Sommerhuse i Svalebølle
Destination

Svalebølle

Svalebølle

Sommerhusudlejning i Svalebølle - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Svalebølle, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Svalebølle er beliggende i naturskønne omgivelser på Langelands nordøstkyst.

Generel

Svalebølle ligger i en landligt, roligt og hyggeligt område med dejlige, børnevenlige badestrande samt flere aktivitetsmuligheder og seværdigheder for hele familien. Få km herfra ligger Dageløkke med sin idylliske, lille fiskerihavn, der summer af aktivitet. Her kan I nyde stemningen og købe friskfanget fisk. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området. I Rudkøbing, 18 km fra Svalebølle, har I mulighed for at shoppe, spise, besøge museer og gå på sightseeing.

Strande

Stranden ved Svalebølle har mange revler, og der kan både bades og fiskes her. Ved Emmerbølle, 5 km fra Svalebølle, på Langelands vestkyst, finder I en dejlige badestrand med badebro. Ligeledes er Dageløkke Strand en meget børnevenlig strand. Her er sandet fint og vandet er lavt og roligt. Disse forhold gør også stranden velegnet til windsurfing (5 km). På Østkysten finder I en god og børnevenlig badestrand ca. 7 km mod nord, ved Snøde Hesselbjerg. Umiddelbart nord for Lohals findes en bred, hvid sandstrand og lige bagved ligger 'Troldeskoven' (13 km).

Natur

Svalebølle er omgivet af marker og bevoksede naturområder. Naturen på Langeland er generelt præget af dejlige strande, skove, marker og naturskønne landskaber. Her findes så meget skov, at bøgen nogle steder vokser helt ud til kysten. På grund af de frodige skovområder, har øen en stor bestand af rådyr. Omkring Tranekær findes flere skovarealer med afmærkede vandreruter. Langs stierne i Åsø skoven kan I f.eks. opleve øens utroligt rige fugleliv. På den sydlige del af Langeland bliver landskabet mere kuperet, og her findes nogle fantastiske udsigtspunkter. Fredmosen ved Nordenbro på Sydlangeland er en stor mose med rørskov og et utal af både yngle- og trækfugle (37 km).

Aktiviteter

Ved havnen i Dageløkke arrangeres der forskellige aktiviteter. For børnene er der både indendørs og udendørs legepladser. Derudover er der minigolf-, tennis- samt badmintonbaner til rådighed. Her kan I også leje cykler. Lystfiskere har gode betingelser her, da det er muligt at fiske direkte fra kysten eller i en af Langelands Put & Take fiskeparker. Der arrangeres desuden fisketure på havet fra Lohals havn. Langelands Golf Klub er en 18-hullers golfbane ved Tryggelev (36 km). Fra banen er der flot udsigt over Langelandsbæltet, Hatbakkerne og Fredmosen. På Langeland kan I desuden sejle, windsurfe, dykke, bowle, vandre og cykle. Øen er et ideelt sted for naturelskere, der gerne vil opleve øen til fods eller på cykel. Tag evt. cyklen med på færgen fra Lohals til Lundeborg på Fyn.

Attraktioner

Oplev det hyggelige havnemiljø i den maleriske havn i Dageløkke, får km fra Svalebølle. Her summer det af aktivitet sommeren igennem. Besøg evt. lysfabrikken Candle Art, som holder til i kunstneriske omgivelser i Dageløkke. Det røde Tranekær Slot (8 km) er højt beliggende på en bakke og med udsigt over byens gamle bindingsværkshuse. I slotsparken finder I 'Ticon', hvor kunstnere udstiller spændende naturkunst. På souvenier-museet Souvenariet ved slottet kan I opleve nye og gamle souvenirs fra hele verden. Den fredede Tranekær Slotsmølle fra 1846 er stadig i drift. Ved Mølles findes også et museum for vindkraft og vindmøllens udvikling. Tobaksladen ved Tranekær blev brugt til at tørre tobaksblade i under 2. verdenskrig. Laden er renoveret i oprindelig stil, og der er gratis adgang hertil.

Udflugtsmål

Besøg den 700 år gamle købstad Rudkøbing, som har bevaret sine originale, smukke huse. Her finder I den gamle bydel, de idylliske små gader med toppede brosten, den hyggelige Rudkøbing Skudehavn samt Rudkøbing Trafikhavn (18 km). Langeland Museum i Rudkøbing udstiller oldtidssamlinger med bl.a. våben, rideudstyr, sølvmønter, glas, sølvtøj. I Rudkøbing finder I desuden følgende spændende seværdigheder: Rudkøbing Byhistoriske Arkiv, Det Gamle Apotek, Søfartsudstilling og Den Gamle Have, Skovsgård (et tyende-, vogn- og skovbrugsmuseum) samt Motorjagten Mjølner i Rudkøbing Havn. Besøg Svendborg, som har bevaret sin gamle bykerne med smalle krogede gader, torve og gårdmiljøer, og med præg af byens historie, som går helt tilbage til den tidlige middelalder. Her finder I bl.a. også Valdemars Slot (38 km). Det tidligere militæranlæg Langelandsfortet ved Bagenkop fungerer i dag som museum, og her kan I opleve kanonerne, bunkerne og en udstilling om Den Kolde Krig (44 km).