Destination

Nyborg

Sommerhusudlejning i Nyborg - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Nyborg, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Den fynske købstad Nyborg byder på historisk stemning, dejlig strand samt aktiviteter og seværdigheder for hele familien.

Generel

På Fyns østkyst, lige ved Storebæltsbroen, finder I den hyggelige købstad Nyborg. Byen er kendt for sit slot, sin historisk bymidte med de kønne, gamle huse i forskellige farver, sine voldspil, sin charmerende lystbådehavn og meget andet. Og ved Nyborgs sommerhusområde kan I bade ved en skøn sandstrand. Tæt ved Nyborg kan I besøge skønne naturområder, golfbaner og seværdigheder for alle i familien. Den centrale beliggenhed i Danmark betyder, at I aldrig har langt til landets store attraktioner.

Strande

I Nyborg, tæt ved Storebæltsbroen, finder I en af Fyns bredeste badestrande. Her kan hele familien boltre sig ved den skønne, brede badestrand med fint sand. Der er ligeledes sandbund. I højsæsonen holder en livredder øje med badegæsterne her.

Natur

Tæt ved Nyborg finder I flere dejlige skovområder - blandt andet også hele tre hundeskove. Den rolige og hyggelige Christianslund Skov ligger lige nord for Nyborg. Mellem Nyborg og Bovense kan I følge stierne i Teglværksskoven, som flere steder fører direkte ned til vandet. Lige syd for Kerteminde ligger Storskoven og den 900 m lange klint 'Lundsgård Klint', hvorfra I kan se helt til Sjællands kyst i klart vejr. Bag klinten ligger et dejlig skovområde med mange vandrestier og en høj 'Jomfruhøjen' (18 km). Nord for Kerteminde ligger landtangen Hindsholm, som byder på en smuk og enestående natur med blandt andet Fynshoved, strande, bakker, maleriske landsbyer, store herregårde og flere fortidsminder (30 km).

Aktiviteter

Nyborg Svømme- og Badeland byder på faciliteter for hele familien. Her kan I blandt andet benytte jer af 2 bassiner, vipper, børnebassin, legeredskaber til børn, sauna og boblebad. Golfspillere kan glæde sig over de mange naturskønt beliggende golfbaner på Fyn, og en af Danmarks bedste golfbaner, den smukke park- og skovbane Sct. Knuds Golfklub, ligger lige nord for Nyborg. For lystfiskere er der virkelig gode muligheder langs hele kysten på Østfyn. Der findes også flere Put & Take fiskeparker i området, og desuden er det muligt at komme på havfisketur med kutter fra Nyborg. Østfyn har sin egen cyklerute (nr. 40), som går fra Nyborg til Kerteminde langs Storebælt. Ruten fører jer igennem landsbyer, småskove, åbne landskaber og forbi et par herregårde.

Attraktioner

Nyborgs gamle bydel er en seværdighed i sig selv med sine smukke, renoverede huse, Nyborg Slot - nordens ældste kongeborg fra 1170, samt volde, som indbyder til vandreture. Her kan I også opleve en forestilling på Danmarks ældste friluftsteater Nyborg Voldspil. På det kulturhistoriske museum Mads Lerches Gård kan I se udstillinger om tidligere tider i Nyborg. Der findes mange slotte og herregårde nær byen. Blandt andet renæssanceslottet Holckenhavn Slot, 5 km fra Nyborg. Ved Lindeskov, 17 km fra Nyborg, kan I se 7 dysser og en jættestue fra bondestenalderen - blandt andet Danmarks længste langdysse på 160 meter.

Udflugtsmål

I Kerteminde kan I besøge Fjord- & Bæltcentret og opleve havets mysterier set med en dykkers øjne fra en 50 m lang undervandstunnel (20 km). I Kerteminde finder I også Johannes Larsen Museet og Vikingeskibsmuseet Ladby. Det smukke Egeskov Slot ved Kværndrup betegnes som Europas bedst bevarede renæssance-vandborg. Her kan I opleve smukke haveanlæg, en kæmpe labyrint og flere museer (30 km). Besøg den fredede, 152 ha store Sprogø, som ligger midt i Storebælt. Tag med på en guidet tur og oplev det rige dyreliv samt en bygning, som tidligere fungerede som pigehjem, hvor unge piger, ofte ufrivilligt, blev anbragt. Viby på Hindsholm er en af de mest velbevarede landsbyer på Fyn med blandt andet bindingsværkshuse og en nyrenoveret mølle, som er i drift i sommerperioden (27 km). Besøg H.C. Andersens fødeby Odense med blandt andet H. C. Andersens Hus, Odense Zoo og Den Fynske Landsby (35 km).
Sommerhuse i Nyborg