maden, ligger fem gravhøje fra stenalderen.

Udflugter

Nord for Haarby gemmer der sig en lille naturperle, Haarby Vådområde, hvor en vandrerute på 2,2 kilometer går gennem et varieret landskab og fugtige enge. Haarby har også sin egen svømmehal, og en hundeskov, hvis hunden skal have lov til at løbe uden snor.

Bykernen i den gamle fynske købstad Assens er velbevaret, og der er meget at opleve på en spadseretur gennem byen.  Assens har et fint havneområde med en store moderne lystbådehavn med plads til 600 både.

Fra Assens er der færgeforbindelse til Bågø, der ligger en halv times sejlads væk. Her er der natur og idyl for alle pengene.  Der er cykeludlejning med selvbetjening på havnen i Bågø. Der foregår på den måde, at man tager en cykel og selv lægger pengene i en kasse.

I Assens er der mulighed for at prøve noget så specielt som at leje en skinnecykel og køre på den, nedlagte jernbanestrækning helt til Tommerup, hvis kræfterne rækker.

Den lille halvø Thorø ligger tæt ved Assens. Der er kun adgang til fods på halvøen, der er kendt for sin smukke og uberørte natur.

Frøbjerg Bavnehøj, der ligger mellem Tommerup og Aarup, er med sine 130,1 meter det højeste sted på Fyn. Bakkerne i området er flade på toppen med stejle sider og markante smeltevandsslugter.

Købstaden Faaborg er et dejligt sted at bruge en dag. Det er en historisk by, der først gang nævnes i 1229, hvor Valdemar Sejr forærede byen til sin portugisiske svigerdatter. Faaborg nærmest oser af fynsk stokroseidyl. Her er smalle, brostensbelagte gader, gamle velbevarede købmandsgårde og en havn, hvor der er masser af liv. Her er både lystsejlere og færger, der har forbindelse til de tre øer, Bjørnø, Lyø og Avernakø. På Faaborg Museum kan man få et fint indblik i, hvem de kendte fynske malere var.

Normalt er rundkirker noget, der bliver forbundet med Bornholm. Men der er en i Jylland, på Sjælland og på Fyn. Den fynske ligger i landsbyen Horne ikke ret langt fra Faaborg. Rundkirken er blevet udvidet, så den oprindelige kirkebygning ligger i midten. 

Odense, den fynske hovedstad, har alt hvad hjertet begærer, når det gælder kultur og shopping. Det er næppe gået nogens næse forbi, at H. C. Andersen er født i byen.  Den berømte eventyrforfatter har sit eget museum midt i byen, der blandt andet indbefatter hans barndomshjem i Munkemøllestræde.

Men Odense er meget mere end H.C. Andersen. Der er eksempelvis Odense Zoo, Kunstmuseum Brandts og frilandsmuseet Den Fynske Landsby.

Attraktioner

H. C. Andersens Hus

H.C. Andersen Hus i Odense viser nye sider af H.C. Andersens store forfatterskab. Det ambitiøse museum er tegnet af den japanske arkitekt Kengo Kuma. Museumsbyggeriet dækker 5.600 kvadratmeter og rummer et børnehus og et underjordisk museum. Det lille gule hjørnehus i Munkemøllestræde, H. C. Andersens fødehjem, er en del af det nye museum.

 

Odense Zoo

Odense ZOO er én af Fyns mest besøgte attraktioner. I haven kommer man tæt på dyrerene og kan opleve dem i afslappede omgivelser.

Haven er bygget op omkring en række miljøer, som er bygget, så de virker så naturlige som muligt. Zoo har omkring 130 forskellige arter. Blandt andet kan man i haven opleve noget så usædvanligt som søkøer.

 

 

CLAY Keramikmuseum Danmark 

Keramikmuseet ved Middelfart er et af de førende museer for keramisk kunst, kunsthåndværk og design i Europa. Her kan man opleve alt fra særudstillinger med eksperimenterende samtidskeramik til historiske udstilling af porcelæn, fajance og stentøj.

 

 

Egeskov Slot                                                                                           

Slottet, der ligger nord for Svendborg er en af Europas bedst bevarede vandborge. Slottet har noget for hele familien. Her er udstillinger af veteranbiler, en legeskov, en smuk have og en stor labyrint. Grevefamilien, der ejer stedet, bor stadig på slottet, men det er muligt at komme indenfor og gå gennem de imponerende sale.